Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

недеља, 03. април 2011.

STEFAN KARGANOVIĆ: PONOSITE SE, BUDALE! ALI IMA LI NEKOG PAMETNOG DA SE OVOGA STIDI?

STEFAN KARGANOVIĆ: PONOSITE SE, BUDALE! ALI IMA LI NEKOG PAMETNOG DA SE OVOGA STIDI?

Vi ste na strani: Naslovna Vesti Politika STEFAN KARGANOVIĆ: PONOSITE SE, BUDALE! ALI IMA LI NEKOG PAMETNOG DA SE OVOGA STIDI?

STEFAN KARGANOVIĆ: PONOSITE SE, BUDALE! ALI IMA LI NEKOG PAMETNOG DA SE OVOGA STIDI?

atlantis30031articleWow! Dragoljub Mićunović je zaista slušao „Atlantidu," a mi smo svi mislili da je gledao „Farmu"U Americi postoji jedna izreka: You can't teach an old dog new tricks. U slobodnom prevodu: ne možete matorog kera naučiti da izvodi nove cirkuske trikove. Ljudožderi kažu da, kada jedanput probate ljudsko meso, zauvek ćete čeznuti za njegovim ukusom. Totalitarni impuls slično je neodoljiv. Kada ceo svoj život provedete kao ideološki žandar jednog totalitarnog režima, makar propalog, teško vam je da se naučite etičkim vrednostima i pravilima igre slobodnog društva gde norma nije represija prema različitim stavovima i idejama već njihova neometana konkurencija.

Nije bitno što ste šef srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope niti je bitno što ste član Programskog saveta Radio-Televizije Evropske Srbije. Naravno, Evropa - to nije samo dostojanstvo ličnosti, sloboda izražavanja, raznovrsnost ideja i mogućnost javne rasprave po svakom pitanju, bez tabua. I fašizam i komunizam takođe su „Evropa" i to, u modernom periodu, njen prominentan deo. Zato i jeste primereno da šef delegacije demokratski obogaljene Srbije u Parlamentarnoj skupštini te Evrope bude nepopravljivi predstavnik jedne od te dve savremene anti-Evrope, jednostavno da bi bili načisto sa činjenicom da su, barem u Srbiji, svetiljke slobode još uvek bezbedno ugašene.

Čitaoci verovatno već podozrevaju o čemu se radi. Da se nešto slično dogodilo u Mjanmaru ili Belorusiji, mediji u celom svetu o tome bi već uveliko brujali a borbeni avioni, koji se inače nalaze u komšiluku sa zadatkom zavođenja demokratije i ljudskih prava u jednoj obližnoj zemlji, bar jednim delom već bi bili skrenuti prema Srbiji da o istom trošku prošire i zaokruže zadatu regionalnu misiju. Ali ovde se ipak radi o nečem sasvim beznačajnom. Da vam objasnim u čemu je stvar. Bez povoda, najave ili opravdanja ukinut je kultni radio program koji je subverzivno delovao šireći horizonte slušalaca, koji je ometao evroatlantske integracije Srbije, a uz to još nije šljivio tabue korumpiranog sistema, čija je radiodifuzna postrojenja bezobzirno zloupotrebljavao da ljude podstakne na kritičko razmišljanje. Možda je (ovo je samo puka hipoteza) Radio-televiziji Srbije bilo priprećeno da će opet biti bombardovana ako tu opaku emisiju ne bude hitno skinula sa svog programa.

SPISAK ZA PONOS Razlozi za užurbano prekomponovanje „programske koncepcije" Radio Beograda 2 i za hitno ukidanje emisije „Atlantis", koju vodi gospođa Biljana Đorović, biće jasni ako samo letimično pregledamo spisak njenih eminentnih gostiju u poslednje vreme.

Profesor Edvard Herman bio je intervjuisan na teme kao što su Srebrenica, „politika genocida", razbijanje Jugoslavije, uloga NATO kao imperijalne udarne pesnice, „normalizacija nezamislivog", itd.

Profesor Noam Čomski, za koga kažu da je najistaknutiji intelektualac današnjice, bio je gost tri puta. Govorio je o NATO bombardovanju Jugoslavije i jednostranoj objavi „nezavisnosti" Kosova, a poslednji put o svojoj novoj knjizi „Nade i perspektive".

Majkl Parenti je dva puta govorio, i to o raspadu Jugoslavije i o istorijskom revizionizmu.

Autor i politički analitičar Dajana Džonston, čija je knjiga „Fools' Crusade: Yugoslavia, NATO, and Western Delusions" postala klasika u svom žanru, gostovala je više puta na razne teme od tekućeg značaja.

Američki istoričar Dejvid Gibs predstavio je svoju kritičku studiju „humanitarnog rata „First Do No Harm: Humanitarian Intervention and the Destruction of Yugoslavia".

Filmski reditelj Robert Kejn Papas govorio je o svom stvaralaštvu.

Pakistanski autor i istoričar Tarik Ali izlagao je svoja gledišta o kolonizaciji Iraka i o „razgovoru sa istorijom".

Džudit Rizman je govorila o politici seksualnosti a Rima Lejbou o Kodeksu Alimentarijusu.

Profesor Mišel Džosudovski sa ekonomskog fakulteta univerziteta u Otavi objasnio je pojam „globalizacije siromaštva".

Indus Vidžaj Prašad je raspravljao o sudbini „crnoputih naroda" i predstavio je svoju „Narodnu istoriju Trećeg sveta".

Džon Štauber je ponudio slušaocima fantastičnu analizu delatnosti medija i njihovih veza sa centrima moći, što je bilo predmet proučavanja u njegovim brojnim knjigama...

Treba li da nastavimo? U normalnom svetu, sa kojim rukovodstvo Srbije kaže da se trudi da svoju zemlju „integriše," svaka medijska kuća bila bi srećna i ponosna da može da se pohvali programom koji obuhvata ovakvu širinu i dubinu tema i sa kojim pristaju da sarađuju ovako istaknuti gosti. Neko kao gospođa Biljana Đorović bio bi pohvaljen i unapređen, ali nikada kao kofer izbačen.

Činjenica da se u Radio-televiziji Srbije, Radio Beograd 2, upravo to dogodilo ujedno služi i kao lična karta i kao moralni i intelektualni portret te žalosne ustanove i sistema kojem ona služi.

Ali, ako razmotrimo ratio koji je ponuđen za ukidanje „Atlantisa", onda je stvar još žalosnija. Kako saznajemo iz nedavnog izveštaja na internet sajtu „Novog Standarda", član programskog odbora RTS Branimir Đokić ovako je prikazao tok te sudbonosne sednice:

„Većina nas nije znala o čemu se uopšte govori. Mićunović (to je, ako se čudite, gospodin na koga smo aludirali na početku - prim. autora) je rekao kako se emisija bavi temama jednostrano i da autorka (aluzija je nesumnjivo na prokazanu gospođu Đorović - prim. autora) dovodi sagovornike koji zastupaju neprimerene stavove".

Hmmmmmm... „jednostrano," „neprimereno...", da, da, a te su konstatacije sa stanovišta koje strane ambasade u Beogradu?

PREKRŠENA PRAVA
Evo samo nekoliko nagoveštaja ako pogledamo na najavu gostiju i tema za poslednja dva meseca:

20. mart 2011. U emisiji „Atlantis" govorimo o novim dokazima u kontekstu dešavanja u Srebrenici u julu 1995. godine;

13. mart 2011. Gostuje Meresedes Martinez Valdez, ambasadorka Kube u Srbiji;

20. februar 2011. U emisiji „Atlantis" predstavljamo najnoviju studiju profesora Edvarda Hermana i Dejvida Petersona: „Politika genocida," koja se nedavno pojavila u prevodu na srpski jezik...;

13. februar 2011. Pukotina između retorike i akcija u Tunisu i Egiptu pokazuje da je tendencija kretanja u svetu: stanje polukontrolisanog haosa i nastavak destabilizacionih procesa;

23. januar 2011. Gost emisije „Atlantis" je Noam Čomski, profesor lingvistike na Institutu za tehnologiju države Masačusets.

Na ovom spisku eminentnih sagovornika gospođe Đorović upadljivo nedostaje ime izvesnog Dragoljuba Mićunovića. Da li to, barem delimično, objašnjava furiju uvređenog cenzora?

„Na Programskom odboru vođena je debata o toj emisiji," izjavio je izostavljeni gospodin ovih dana, „ali nikakvi zahtevi nisu podneti niti su se tražile personalne promene. Zamerke na ovu emisiju su kršenje elementarnih prava, stavovi o diskriminaciji, pitanje profesora Trifkovića, ocene Srebrenice i holokausta."

Hmmm... da proverimo te „zamerke" jednu po jednu. Može li gospodin navesti makar jedno prekršeno pravo? O „diskriminaciji" koga ili čega je tu reč? Pitanje profesora Trifkovića odnosi se na grubo kršenje normi akademske slobode utoliko što su mu kanadske vlasti, nahuškane od bošnjačkog lobija, nedavno zabranile ulazak u zemlju da održi predavanje na jednom univertitetu. Ako se dobro sećamo, u jednoj od svojih višestrukih inkarnacija gospodin Mićunović je igrao ulogu univerzitetskog profesora, pa je čak bio i sankcionisan od diktatorskog režima kome je služio zato što je skrenuo sa neke od njegovih „linija". Gospodin Mićunović bi kao „decent" osoba trebalo da pokaže malo empatije i da bude na strani kolege Trifkovića, a ne protiv njega.

Ocene Srebrenice? Šta gospodinu konkretno u vezi sa tim ocenama smeta? Činjenica da se one drastično razlikuju od „ocena" poltrona koji su u Skupštini Srbije 31. marta 2010. godine usvojili Rezoluciju o Srebrenici? Pa šta? Ocene holokausta? Doušnici su gospodina pogrešno obavestili. To je tema o kojoj se na „Atlantidi" nikada nije raspravljalo. Da se raspravljalo na uvredljiv način, profesori Čomski i Herman sigurno da ne bi pristali da učestvovuju u emisiji zato što su oni Jevreji. A Jevrejska zajednica u Srbiji svakako da ne bi čekala da je Dragoljub Mićunović uzme u zaštitu na sastanku programskog saveta RTS.

I za kraj, dirljiv primer nevinosti bez zaštite. „Kao slušalac", uzdiše jadni gospodin Mićunović reagujući na zlobne optužbe da je organizator ili bar egzekutor ove sramne medijske hajke, „imam pravo da kažem da li mi se sviđa ili ne, posebno sa stanovišta javnog servisa".

(Wow! On je zaista slušao „Atlantidu," a mi smo svi mislili da je gledao „Farmu".)

PIŠITE IM Tačno! To je pravo koje mu niko ne poriče, ali samo pod uslovom da ga koristi isključivo u ličnom svojstvu ili, ako insistira da bude pošten, kao portparol nekih struktura, odnosno ambasada po čijim uputstvima te strukture rade. Ali ga nikako ne može koristiti kao predstavnik javnosti jer on nikada u svojoj karijeri i ni u jednoj od svojih mnogobrojnih inkarnacija tako nešto nije bio. Međutim, da baš budemo sigurni da je i u ovom slučaju to zaista tako, sada je baš javnost na potezu. Čuli smo mišljenje jednog „slušaoca" emisije „Atlantida" Dragoljuba Mićunovića. Sada želimo da čujemo stav javnosti. Saopštite bez straha ili ustezanja šta o svemu ovome mislite na sledeće elektronske adrese:

Boris Tadic, Predsednik Srbije:
< kancelarijan@narodnakancelarija.rs>,

Đorđe Malavrazić, urednik Radio Beograd 2:
< glavniurednikrb2@rts.rs>,

Aleksandar Tijanić, direktor Radio-televizije Srbije:
< office@rts.rs>,

Saša Janković - srpski ombudsman
< zastitnik@zastitnik.gov.rs>,

Ambasador Dimitrios Kipreos - šef Misije OEBS u Srbiji:
< dimitrios.kypreos@osce.org>,

Dr Roland Bles - direktor odseka OEBS za slobodu medija:
< roland.bless@osce.org>,

Miroslav Janković – Odsek za medije Misije OEBS u Srbiji:
< miroslav.jankovic@osce.org>,

Ambasada Holandije u Beogradu, njegova ekselencija ambasador Laurent Louis Stokvis:
< bel@minbuza.nl>,

I najzad, last but not least, dostavite svoje mišljenje jednoj dami koja će po službenoj dužnosti morati njime da se pozabavi, ma koliko joj to ideološki bilo mrsko:

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji: "Sonja Biserko"
biserkos@eunet.rs.


