Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

уторак, 30. август 2011.

Црногорска опизиција: Или бојкот парламента или договор о српском језику | Хроника

Црногорска опизиција: Или бојкот парламента или договор о српском језику | Хроника

Хроника

Црногорска опизиција: Или бојкот парламента или договор о српском језику

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 30. август 2011.

ПОДГОРИЦА - Опозиционе партије у Црној Гори најавиле су да ће после 2. септембра највероватније напустити државни и локалне парламенте, ако до тада не буде постигнут договор о статусу српског језика у образовном систему.

Представници највећих опозиционих партија одбацили су оптужбе власти да успоравају европски пут Црне Горе и тврде да је беспредметно говорити о европским вредностима у држави у којој се дискриминише језичка већина.

"Највероватније ћемо донети одлуку о напуштању парламента, али ће то свакако бити одлука свих опозиционих странака", рекао је потпредседник Нове српске демократије Славен Радуновић, а преноси Антена М.

Функционер СНП Драган Копривица изјавио је да за његову партију бојкот парламента представља крајњу могућност и додао да би то били потпуно легитимно.

Бојкот парламента, али и много веће протесте, очекује и Бранко Радуловић из Покрета за промјене.

"Бојкот представља нашу реалност. Ја бих волео да то буду прави протести, да се маршира улицама и да у бојкоту учествују не само парламентарци, него и други сегменти друштва", рекао је Радуловић за Антену М.

Премијер Црне Горе Игор Лукшић данас је поновио да је његов предлог да ђаци уче црногорски/матерњи јези и књижевност фер из угла српског језика и у потпуности у
складу са Уставом, а истовремено промовише квалитет грађанског друштва.

"Не претендујем, ипак, да је то идеално решење којим сви треба да буду одушевљени. Спраман сам да чујем да ли има још неки предлог који би можда био бољи од овог, али уколико га нема, морамо да будемо свесни да треба имплементирати све што се тиче наставног процеса", рекао је Лукшић.

(ФоНет)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар