Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

петак, 04. новембар 2011.

Милан Ивановић: Српско национално веће тражи поништавање свих споразума Београда и Приштине | Хроника

Милан Ивановић: Српско национално веће тражи поништавање свих споразума Београда и Приштине | Хроника

НИШТА МАЊЕ ОД ОВОГА!!!! ПОТОМ ПРИМЕНИТИ ХРВАТСКУ ПОЛИТИЧКУ СТРАТЕГИЈУ - СВЕ ШТО ДОБИЈЕШ ОД ОНОГ ШТО СИ ТРАЖИО, МАКАР БИЛО СВЕ ШТО СИ ТРАЖИО, ПРЕДСТАВЉА САМО МИНИМАЛНУ ПОЛАЗНУ ОСНОВУ ЗА НОВЕ ЗАХТЕВЕ!!!


Хроника

Милан Ивановић: Српско национално веће тражи поништавање свих споразума Београда и Приштине

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 04. новембар 2011.

Српско национално веће северног Косова и Метохије одбацило је данас све споразуме Београда и Приштине и најавило да ће затражити смењивање шефа владиног преговарачког тима Борислава Стефановића.

Председник СНВ-а Милан Ивановић рекао је на конференцији за новинаре у северној Косовској Митровици да ти договори Србима на Косову "наносе само штету и готово им онемогућавају опстанак" у Покрајини.

- Зато ћемо од Скупштине Србије тражити да Стефановић више не преговара у наше име - рекао је Ивановић.

Тимови Београда и Приштине су у Бриселу, на разговорима уз посредовање ЕУ, договорили решења из области царинских печата, слободе кретања, катастра и матичних књига.

СНВ је поново затражио истрагу о дешавањима на прелазу Јариње 27. септембра када су се сукобили Срби и Кфор и када је коришћено и ватрено оружје.

- Инсистирамо да се истраже ти догађаји зато што смо оптужени од Приштине, дела међународне заједнице, али и од Београда да смо одговорни за нереде - рекао је Ивановић.

Председник СНВ-а северног Косова и Метохије затражио је да косовским Србима буде омогућено да се попишу као грађани Србије, као и да им буду организовани парламентарни и локални избори истовремено када и у осталим деловима Србије.

Он је предложио да на прелазима Јариње и Брњак буду косовски полицајци са севера Косова и службеници УНМИК-а. Ивановић је навео да на тим прелазима могу да буду и службеници Еулекса ако се договори да не помажу формирање независне државе Косово.

(Бета)

Нема коментара:

Постави коментар