( 77 ocena )
 • and 17 others liked this.
Community

Dodaj novi komentar

Opciono: Prijavite se ispod.

Pokazano 48 komentara

 • E Lirsch 4 дана ago
  Ne vredi pisati ovima u Srbiji. Njima treba usrana motka i vise nista. Stanje je toliko gadno da ne mogu da se otmem utisku da ce pojedinci, mozda cak i grupe ljudi da se "fate2 puske i da su politicke likvidacije moguce. Hapsenja mladih ljudi po Beogradu "nasi1389" ukidanja svega sto ima prefiks Srpski, medijski mrak i drugosrbijanci,NVO-bukaci. Sve to dovodi do neizdrzive forme torture i mentalnog silovanja naroda od Tadica i njegovog koruptnog rezima da nijedna ekstremnost ne moze da se iskljuci. Ovo vise nije pitanje casti ili odgovornosti. Ovo je rasulo drzave i naroda a ono se jedino moze silom ukloniti.
 • Апсолутно се слажем! Како се беше зове онај роман ''Пуковнику има ко да пише''????
 • Ma Метузалем је Сорошев агент,ништа више,обична гњида,не пита се он ништа,само дела по налогу... Због оваквих паразита као горе поменути, би било јако занимљиво, објавити порекло или боље родословље значајнијих политичара у Србији(отац,деда,прадеда и њихову делатност),то би било веома интересантно видети. Да се види ко је ко...
 • НЕшто се мислим ! Ако му је плата оволика... колика ће му бити пензија?
 • Dobijaju grdnu lovu za ova sedenja po programskim i upravnim odborima.
 • пегепет 4 дана ago
  Како и сам Малавразић у Политици има образа да препоручи грађанству да одслуша снимке инкриминисаних емисија Атлантиса и тако упозна сву "субверзивност" коју је он својом храбром уређувачком политиком спречио, уз неизмерни допринос нашег Метузалема за све идеологије и системе, обнављам мој предлог Цвијановићу и Стандарду да ступе у контакт са осталим алтернативним медијима, као што су то на пример Печат и Видовдан и да сви заједно, у договору са Малавразићем (кад већ даје предлог) и госпођом Ђоровић, поставе те снимке на своје портале.
 • zar to ne moze pravo na youtube? odnosno, cek' da proverim.... Nema!
 • Ја проверио... ИМА ! Драги bkramer, човек може све да уради у животу САМО АКО ВЕРУЈЕ У СЕБЕ !
  http://www.youtube.com/watch?v...

