Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

четвртак, 24. новембар 2011.

НАТО разочаран претњом Русије да ће разместити ракете у Калињинграду и Белорусији | Хроника

НАТО разочаран претњом Русије да ће разместити ракете у Калињинграду и Белорусији | Хроника

Хроника

НАТО разочаран претњом Русије да ће разместити ракете у Калињинграду и Белорусији

PDF Штампа Ел. пошта
четвртак, 24. новембар 2011.

НАТО је "разочаран" претњом Русије о размештању ракета у Калињинграду, док су САД поновиле да план за размештање ракетног штита у Европи није усмерен ка Москви, уз заједничку оцену о важности сарадње с Русијом

Председник Русије Дмитриј Медведев запретио је данас размештањем ракета у енклави Калињинград, која се налази између Литваније и Пољске, ако САД наставе да спроводе план за размештање антиракетног штита у Европи.

Генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен је изјавио да је "врло разочаран" претњом Русије о размештању ракета близу савезничких земаља и оценио да би то било "призивање прошлости и у нескладу са стратешким односима, о чијем грађењу су се договорили НАТО и Русија".

"Сарадња, а не сукобљавање, представља пут напред", навео је Расмусен у писаној изјави.

Портпарол Беле куће Томи Витор навео је да ће САД наставити да траже сарадњу са Русијом, али да се план за распоређивање ракета у Европи "добро развија и да нема основа за претње да се повуче".

"Мислим да вреди поновити да одбрамбени ракетни систем у Европи на којем последњих неколико година вредно радимо с нашим савезницима и Русијом није усмерен ка Русији, већ је замишљен да неутралише ракетне претње усмерене из Ирана ка Европи и нашим савезницима", рекао је портпарол Пентагона Џон Кирби.

Русија је до сада у више наврата претила размештањем ракета у области Калињинграда. Москва тражи да буде укључена у амерички антиракетни систем у Европи или да добије гаранције да ракете неће бити усмерене на руске одбрамбене системе, укључујући и приступ инсталацијама НАТО-а како би се то потврдило.

Медведев је такође изнео могућност да Москва изађе из новог споразума о разоружању који је постигнут са САД, и обустави остале разговоре о контроли наоружања ако САД наставе спровођење планова о размештању антиракетног штита у Европи.

Медведев је поновио и предлог о подели европског континента на више зона војне одговорности, што је НАТО одбацио 2010. године.

Румунија, Турска, Пољска и Шпанија озваничиле су учешће у америчком систему антиракетног штита.

(Прес)

[ Почетна страна ]НАТО разочаран претњом Русије да ће разместити ракете у Калињинграду и Белорусији

четвртак, 24 новембар 2011 08:47
Jelena
Pa nisu Rusi naivni. Nema vise Gorbacova i Jeljcina.
Препоручи коментар:
45
0
четвртак, 24 новембар 2011 08:48
Сима
Толико су разочарани да ће наставити са послом, тј. размештањем ракета и радара око Русије... При томе не могу да дају правне већ само "политичке" гаранције да "неко" неће те ракете окренути ка Русији. У то ни деца не верују...
Препоручи коментар:
61
0
четвртак, 24 новембар 2011 09:27
rade jovicevic
Dakle rec je odbrambenom potezu Rusije, a ne o pretnji. Rusija planira postavljanje odbrambenih i eventualno udarnih sistema na svojoj teritoriji, eventualno Belorusiji koja je u drzavnom vojnom i ekonomskom savezu sa Rusijom. Simetrican odgovor bio bi postavljanje ruskih raketa na Kubu ili Venecuelu.
Препоручи коментар:
28
0
четвртак, 24 новембар 2011 09:31
Светислав Костић
Каквим глупим ријечником лицемјерни и подмукли представници агресивног Запада изражавају своје негодовање са појмовима, "разочаран" који изражава емоције пре код љубавних парова код којих важи изрека - "ко се воли, тај се и задиркује". Овдје Русија има посла са ординарним нацистима.

Таквом недужном формулацијом у једном крајње озбиљном спору дволични ратни злочинци и масивне убице из Натоа намјерно релативизују своје подмукле намјере према Русији.

