Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

четвртак, 02. јун 2011.

ЕВРОПСКА СРБИЈА, БРЕ! А ДУША?

ЕВРОПСКА СРБИЈА, БРЕ! А ДУША?


Home Друштво ЕВРОПСКА СРБИЈА, БРЕ! А ДУША?

ЕВРОПСКА СРБИЈА, БРЕ! А ДУША? PDF Штампа Ел. пошта
Пише: Стевица Деђански
27 мај 2011
Ухапсили смо Ратка Младића. Сада је све у реду. Боље ће се живети. Више ћемо јести. Станови ће нам бити већи и лепши, а ако их немамо, даће нам их. Возићемо комфорне аутомобиле. Деца ће нам имати бољи и „ широкопојасни интернет“ ….

Већ чујем и друге гласне поруке власти, пропраћане медијским таламбасањем: Инвестициони бум се спрема. Сви нас сада воле, подржавају, нуде помоћ, обећавају просперитет ....

Срби, пријатељи, браћо и сестре!!!!
Да ли им још увек верујете БИЛО ШТА од онога што говоре?????
Да ли видите какве људе доводе у медије да нам објасне како је добро оно што на свој кожи осећамо да није?.

Да ли чујете да исто говоре и ликују и Зукорлић и Чеда Јовановић?
Да ли опажате да се сеире и Ненад Чанак и Наташа Кандић?
Да ли примећујете да се смеју и Ђукановић и Тачи, и Јосиповић и Карлеуша?
Да ли запажате да исто мисле и НАТО и Екрем?

Да ли вам се чини да су у својим коментарима истоветни и педофили и хомосексуалци и Б92?
Да ли имате утисак да су исти и Тадић и Дачић. и Динкић и Драшковић, али и готово сви остали припадници „политичке елите“?

Како то да Вучић сада не иде да се слика док брани Младића, као раније док се борио за Шљиванчанина, и док је лепио натписе „Булевар Ратко Младића“?
Како то да Коштуница није обавештен да патриотизам не подразумева само седење у кабинету и давање „опасних“ саопштења?

Да ли се сећате свега што су нам причали последњих 10 година и увек, али баш увек, нас лагали? Последица тога је све мања и мања, и све сиромашнија и сиромашнија Србија. Верујете ли да ће сада притисци престати и да ће нас волети као своје они који нас већ деценијама киње?

Да ли видите да продају земљу? Продају Косово и Метохију. Продаће и Војводину и Рашку. Продаће све што им се тражи ..... Преко ноћи ће заборавити „стратешко партнерство“ са Русијом и Кином и увешће нас у НАТО. Где је крај тог антинационалног и антидржавног ланца?????

Жалосно је да хоћемо да постанемо озбиљна земља, и да мислимо да смо на путу који до тога води, док нас Хилари Клинтон хвали! Хвали нас она и сви други српски доказани непријатељи. Да ли то значи да радимо добре ствари за себе?

У реду. Можда нисмо могли да избегнемо „сарадњу“ са Хагом. Можда .... Али немојмо да се радујемо чак ако би хипотетички од тога имали корист. Понижење а поготово самопонижавање једне нације није смешно .... Прихватајући ово што нам говоре горе наведени ми прихватамо да смо онакви каквог приказују Ратка Младића. Да смо зли, да смо охоли, да нисмо бранили своје него отимали туђе. Тиме на себе преузимамо крв мале, невине Милице Ракић, Сање Миленковић из Варварина, двогодишњег Марка Симића, једанаестомесечне Бојане Тошовић, брата и сестре Стефана и Дејане Павловић и других жртава „Милосрдног Анђела“. Преузимамо на себе крв крвника жуте куће ... Јер, ако прихватамо да је Младић оно што нам говоре, онда смо ми 1999. године, али и пре и после тога, добили оно што заслужујемо.

Зашто то себи да урадимо?
Због бољег живота? Зар се због путева и аутомобила продаје душа? И да нам све то неко нуди не би смели да прихватимо лажи о нашој кривици, и не би смели да тргујемо земљом коју су нам оставили преци. Тим пре што нам бољи живот нико и не нуди, већ нас само лажу.