  Attached files

 • Подржавам иницијативу... ја нисам чуо ту емисију, па не могу да дискутујем... када ће бити реприза?
 • Ha, ha, a na sajtu Radio Beograda2 nema ni jednog jedinog snimka Atlantisa. Pa gde da ih preslušava? Verovatno planiraju da montiraju i prekrajaju pa da ih postave. Sreća je da smo ih snimali.
 • Romcevic 1 4 дана ago
  Та више личи на маторог, угојеног, самозадовољног вепра неголи на кера!
 • Odbranimo Atlantis -odbranimo istinu!!!
 • Miloš Kikić 4 дана ago
  Gospodin Malavrazić je u današnjoj "Politici" lepo objasnio razloge skidanja "Atlantisa" i rekao: "Ako neko iz demokratskog dela javnosti smatra da takva emisija treba da obeležava javni servis, onda treba da presluša neki od snimaka, pa će se lako razuveriti."
  Problem je jedino u tome što je javni servis servis svih građana a ne samo demokratske javnosti, šta god taj pojam značio. Koja je uostalom kod nas javnost demokratska a koja nedemokratska? Da li o tome odlučuju sami gospoda Mićunović i Malavrazić ? Gospodin Malavrazić istina kaže da je emisija često bila kritikovana na Programskom saavetu i Kolegijumu direktora Radio Beograda, itd..., ali ne objašnjava zašto je tako onda tako naglo i bez najave skinuta. prosvetljenje im odjednom došlo ili šta drugo?
 • Да, демократија сматра да се народ дели на њих и на стоку, тј. да све постоји само због њих, а народ му дође као привремени баласт.
 • Кога, бре, зајебава тај Малаварзић... Прво каже да они које занима треба да преслушају снимак да би чули колико је то увредљиво за његово ЕУропско или ЕУропство (никако да запамтим како се правилно каже) уво... а онда неће то да пусти у етар, чиме ускраћује НАЦИЈУ у могућности да осуди једну такву гнусну емисију...
 • Trazio ja od ovog Dimitriosa da se izjasni u svoje i u ime njegove organizacije, sve na engleskom. Pa da vidimo....
 • Овој последњој не бих писао, па да ми живот од тога зависи.
 • Ideologija komunizma,kao jedna od totalitarnih je takva da u potpunosti i zauvek poništi čoveka pre svega kao moralno i misaono biće.Otuda je ispravno reći da kad čovek postane komunista on posle toga svoju pustoš može pokriti svakojakom zastavom.Zato su oni sada dragi klijenti totalitarnih svetskih režima.Srbi bar znaju da su svi ljotićevci posle rata oberučke prihvatani u SKJ.
 • Немојте тако по комунизму. Ево ја немам дана партијског стажа, а имам једно 30 година пљувачког стажа - међутим кад све погледам: не видим баш ни неке бопље системе! Наш комунизам био је обележен англо-јеврејским антисрпством, као рукавцем вечне русофобије. Руски комунизам био је плод јеврејске русофобије, њиме су владали сви осим Руса, па су се и према нама односили као и према Русима.

  У комунизму сте имали, као и данас - уски слој хохштаплера, који једино у политици може нешто да постигне; имали сте слој озбиљних руководилаца, оних који и данас нешто имају и раде; имали сте метиљаву већину која се уписивала у Партију - злу не требало; и имали сте да се на рпсте изброји - идеалисте, верујуће, поштоваоце 10 божиојих заповести, за које су били убеђени да долазе од цара Лењина.

