Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

четвртак, 14. јул 2011.

Заменик америчког амбасадора у БиХ: У Братунцу се обележава страдање војске а ми не посећујемо такве церемоније | Хроника

Заменик америчког амбасадора у БиХ: У Братунцу се обележава страдање војске а ми не посећујемо такве церемоније | Хроника


роника

Заменик америчког амбасадора у БиХ: У Братунцу се обележава страдање војске а ми не посећујемо такве церемоније

PDFШтампаЕл. пошта
четвртак, 14. јул 2011.

Експерт демограф при Хашком трибуналу Стево Пашалић сматра да изјава заменика америчког амбасадора у БиХ Џонатана Мура "да није присуствовао комеморацији српским жртвама у Братунцу, јер је реч о страдалим војницима, а не цивилима", не доприноси помирењу на простору БиХ.

- Једно је њихово декларативно залагање за некакав мир и демократију, док, с друге стране, нити они тиме доприносе миру, нити смо од њих ишта научили о демократији - рекао је Пашалић.

Он је навео да је Мурова изјава неодмерена, "јер су војници, цивили, деца, жене, старци - сви жртве рата".

Пашалић је подсетио да Хашки трибунал подједнако третира све жртве рата, и цивилне и војне, истичући да се они који одговарају пред Трибуналом нигде не ослобађају зато што су страдали војници.

Мур током посете Братунцу није присуствовао помену за 3.267 настрадалих српских цивила и војника. "Свака жртва заслужује правду и поштовање, али се овде се обележава страдање војске и ми не посећујемо такве церемоније", образложио је Мур разлоге недоласка на комеморацију.

Мур није коментарисао новинарску констатацију да је међу 3.267 погинулих Срба, којима је дат помен у Братунцу, велики број цивила, а да се у Поточарима сахрањују у највећем броју погинули бошњачки војници.

(Вести)

Нема коментара:

Постави коментар