Да ли смо ми исти као ОНИ? Да ли смо постали налик злотворима који су убили Милицу? Уверен сам да још нисмо. Ми смо скоро изгубили наду и постали деморалисани, апатични … Али нисмо још остали без душе. А они су изгубили душу. Они су душу продали јер су почели да верују да душа и не постоји. Да је она само мит.

Нећемо ваљда и ми ускоро тако да поступимо?
Да ли је цена уласка у ЕУ да продамо душу? И колико нас је спремних да то урадимо ако реално сагледамо цену „бољитка“?

То је питање свих питања данас. Ако нас је пуно који нећемо да продамо душу онда ОНИ не могу мирно да спавају, а ако нас нема довољно онда ....

Сетимо се песме Владислава Петковића Диса, „Наши дани“ (1910):

Место светле историје и гробова,
Васкрсли смо све пигмеје и репове,
Од несрећне браће наше, од робова,
Затворисмо своје очи и џепове.
Место светле историје и гробова

Остала нам још прашина на хартији,
К'о једина успомена на џинове,
Сад сву славу пронађосмо у партији,
Пир поруге дохватио све синове.
Остала нам још прашина на хартији.

Под срамотом живи наше поколење,
Не чују се ни протести ни јауци,
Под срамотом живи наше јавно мнење,
Нараштаји, који сишу к'о пауци.
Под срамотом живи наше поколење.

Помрчина притиснула наше дане,
Не види се јадна наша земља худа,
Ал' кад пожар подухвати на све стране,
Куда ћемо од светлости и од суда!
Помрчина притиснула наше дане.


Форум >> Дискутујте са посетиоцима сајта и ауторима текстова.

Коментари (7)

27 мај 2011
Виде Даничић
Свака част, господине Деђански! Речи су Вам директно из рањене душе србске. Тако се и ја осећам и многи немоћни Срби. Како смо то себи дозволили оволику количину немоћи и понижења?! Па та њихова тзв. проклета транзиција, издаја и комадање и растакање земље и народа траје од њиховог доласка на власт! А то је већ око једанаест година!!! А у том периоду сви ми само мало лајемо преко интернета, а у ствари ћутимо и трпимо понижења, глад, болести изазване нуклеарним бомбардовањем, стресом и неухрањеношћу и гледамо распадање отаџбине и губљење националног идентитета! Ни хероја Дражу ђенерала још нисмо сахранили, а, ево, убиће нам новог ђенерала. Па, како ћемо пред Бога са оволиком количином греха? Ко себи не помаже, ни Бог му неће помоћи. Грех је не бранити народ и отаџбину и значајне припаднике отаџбине од сотонских непријатеља. Грех смртни! Волео бих да се никад нисам ни родио ако морам ове дане дочекати и ово страдање и понижење мога народа гледати и трпети. И свету Србску православну цркву нам расколише и Синод и Сабор претворише у екуменисте?! А није тачно да смо све морали и да другог излаза нисмо имали! Од Путина на овамо могли смо се спасти геополитичким приклањањем Евроазији и мајчици Русији. И још није касно, али истичу последњи тренуци. Убили су нам духовну елиту горе него Тииито. Нигде гласа србскога ниоткуда. Да пожали ка' да би помога'. Господе Боже свемогући, упути нас на пут излаза из овог безизлаза! Амин, Боже!

27 мај 2011
essen
bio je 99 milosrdni andjeo a sad bi bio pomahnitali djavo bez pardona....mislis li o tome ili si sve zaboravio pa mislis nece vise nikad...djavo je to djavo koji jedva ceka da se zeznes pa da posizi..

27 мај 2011
Мирослав С.Пушоња
У Светом писму, Старог Завета, у Књизи о судијама, племе Јуда је имало слична искушења. Све главе ове Књиге су поучне и дају одговор на питање шта нам је чинити, а нарочито главе 6 и 7. Оне су најбоље лекције како тестирати нашу интуицију па да нас никад не превари.

27 мај 2011
Никола
"Скинут баласт са Србије"-напротив,тек ће да га буде.Тек ће на српски народ да се сви окоме и да га притисну.Живим у иностранству и знам о чему причам.Неподношљиво нам је,увијек су нас блатили,али од јуче је постало неподношљиво.Велики психолошки притисак!
Овим Србија није ништа добила,будите сигурни!Тек ће због овог да трпи уцијене и понижења,јер како очекујете да вас неко поштује,кад сами себе не поштујете.Свијет зна,а и ви у Србији да је господин Младић за највећи дио Срба херој(хвала Богу кад је тако).Овим гестом Србија и Тадић су показали шта су и ко су!Држава која продаје своје војнике да би добила неколико похвала које Србима ништа не значе је неозбиљна(боље да се овако изразим та држава не постоји).Какву поруку Србија шаље својим будућим младим официрима,генералима...Какву?Па да добро размисле кад буду кретали у добрану земље,јер постоји велика могућност да се ухапсе и процесуирају за Хаг(или неки други суд).Само не знам ко ће вас бранити у неком следећм рату.Србијо много си наивна и даље вјерујеш у доборсусједске односе са људима који су убијали Србе само зато што су Срби!
Свако добро поштеним и часним Србима!

27 мај 2011
Сергеј
Срамота ме је и помислити да допуњујем овако добар текст.

Можда само да додам нешто што из своје позиције мало боље видим, за разлику од физички удаљеног аутора текста.
Ликују и отворено цинични и саркастични Ејуп Ганић за кога постоје аудио и видео снимци како организује засједу у Добровољачкој, и који сад шетка на слободи и размишља о томе како је лако некажњено убијати људе - под условом да су Српске националности. Такође и Дивјак, Орић и стотине сличних типова. Ликују и Германи свих варијанти чији су извршиоци на разне начине убијали све од реда од беба у Бањалуци до дјеце и одраслих у Србији, а сад некажњено харају по Сјеверној Африци и Блиском истоку.

27 мај 2011
Mirjana
Nikada im nisam verovala jer zive od lazi.....a danas sam veoma tuzna i dusa i place. Volim te Ratko Generale...

28 мај 2011
JELENA
blagodarim BOGU,sto sam dosla kuci,i procitala ovaj ne mogu reci divan tekstt,jer je surova,najcrnja stvarnost,naseg naroda,i zahvalna sam Bogu,sto mi je pokazao da imam jos brace srba,i dao mi vjeru i nadu.BRACO PRAVOSLAVNI SRBI,KOJI STE ZA SLOBODU ZLATNU,ZELIM DA VAM KAZEM NESTO ZA OVE SRBE KOJI NE ZIVE ZA ZLATNU SLOBODU ,VEC ZA EVROPU. TADIC NIJE IZDAJNIK ON JE SAVRSENI PREDSEDNIK TAKVIH SRBA,I VJERUJTE DA SE BILO KOJI DR.NESRBIN NASAO UMJESTO NJEGA,REAGOVAO BI ISTO.SVE STO NAM SE DESAVA ZASLUZILI SMO,JER SMO ODPALI OD VJERE,BOGA,A KAKAV NAROD TAKVA I VLAST. A VI BRACO I SESTRE,PORUCUJEM NE GUBI TE NADU I VJERU,U GOSPODA I CUVAJTE SE,CUVAJTE SVOJE DUSE,JA VJERUJEM,DA U SVAKOJ NESRECI IMA SRECE,I VJERUJEM DA CE SE NESRBI USKORO POSTIDJETI.ZIVIM U BANJA LUCI,I ZALOSNO JE ,SRCE MI SE GRCI,KAD MILORAD KOJI NIJE BIO NI DANA NA RATISTU,RASPRODAJE,I UPROPASTAVA,NAROD,I SVE ONO STO JE ,NAROD I RATKO MLADIC,ZALJEVALI KRVLJU,SUZAMA I ZNOJEM,IZJAVI DA JE SVAKA PODRSKA,OKUPLJANJA,KRIVICNO DJELO.I TA ISTA ZABRANIO. VELIKO HVALA PRECEDNICE,...SV.VLADIKA NIKOLAJ JE REKAO, BOG JE I DAO DRZAVU DA IMA STA DA PROPADNE. DA PROPADNE DRZAVA A NE NAROD !!!I NEBOJTE SE SRBI SVETOSAVCI,HRISTOS UVJEK POBJEDJUJE !!! POMENI NAS GOSPODE U CARSTVU NEBESKOM!!!AMIN.

Додај свој коментар

Ваше име:
Ваш емаил:
Коментар:


Нема коментара:

Постави коментар