  Ти комунистички злочинци, убице, злотвори - па то има свака држава и свака тајна полиција! Само што је сад фенси причати о комунистичким ликвидаторима.
 • Nisam ni mislio na članove SK već na komuniste koji najčešće i nisu bili članovi jer po njima ta partija nije imala dovoljno čvrstu ideološku "sablju".Inače je "majka" komunizma kao i fašizma socijal-darvinizam. Vaša stanovišta o jevrejskim korenima proizilaze iz "otkrića" ruske,carske tajne policije,koju je upravo zbog toga Staljin gotovo u potpunosti prepotčinio sebi.Staljin jer je on najveći antisemita na čemu mu je i sam Hitler zavideo.Totalitarne ideologije javljaju se uoči velikih ekonomskih kriza,a najavljuje je animozitet preme Slovenima i Jevrejima.Prve zbog prirodnih resursa,a druge zbog posedovanja novca koji je neophodan za rat.Jevreji su opljačkani i uništeni u prošlom ratu,a njihovo mesto vidimo da zauzimaju arapske zemlje bogate naftom i novcem.Zanimljivo je da se u antiarapskoj propagandi koriste iste reči i kvalifikacije npr."prljav".
 • Ако је идеологија комунизма да ''у потпуности и заувек поништи човека''... да ли то значи да су американци комунисти???
 • DA,jer je svako nametanje "društvenih istina"grubom silom i pritiskom koji ima za cilj izazivanje straha koji slabi i potire ličnost upravo je TO.A TO možeš zvati i komunizam,fašizam...Nesreća Srbije je što je "odustala"od evropskih demokratskih vrednosti,a priklonila se sili koja tako lako opija slabe ličnosti na vlasti.Ova najavljena kandidatura je ono u žargonu "računaj da si završio".Voleo bih da me vlasti u narednom periodu demantuju delima.
 • Poslao mejlove.
 • Treba slati svaku dan po dva ili tri. Ako može da pomogne. Ako ne, onda kuke i motike.
 • Nakon "Wow" i "You can't teach an old dog new tricks" prestao da citam. Sve se moze napisati i na lepom srpskom. Uzgred, ovde se ne spominju nikakvi "cirkuski" trikovi. Na srpskom se moze reci "Staro pseto se ne uci lajati", a moze i "Drvo se savija dok je mlado" ... Nas lepi srpski.
 • Ne slazem se! Upravo se ta stara PSINA,savija kako vetar duva!
 • jao, divan srpski. molim te odrzi nam jedno predavanje, prosto vapimo da se vratimo u skolske klupe. in other words: pusti, bre, ljude da pisu i citas STA primecuju ili previdjaju. daj Boze da nas citaju i filipinci, da saznaju malo et altera pars sta misli. n'est ce pas?
 • Dragi gospodine ja ne radim ni u kakvoj skoli, ali ako vam se cini da je vase obrazovanje nedovoljno obratite se Ministarstvu prosvete da Vam pomognu da nadjete odgovarajucu obrazovnu instituciju. Licno verujem da ste na dobrom putu i podrzavam Vas.
 • Натирлих ... јебот пролупао сам... пишем немачки ћирилицом :)
 • Лјилјана и Джордже 3 дана ago odgovor na Sten
  Па кад је леп српски, што није на ћирилици!?!
 • Slazem se s vama, bio bi jos lepsi da je na cirilici, ali je pisan u zemlji Kanadi na sluzbenom racunaru.
 • Ето доказа да у Канади влада комунизам или социјализам.... човек у радно време на службеном компјутеру креира приватну кореспонденцију... У Београду је сада 7АМ, ја сам будан већ два сата (од ове милине лоше спавам) што значи шта? Код куће сам, седим испред мог приватног компјутера и учествујем у креспонденцији пре него што ми крене радна актива. Овде нема ни комунизма ни социјализма! :(
 • Slavomir Srpski 4 дана ago
  Bubasvabama u Washingtonu i Briselu najdrazi su poslusnici izasli iz istrcanih odela bivsih komunjara, koji su jednu dogmu "bratstvo i jedinstvo" zamenulo jedno, moram ipak priznati, malo realnijom: "jaci tlaci".

  A Gos. Micunovic je izraziti dinosaur komunjarske epohe, naucen da gleda tamo gde mu gazda ukazuje prstom, pa je dobar za sve gazde bilo koje epohe: pa i ove kolonijalne za Srbiju. Ali ne treba ga suvise kuditi jer on reaguje po poznatom Pavlovom refleksu: pokazali mu zuto crveni karton i on odmah lepo odlaja, bolje i od adresiranog nemackog kera.

  Obavesten sam da kada je po progovorio nije gledao farmu: kaze da je spavao kada su mu telefonirali iz ambasade posle prekora detinjastom Tadicu, koga smatraju da jos nije odrastao kao ovaj Micunovic. Pa se Micunovic trgavsi iz sna setio da mu se i ono sto nije cuo ni video ipak ljudski ne svidja, pa to mora da lepo izrekne ne kucnoj domacici u stanu, vec direktno kolegama iz televizije: tek da znaju da mu se nesto smrklo pred ocima. A i tamo u srpskoj TV ljudi nisu drugaciji po pitanju poznatog Pavovog refleksa, i njih su isto tako grubo trgnuli iz sna jer medijski mrak je najbolji za duboko spavanje. Nazalost, nismo mi Petrograd pa da imamo "bjelije noci", vec ovde i punim danom vlada neprozirni medijski mrak, sto znaci da smo vrlo blizu pakla i paklene noci.
 • Cmoktoronto 4 дана ago
  Пакост једног Академслог смртника..
  Кажњава без милости .
  Није му лако а ни нама .
  Да нисам видео представу Двери у Торонто
  Ја би им веровао
  Њих не плаћа ЦИА него Папа.
  Можда и Белускони и Ћукановоћ.
  НСПМ контролише Дачић. преко Вука..диновића....
  Цела идеја је искоренити *комунизам* у Серба..
  По сваку цену.
  Ми гладни ..а њихов виски нећемо..дижемо чело..
  Промена времена утиче на реуму.
  Мићуновић има 18 хонорара ..једнако 23 хиљаде евра месечно..
  Свака част.


