Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

недеља, 24. јул 2011.

Религиозни рат на Балкану организовале САД

Религиозни рат на Балкану организовале САД


Религиозни рат на Балкану организовале САД
Пише: Сергеј Балмасов
22 јул 2011

20.07.2011

18. јула су се чуле две оптужбе на адресу САД и НАТО-а за кланицу на Балкану. Разуме се, не бисмо се чудили ако би такве оптужбе долазиле, рецимо, од стране Срба. Али, овај пут се ради о Хрватима и Британцима. Прецизније, бившем команданту снага ОУН у Босни и Херцеговини, британском генералу Мајклу Роузу и Емилу Влајкију, потпредседнику Републике Српске (РС), која је у саставу БиХ. Емил Влајки је представник Хрвата у РС.
Мајкл Роуз је, уствари, директно оптужио САД и НАТО за масакр у Сребреници. По њему, то се десило захваљујући систематском подривању миротворачких напора ОУН за време сукоба у Босни у периоду од 1992. до 1995. године.
Тиме је одговорио на нове критике, везано за неактивност војних снага ОУН за време Босанског рата. По Роузу, «после размештања снага ОУН у БиХ, а које су углавном имале хуманитарну улогу, НАТО, са САД на челу, систематски је поткопавао миротворачке напоре ОУН, кршећи ембарго на испоруку оружја у Југославију, истовремено наоружавајући и обучавајући (босанске) Муслимане». То је, по њему, убедило Муслимане да ће они моћи да победе Србе силом оружја, «мисија ОУН је изгубила поверење ратујућих страна, што је и довело до неуспеха њених миротворачких напора. НАТО и САД нису били у стању да из ваздуха утичу на догађаје на земљи. То је довело до фактичког распада мисије ОУН у 1995. години, што је генерала Младића побудило да нападне Сребреницу».
Мајкл Роуз сматра да, «ако би снаге НАТО-а биле уведене у БиХ у 1992. години, за шта се залагао председник (БиХ) Алија Изетбеговић, како би се спречило ширење сукоба из Хрватске, ни рат, ни масакр се не би могли десити». То миротворци ОУН у Босни никако нису могли спречити, пошто, према речима Роуза, не само да нису имали за то одговарајући мандат, но, нису били ни опремљени ни обучени за вођење ратних операција. «Ту улогу је имао НАТО, а НАТО се, нажалост, ограничио само на бомбардовање», - резимирао је британски генерал.
Интригантност изјаве Емила Влајкија је у томе што је он затражио од САД да се извине за балканске догађаје и, посебно за то, што је управо Америка убедила Алију Изетбеговића, лидера босанских муслимана, да одбије прихваћене услове Лисабонског споразума из 1992. године, који је гарантовао мир у Босни.
Тиме су, према Влајкију, САД иницирале „крвави рат, вративши нас (србе . ред.) у предцивилно друштво узајамне мржње и феудализма“. Такође, Американци су прекршили ембарго ОУН на испоруку оружја у БиХ за време разбукталог рата, што је, по Влајкију, омогућило страним муџахединима да уђу у Босну. Такође, он је оптужио Американце за садејство у трагедији у Сребреници. И, најзад, ударио је по Американцима зато што су они поставили мину успореног деловања у односима у самој БиХ. „Зашто сте обманули Хрвате и приморали их 1994. године да са Муслиманима уђу у Хрватско-Муслиманску федерацију БиХ, која је сама по себи означила почетак краја хрватског народа у том делу Босне и Херцеговине? — пита Емил Влајки. — За све време после Дејтона (Дејтонски споразум) они су се мешали у наше изборе, тако што су недавно обема рукама подржали незакониту, нелегитимну и антихрватску владу «платформиста» у Федерацији БиХ, формирану на бази незаконитог и произвољног декрета Високог представника међународне заједнице у БиХ, Валентина Инцка».
Овим Влајки, у суштини, упозорава да ће БиХ, слепљена «из онога из чега је слепљена» планути сваког тренутка. И све ће то опет бити урађено од стране Американаца. По њему, Америка је у датом случају ишла за својим интересима: «Отелотворујући идеју свог познатог политолога Семјуела Хантингтона, они су од БиХ направили кључну територију за сукоб двеју цивилизација: ислама и хришћанства». Коначан циљ им је, према Влајкију, успоравање интегрисања Европе.
Интригантне изјаве британског генерала и хрватског политичара за "Правду.Ру" коментарише Леонид Ивашов, Председник Академије за геополитичке проблеме:
«Данас штошта постаје јасно. Подсетићу да је 2009. године одржана међународна конференција, посвећена десетогодишњици почетка рата НАТО-а против Југославије. Тамо су била два реферата, према којима је уништење те земље било планирано на Западу дуго пре догађаја 1991.-1999. године. Посебан интерес је изазвао реферат француског генерала Пјера Галоа, који је говорио о тајном саветовању у Генералштабу Француске, 1985. године, на коме су водеће стране НАТО-а разрађивале планове за уништење југословенске државе».
Не мање интересантан био је и реферат Мишела Часудовског из Канаде, који је изнео друге доказе о припреми Запада за уништење Југославије. Ради се о мерама Светске банке, које су предузимане скоро паралелно са заседањима војних структура. Према речима референта, међународни финансијски кругови су планирали уништење Југославије, пошто је постојање те социјалистичке државе, са системом друкчијим од оног у западним земљама, представљало претњу Европи и Западу у целини. Та земља се једноставно није уклапала у ту слику света, коју су хтели да израде у Вашингтону и Бриселу. Између осталог и из разлога економског карактера.
Истина, задаци САД и земаља Европе су се надаље унеколико разилазили. У исто време, Американци су одлучили да европљанима направе мало дубљу «заноктицу», желећи да тиме смање темпо развитка европских конкурената.
Везано за догађаје у Сребреници, не треба заборавити да су баш Американци, а у одређеном степену и Ватикан, запалили страсти које су киптеле између Срба и Бошњака. У суштини, они су ти, који су гурнули исламско свештенство Босне да изда фатву за борбу са неверницима. А циљ је овде био нешто другачији – сударити ислам и православље.
Што се тиче саме технике подстицања мржње на терену, на томе су порадили најамници из западних земаља, у првом реду, из САД. Ради се о приватним војним компанијама, чији су припадници, маскирани као војници ратујућих страна, извршили многобројне злочине, провоцирајући стране на масакр.
Али, авај, данас се мора констатовати да је замисао Запада у потпуности успела: Југославија је уништена и сада Американци покушавају да коначно униште чак и поносити српски дух, како би у потпуности уништили њихову тежњу за вођење самосталне политике. Тада је Запад по први пут у пракси проверио рат новог типа и сада видимо одговарајући наставак у Либији и Сирији».
Питање је само, коме је још Запад уопште, а Американци посебно, припремио судбину бивше Југославије?
За Видовдан превео Милош Матовић