А русофобични сусједи, пре свега Пољска у својој ирационалној мржњи и не долази на помисао да би и Русија могла да реагује и испали једну или више ракета са конвенционални пуњеним главама, а Русија се претходно се припремили за прави нуклеарни удар пре него што Нато и дође на помисао да реагује против Руског удара којим има карактер последњег упозорења.
Препоручи коментар:
25
0
четвртак, 24 новембар 2011 09:45
Dragan
razočarali se... e baš mi ih žao... Ne prestaju sa svojim licvemerjem i lažima, na sreću nema više Gorbačova pa da njihova pričća može proći. Oni ne poznaju ni jedan drugi jezik nego jezik sile.
Препоручи коментар:
18
0
четвртак, 24 новембар 2011 10:14
МилаНиш
Руси раде свој посао.
Никоме не прете, него се позиционирају.
На својој земљи, са својим пријатељима.
Чекамо господу Искандере у Нишу и Врању.
Примиће их бивши премијер, сада виноградар Жиле.
Препоручи коментар:
24
0
четвртак, 24 новембар 2011 11:12
ма шта нам рекосте
Запад је за 'сарадњу' са Русијом, а под тим термином подразумева да окружи војно Русију, уз њен благослов. Уосталом, реган је већ преварио Гпрбачова кад је обећао да земље СЕВ-а нећ постати чланице Натоа. Америчка политика се заснива на чистој лажи и обмани.
Препоручи коментар:
21
0
четвртак, 24 новембар 2011 11:13
ето зашто Србија не сме у Нато
Ето још један разлог зашто Србија не сме да уђе у Нато: биће на нишану руских нуклеаарних ракета. Дакле била би угрожена више, а не мање, као што то заговорници чланства нетачно тврде. А цену и да не спомињем, права ситница у милијардама долара годишње.
Препоручи коментар:
19
0
четвртак, 24 новембар 2011 11:26
Мирослав
Овај наслов је "феноменалан". Испада да Русија прети Калињинграду (сам град и Калињинградска област су саставни део Руске Федерације) и Белорусији (иако компликован, али војни савезник Русије, са практично заједничким системом одбране).

А што се тиче саме теме чланка, мислим да је у Русији постојао један једини човек који је до недавно говорио да је споразум са американцима око противракетних система могућ, то је био Медведев. Са овом његовом изјавом, Русија једноставно престаје да глуми да верује у добронамерност запада.
Препоручи коментар:
19
0
четвртак, 24 новембар 2011 11:46
Да сте непристрасни, нисте, али барем се побрините око основних чињеница!
Рећи да Русија пети КалињинградУ и БелорусијИ подразумева да су те територије одвојене од Русије, и непријатељски насторјене, јер зашто би им Русија претила. Не само да нису непријатељски настројене, већ је Калиљинград ДЕРО РУСИЈЕ. ЗНАЧИ, Русија може само претити КалињинградОМ и БелорусијОМ.
Препоручи коментар:
18
0
четвртак, 24 новембар 2011 12:07
Гвозден
Kakvo licemerje.
Руси постављају одбрамбена постројења на својим територијама, а НАТО где му се прохте, окупира земље и још је разочаран што им Руси не
уступе Сирир или Камчатку.
Нема више наивних.
Најхрабрији данас на свету су Срби, српски народ, посебно срби из Крајина, окрајина тј из Републике Српске и Републике Метохија.
Срби у Влади и Скуштини у Београдском кругу двијке и Дедињу нису угрожени.
Једина претња им је српски народ и они га спутавају свим силама. Наручили су бомбардовање Србије, затим окупацију, КФОР, Еулекс.
Радују се ко мала деца када се играју рата.
Сачувај нас Боже и дајте да их брзо ликвидирамо својим гласовима и акцијама.
Препоручи коментар:
16
0
четвртак, 24 новембар 2011 13:06
Kiza
Razocarani!?! Pa zasto? Rusi ce da razmeste rakete u Kaliningradu i u Belorusiji da bi se odbrane od napada Kine. Zasto Zapad to razume kao pretnju?
Препоручи коментар:
7
0
четвртак, 24 новембар 2011 14:16
Ad hoc
Одвратни,лицемерни лажови империје.
Вас само батина(одн.Руске ракете)може да смири а и увек се повампирите.
Оволике лицемерности ми нису познате у Историји човечанства .
Препоручи коментар:
8
0
четвртак, 24 новембар 2011 14:20
Фристајло
Овакве изјаве НАТО званичника су за унутрашњу употребу и анестетизовање сопственог становништва, да се спречи да схвате колико им новца отимају за бесмислице о "руској претњи" и потреби за наоружавањем; од тога раскошно живи велики број ситних, безначајних и крајње непотребних апаратчика западне алијансе, а неки су се и еноормно обогатили од тога.
Зна Расмусен да му нико нормалан у Русији не верује, нити ико иоле мислећи на самом западу, но, његов је задатак да смишља овакве заглупљујуће изјаве и саопштења.
Такав је посао, ни он га не воли...
Препоручи коментар:
7
0
четвртак, 24 новембар 2011 15:19
sale
Ma i od ovih Rusa mi je muka,samo pricaju i mlate praznu slamu...duplo golo!!!! nista oni nece razmestiti kakve rakete kakvi bakraci!!! zivi bili pa videli!
Препоручи коментар:
0
0
четвртак, 24 новембар 2011 15:21
Boba Borojevic
..."..НАТО је "разочаран" претњом Русије о размештању ракета у Калињинграду, док су САД поновиле да план за размештање ракетног штита у Европи није усмерен ка Москви,..."

Tako je uvek sa americkom politikom. Visoki politicari pricaju ono sto druga strana zeli da cuje , a pravi donosioci odluka rade protiv Rusije.

Ako americke / NATO rakete u Evropi nisu namenjene da iritiraju i napadaju Rusiju, onda ni ruske rakete na teritorijie Rusije (u Kaliljingradu) nisu namenjene da obaraju/ unistavaju te rakete.

Mozda bi Kina na pr. trebalo da postavi svoji raketni stit na Kubi, kako bi se odbranila od napada iz Turske ili Irana?
Препоручи коментар:
1
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]


Нема коментара:

Постави коментар