 • Џаба му толке паре, кад не купује пелене.
 • zozo bikic 4 дана ago
  rekao bi nesto os rebrenici i natou i bombardobanje srbije.zar ste se iko zapitao ko je kriv sa one druge strane i nemoguce da su srbin uvek krivi.volebi srpski akademci i obicni gradajni kao sto sam ja ali trazim istinu o bombradovanju tadasnje sr jugoslavije zar moze da bude kriv neki milanovic iz rts covek nije kriv .nego milosrdni andjeo sad lezi u zatvoru iz pravdi boga.pa o nato civilima koji su izginuli mala milica rakic jel sramno je da niko nije odgovarao a jedina zrtva bombardovanja je srbin i to optuzili neke nevladine organizacije na celu sa natasom kandic.sramno je za srpski narod da smo prihvatili igru amerike i zapada.a niko nespominje koje ubio malenu devojcicu .a nato je ubijao i sejao smrt po srbiji tih godina1999.a nemojmo govoriti o moralu i postenju sadasnjih politicara.koji se izvinjavaju za zlocine mozda koje nisu ni postojale pokazace vreme i istorija.ko je istijski krivac za srebrenicu.po meni koliko su povukli izbeglica iz srebrenice u to vreme niko negovori da su muslimani u to vreme otisli iz srebrenice po evropi uzimali azil..da bi se sklonili od rata.a srbe sad optuzuju.pa sta su radili muslimani i hrvati napravili genocid krajnu sve prognali muslimani ocistili sve srbe.a neke nevladinne organizacije sada vrse genoicid po srbima za srbreenecu.prekinimo sa tim i okrenimo se srbskom narodu ja nevredjam nikog.svi narodi trebaju da gledaju svoje dvoriste.i da pogledamo kako u buducnost pre svega srbije.a istorija ce presuditi.moji srbi nisu krivi postoji i druga strana.
 • Ђорђе Ивковић 3 дана ago odgovor na zozo bikic
  То Зозо, царе!
  Зозу за председника ОФК Сириг!
 • Ko ima svoj stav,jak je ko mrav!
 • Evo kako izveštava Zarobljena Free Europe: Činjenica je (čuj ti njih, oni samo faktima barataju) da su se poslednjih nedelja povampirili - baš tako, 3 x sic! - "oni koji" ... aha: sad da se uprpe svi koji se izjašnjavaju kao iole Srbi! ... pa su tu pljusnuti i Peticija za Koštunicu i Memorandum i Pravoslavlje i Nacija i Šubara, šta im bilo pod rukom iz fasisticko-ateisticko-anacionalnog repertoara Cece&Cece plus Čede (što bi rekli, u daljem tekstu: CCC - može kao SSS, znači gori su od SS-trupa, a može i 'ccc...', kao uzvik iščudjavanja). A sagovornici, pogadjate: Sonja Biserko i onaj mali kivni Jevrejin kojem nikako da zapamtim ime.
 • Dragosdt 3 дана ago
  ''...Господо тужиоци, суци и џелати
  све ми забранисте у рођеној кући...''

  Овим стиховима је велики српски пјесник објаснио, између осталих, и овај феномен: докидање слободе медија у Србији. Но пјесник због овог није клонуо духом, већ наставља:

  ''...Али ми не можете забранити
  да певам и да се смејем умирући.
  А то се вама више не догађа
  ни кад свадбујете ни кад вам се рађа...''

  Суштина и јесте у овоме. Гомила полтрона који су се, ко зна одакле, накотили по Србији представља национални измет који слуша налоге и није у стању да се жртвује за било шта. Они ће, чим дође до прекомпоновања снага на глобалном нивоу, а тај процес је већ у току, завршити тамо гдје им је и мјесто, на сметљишту историје. Ми у међувремену морамо да се трудимо да од поганштине измећара сачувамо бар дио националног достојанства.