Форум >> Дискутујте са посетиоцима сајта и ауторима текстова.

Коментари (3)

22 јул 2011
Владо Шимшић
Није тешко бранити тезу да су сви ратови на Балкану били и
религиозни,понекад, као у 2.св.рату,сакривени иза танких
идеолошких крпица.Ови из 90-их 20.в.били су готово искључиво
религиозни.Православни српски Народ(око 10 милиона)нашао
се између чекића и наковња:једна милијарда муслимана у свом
настојању да продру у Европу,против једне милијарде католика
који покушавају да тај продор зауставе.И једнима и другима
Православни Срби, који су се уз све то још дрзнули да буду
самосталан политички Народ са својом слободном и независном
Државом,стоје на путу, и све се нешто буне.Да би угушили ту буну
католици,којима су се придружили и протестанти(иако они имају
међусоних гложења),ангажовали су ровце унутар српског корпуса
који су се показали веома успешним.Ем,јевтини,ем, добро одрађују.

22 јул 2011
Градимир
Теза да је сукоб на балкану верски је делимично тачна. Дубоко верујем да је основни разлог за разбијања Југославије, првенствено стратешки положај а затим „лош“ пример другима да се може развијати и држава која није капиталистичка, по њиховом рецепту. Трупе УН су само биле маска агресији. Нисмо заборавили такозвани Венс Овенов мировни план, који је усвојен у УН. Када је кренуо напад на Српску крајину, наводно Хрвата а уствари комплетну припрему а и учешће са модерним системима је урадио НАТО. Трупе УН су се склониле и немо гледале. Практично УН је и касније, поготову у Сребреници био маска за реализацију НАТО циљева. Занемарљив је број медија у свету који је описао основни разлог напада Генерала Младића на Сребреницу. Та зона је само на папиру била зона под заштитом УН. Насер Орић са својим кољачима, обавештајне службе западних "миротвораца " као и велики број зликоваца из екстремних муслиманских покрета се иживљавао на Српском народу око Сребренице. То је био школски пример геноцида над једним народом. Све је ишло из „мировне“ зоне. Срамно је и за УН да и дан
данас прикривају истину о комплетном догађају. Прича
о хиљадама муслиманских жртава је апсолутно нетачна.
Неколико хиљада Српских цивила, деце и жена, је платило главом ту „мировну мисију“. Та лажна истина је у устима и неких наших „витезова“ демократије, они су срамота за своје породице а и за цео Српски народ. Комплетна прљава игра је медијски била под контролом, па нажалост то траје и данас. Слуге из нашег Српског народа се посебно труде да се истакну, за сада успешно. Докле тако ???

23 јул 2011
Крстић
Замислите грађени Србије
да нико из Власти,
ни Тадић ни Цветковић - не смеју ни да поменуиостину коју износи очевидац британски генерал Мајкл Роуз.
Британски, онај који је живи сведок догађаја.
Ехеј, докле су жутаћи стигли у издаји.
Испрани им мозгови Европом, па им очи ослепеле, а уши нису прали од 5-ог октобра.
Грађани Србије, да ли верујете својим очима?
Слуге окупатора из Српског народа се успешно труде да учествујуну хору који шири лаж о нашем народу.
Измишљају, предају, хапсе омладину. Убијте се, уместо да се народ убије.Нема коментара:

Постави коментар