Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

четвртак, 26. мај 2011.

Исламска заједница у Србији осудила изјаву Чедомира Јовановића

Исламска заједница у Србији осудила изјаву Чедомира Јовановића


Home Вести Вести Исламска заједница у Србији осудила изјаву Чедомира Јовановића

Исламска заједница у Србији осудила изјаву Чедомира Јовановића
Пише: Вести
26 мај 2011
среда, 25. мај 2011.

БЕОГРАД - Мешихат Исламске заједнице у Србији данас је оштро осудио изјаву председника Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомира Јовановића у којој је у "негативном контексту" поменуо шеријатско право.

Јовановић је јуче у Скупштини Србије у расправи о изменама Закона о избору народних посланика рекао да неће подржати тај пропис због решења која дискриминишу жене и који ће од његове "три ћерке направити таоце шеријатског друштва". У саопштењу Мешихата наводи се да су шеријат, шеријатско право и шеријатско друштво исламске вредности засноване на темељним изворима ислама - Курану и Суннету.

"За Исламску заједницу, муслимане и све грађане који се залажу за толеранцију међу људима неприхватљиво је помињање тих вредности у негативном и омаловажавајућем контексту", пише у саопштењу.

Мешихат је навео да Исламској заједници у Србији није јасно како је Јовановић "могао себи дозволити да овако несмотреном изјавом доведе у питање позитивне поруке и ставове до сада упућене према Исламској заједници и муслиманима у Србији". "Желимо веровати да је ово несмотреност, а не став о исламу, што ће наредно време свакако показати", наводи се у саопштењу.

Извор: Бета

Нема коментара:

Постави коментар