Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

уторак, 09. август 2011.

МИП Русије: Не дозволити Приштини да потчини север Косова | Хроника

Хроника

МИП Русије: Не дозволити Приштини да потчини север Косова

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 09. август 2011.

МОСКВА – Москва је данас позвала УН, НАТО и Европску унију да не дозволе да Приштина силом потчини српске делове Косова.

„Позивамо УН, НАТО и ЕУ, који су присутни у покрајини, да искажу максималну одговорност како се не би допустио такав сценарио”, наводи се у писаној изјави портпарола руског министарства спољних послова Александра Лукашевича, поводом споразума Београда и Приштине о граници од 5. августа.

Подсећајући да је 5. августа усаглашен привремени план контроле на административној граници на „северу српске аутономне покрајине Косово”, Лукашевич је оценио да је реч о „изнуђеном споразуму”.

Он је „изразио жаљење” што постоји велика вероватноћа да се и поред тог спроазума, „Приштина не одупре искушењу да покуша да силом потчини српске рејоне на Косову”.

У саопштењу се наводи да не треба игнорисати забринутост становништва на северу Косова које, с обзиром на „горко искуство, не верује у обећања албанских власти на Косову”.

У изјави Лукашевича се наводи да је циљ споразума да се смањи напетост, али да је Москва чврсто уверена да такви споразуми треба најпре да одговарају људима у чијим се интересу они доносе, односно самих становника покрајине.

Он је оценио и да Савет безбедности УН, у складу са резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, треба да стално контролише ситуацију на Косову.

(Бета)

Пристигли коментари (0)
МИП Русије: Не дозволити Приштини да потчини север Косова | Хроника

Нема коментара:

Постави коментар