Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

недеља, 24. јул 2011.

Милорад Додик: Сарађиваћемо се специјалним представником ЕУ Соренсеном ако поштује Дејтон | Хроника

Милорад Додик:

Сарађиваћемо се специјалним представником ЕУ Соренсеном ако поштује Дејтон

Хроника


Хроника

Милорад Додик: Сарађиваћемо се специјалним представником ЕУ Соренсеном ако поштује Дејтон

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 24. јул 2011.

Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је да ће сарађивати са специјалним представником Европске уније у БиХ Петером Соренсеном по свим питањима важним за европски пут земље уколико он буде поштовао Дејтонски споразум и њено уставно уређење.

"Свако наметање решења за РС је неприхватљиво", рекао је данас новинарима Додик у Бањалуци, додајући да ће представници РС "бити партнери Соренсену ако не буде био копија високих представника у БиХ".

"Соренсен је избор Европске комисије, која је у многим земљама присутна, па тако и у БиХ има своју мисију, чији је он главни човек", рекао је Додик.

Он сматра да Соренсен, као ни актуелни високи представник у БиХ Валентин Инцко неће моћи да користе Бонска овлашћења, наводећи да је познат став РС да нема наметања закона од стране високих представника.

Коментаришући евентуалне смене појединаца из власти због наводне опструкције Дејтонског споразума, Додик је рекао да евентуалне смене појединаца нико неће прихватити без обзира на настојања била кога да то питање реафиримише.

"То, једноставно неће проћи", рекао је Додик.

Говорећи о формирању Савета министара БиХ, Додик, који је и председник Савеза независних социјалдемократа, је поновио да је БиХ сложена државна заједница - два ентитета и три конститутивна народа, који треба да дају легитимне представнике у заједничке органе БиХ.

Додик је рекао да се мора поштовати принцип ротације и воља народа.

(Блиц)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар