Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

недеља, 05. јун 2011.

САД исмејале предлог Комисије за глобалну борбу против наркотика | Хроника

САД исмејале предлог
Комисије за глобалну борбу против наркотика
Хроника


Хроника

САД исмејале предлог Комисије за глобалну борбу против наркотика

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 03. јун 2011.

Сједињене Државе одбациле су нови извештај у којем се владе позивају да се употреби забрањених наркотика супротставе њиховом легализацијом, називајући га "смешним".

Национална Канцеларија за борбу против дроге саопштила је да је зависност болест која може успешно да се лечи. Портпарол канцеларије изјавио је да је коришћење дроге у Сједињеним Државама упола мање него пре 30 година и нагласио да је потенцијални капацитет производње чистог кокаина у Колумбији од 2001. до 2009, смањен за готово две трећине, тако да би повећање приступачности дроге само угрозило више људи и заједница.

У извештају Комисије за глобалну борбу против наркотика, владама широм света се препоручује да из темеља промене став према употреби дроге. У комисији састављеној од бивших светских лидера, поред осталих су и бивши генерални секретар Уједињених нација Кофи Анан, бивши амерички државни секретар Џорџ Шулц, као и бивши председници Колумбије и Мексика, Цезар Гавирија и Ернесто Зедиљо.

У извештају који је данас представљен у Њујорку, наводи се да такозвани рат против дроге није успео да смањи трговину дрогом и њену потрошњу у свету и да је изазвао „разорне последице“ за поједнице и заједнице. Владама се препоручује да употребу марихуане и других дрога озаконе за људе који не угрожавају околину. Владе се такође позивају да у оквиру здравствених услуга обезбеде третман за зависнике и раде на успостављању законског модела који ће умањити значај синдиката организованог криминала који тргују дрогом.

(VOA)САД исмејале предлог Комисије за глобалну борбу против наркотика

петак, 03 јун 2011 12:22
jojo
Da se droga legalizuje bila bi daleko jeftinija, a sada je skuplja od zlata.
Zamislite samo koji bi finansijski gubitak pretrpila, recimo, CIA?
Препоручи коментар:
36
0
петак, 03 јун 2011 13:13
Кувар Бродски
Забране нису постигле ништа осим преливања незамисливе количине легалног новца на другу страну. (Тај новац је значајан део ратних буџета по свету.) Усвајањем предлога Комисије за г.б.п.н. би се стекла безмало апсолутна контрола и обезбедила добра видљивост ове опасне појаве. Неутралисало би се "магнетно поље" свирепих, похлепних дилера - ИЗВОР зла који је многе добре људе преобратио и на крају уништио.
Америма је овај предлог смешан! Ни мало дипломатски бране свој сиви простор. Највећи произвођачи дроге у свету су амерички вазали или под окупацијом исте. Један Италијански новинар је устврдио, а многи потврдили да је у Авганистану под окупацијом производња опијума скочила са 3000 на 8000 тона годишње. Паметном доста!
Писах ово мислећи само на опијум и коку пошто конопља нема ни близу тако разорне последице (осим кад клиња од 18 год. добије 18 месеци затвора за два грама вутре и тамо упзна "праве људе")
Препоручи коментар:
27
0
петак, 03 јун 2011 16:33
Благоје
Сједињене Државе одбациле су нови извештај у којем се владе позивају да се употреби забрањених наркотика супротставе њиховом легализацијом, називајући га "смешним".


Е коначно и да се ја једном сложим с тим Американцима.

Стоп дрогама! За чисту и здраву средину!
Препоручи коментар:
3
8
петак, 03 јун 2011 17:18
Peđa
Još samo da se glagol utvrditi ne meša sa uStvrditi.
Препоручи коментар:
5
0
петак, 03 јун 2011 18:32
Peter RV
'Rat protiv narko-trafike' se sastavni djeo americkog imperijalizma, kojega Amerika nece napustit dok na to ne bude silom primorana.
Pod izgovorom ovoga 'rata', se vrse politicki pritisci na zamlje kao Meksiko, Bolivija, Avganistan, Venecuela itd.
Meksiko je vec na rubu propasti kao posljedica americkog pritiska ,da sprijeci ono sto je nemoguce t.j. prodor droga na americko trziste. Propast meksikanske agrikulture pred americkom konkurencijom je stvorio armije sirotinje kojoj nema drugog spasa sem da svercuje drogama. Desetine hiljada meksikanaca je ubijeno, koliko od policije ,toliko iz medjusobnim obracunima. Ne vidi se, i ne moze bit kraja.
Americki satrap Kalderon je vec ustanovio jedno permanentno 'opsadno stanje' za zemlju, sa podrskom Amerike (Klintonke) t.j. odobrava mu se zajam kupovina oruzja i tehnoloskih sredstava (sto uvijek obogacuje vladu zemlje)koje ostavlj narod zaduzen do guse.
Sto je americki nacin stvaranja drzava-robova.
Препоручи коментар:
11
0
петак, 03 јун 2011 20:24
ccc...
Ko bi rekao da ova zajednica komentatora podrzava legalizaciju droga. Izgleda da jedino pravilo koje ovde vazi je da treba podrzati apsolutno sve i svakog ako je SAD protiv toga.
Препоручи коментар:
1
6
петак, 03 јун 2011 20:48
Митар
САД је највећи дилер дроге.

50 пута је повећана производња хероина у Авганистану од доласка Амера и увођења демократије.
Препоручи коментар:
12
0
петак, 03 јун 2011 21:43
Милена
Ова заједница није за легализацију дроге, већ је за ефикасну борбу против њене производње, а ако дрогу производи ЦИА, а дилује БИА, шта мислите да грађани треба да раде? хахаха, да се глупаво смеју? Ова заједница сигурно не подржава несувисле коментаре.
Препоручи коментар:
10
1
субота, 04 јун 2011 06:05
Troglavski
Freedom of choice - Sloboda izbora

Zasto bi imali slobudu da se religiozno izrazavamo, a nemamo slobodu da upraznjavamo navike?

Ko voli nek izvoli
Препоручи коментар:
1
0
субота, 04 јун 2011 06:19
Troglavski
Ludwig Von Mises:

Droge su opasne, ali kad jednom usvojis princip da drzava treba zastiti pojedinca od negovih budalastina
onda tu vise nema kraja: sledeci je alkohol, cigari,
zatim drzava pocinje da odredjuje koje su knjige dobre, kao i da bira umjetnost i muziku i onda to zavrsava diktaturom

A zatim drzava pocne da odredjuje u koji fond ce da ubaci pare za panziju ...

A i sve to kosta jer drzavni aparat rasteeeee
Препоручи коментар:
1
0
субота, 04 јун 2011 09:39
Посматрач
Cocaine Import Agency
Препоручи коментар:
3
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]

Нема коментара:

Постави коментар