 • Како писати Соњи Бисерко, кад је она официр ЦИА-е? Она и уз најбољу вољу мора да нам иде уз дршку.
 • Стварно како !? На српском или на енглеском?
 • Na ruskom! Bar da dobije cir na 12-palacnom.
 • горан 3 дана ago
  оставите чикицу на миру, само је потрчко тендема сорош-лихт.
 • Vraćajte Atlantis. Sutra je nedelja i u pet sati hoću da ga čujem.
 • Verica1960 17 сати ago
  Nista nama dok nam ne dodje pravoslavno celjade na vlast! Ovako ima da igramo kako masoni sviraju...evo ih na vrata kucaju "Dveri" ali oni su samo pritvorice, koje sada prilaze srbinu sa nacionalne baze. Medjutim oni su globalisticke sluge koje saradjuju sa ekumenistima i koje ce da odmene tadicevce...sidji ..... da uzjasi .....!

Reactions

 • srbijadanas 3 дана ago
  STEFAN KARGANOVIĆ: PONOSITE SE, BUDALE! ALI IMA LI NEKOG PAMETNOG DA SE OVOGA STIDI? http://tinyurl.com/49h3y4m
Povratni URL
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Poslednje ažurirano ( petak, 01 april 2011 13:03 )

ADVERTISEMENT

index-baner300x100blankpanetpro

Translate / Prevedi

ADVERTISEMENT

10 Zašto

10-zastovukcevic

Vetrokaz

cvetkovic50arrupMIRKO CVETKOVIĆ
I na Kopu rekao da smo izašli iz krize, po čemu smo postali svetski rekorder jer nijedna zemlja na svetu nije toliko puta izašla iz jedne jedine krize.


tadic50arrupBORIS TADIĆ
Po načinu kako je rekonstruisao vladu, pokazao da je najvažnija promena to što je Srbiju izvukao iz ralja divljeg kapitalizma i restaruirao feudalizam.


misko50arrdoMIROSLAV MIŠKOVIĆ
Prodao Delta Maksi i rešio da postane seljak i bavi se poljoprivredom. Do sada je plašio potrošače, a sada neka se pripreme seljaci.


jeremic50arrdoVUK JEREMIĆ
Pohvalio Iran, inače zemlju ozloglašenu na Zapadu, kao stabilnog srpskog partnera. Sreće njegova što Boris još uvek novine čita odzada.


ruzic50arrupBRANKO RUŽIĆ
Pohvalio rekonstrukciju vlade jer će sačuvati dignitet njegove stranke i njenih ministara. U prevodu: ništa neće izgubiti što do sada nisu imali.


kostic50arrupMIODRAG KOSTIĆ
Sa visina Kopaonika naružio Srbe da ne rade dovoljno. Da li se njegov stav odnosio i na onih 400.000 Srba koji odskoro ne rade nikako.
cvetkovic50arrupMIRKO CVETKOVIĆ
I na Kopu rekao da smo izašli iz krize, po čemu smo postali svetski rekorder jer nijedna zemlja na svetu nije toliko puta izašla iz jedne jedine krize.


tadic50arrupBORIS TADIĆ
Po načinu kako je rekonstruisao vladu, pokazao da je najvažnija promena to što je Srbiju izvukao iz ralja divljeg kapitalizma i restaruirao feudalizam.


misko50arrdoMIROSLAV MIŠKOVIĆ
Prodao Delta Maksi i rešio da postane seljak i bavi se poljoprivredom. Do sada je plašio potrošače, a sada neka se pripreme seljaci.


jeremic50arrdoVUK JEREMIĆ
Pohvalio Iran, inače zemlju ozloglašenu na Zapadu, kao stabilnog srpskog partnera. Sreće njegova što Boris još uvek novine čita odzada.


ruzic50arrupBRANKO RUŽIĆ
Pohvalio rekonstrukciju vlade jer će sačuvati dignitet njegove stranke i njenih ministara. U prevodu: ništa neće izgubiti što do sada nisu imali.


kostic50arrupMIODRAG KOSTIĆ
Sa visina Kopaonika naružio Srbe da ne rade dovoljno. Da li se njegov stav odnosio i na onih 400.000 Srba koji odskoro ne rade nikako.
ADVERTISEMENT

baner_dveri_249

zastonatoorg_copy

vidovdan-baner

Dnevni horoskop

horoskop

Нема коментара:

Постави коментар