Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

среда, 30. новембар 2011.

Емил Влајки: Срби на северу Косова треба да формирају аутономну власт у саставу Србије | Хроника

Емил Влајки: Срби на северу Косова треба да формирају аутономну власт у саставу Србије | Хроника

Хроника

Емил Влајки: Срби на северу Косова треба да формирају аутономну власт у саставу Србије

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 30. новембар 2011.

БАЊАЛУКА - Пoтпредсједник Републике Српске /РС/ Емил Влајки оцијенио је да је оно што се дешава српском народу на сјеверу Косова срамота за цијело човјечанство и поручио да би Срби на сјеверу Косова требало да формирају аутономну власт у саставу Србије.

"Тамо уништавају српски народ из чиста мира, протјерују са вијековних огњишта", рекао је Влајки Срни, коментаришући најновије инциденте на сјеверу Косова.

Влајки је рекао да се током недавног боравка на Косову и Метохији увјерио у јуначки став руководства српских општина на сјеверу, као и преосталих Срба који су спремни умријети за своју територију.

"Мислим да би Срби на сјеверу Косова требало да формирају аутономну власт у саставу Србије, тако да читав свијет види да то није дио албанске државе него да су организовани и да имају своје институције са карактеристикама државности и да не желе да се покоре диктату међународне заједнице која намјерава да на Косову формира другу албанску државу", закључио је Влајки.

Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић оцијенио је у изјави Срни да да међународна заједница, уз активну подршку приштинских власти, жели силом да проведе неке планове на Косову и Метохији, што може изазвати даље конфронтације.

Према његовим ријечима, очито је да Београд има ограничен дипломатски наступ, а то је проблем за Србе на Косову.

"Мислим да је потребно разговорима рјешавати проблеме и разна питања укључујући и рјешавање граничних прелаза, јер не вјерујем да се сукобима може било шта постићи", сматра Радојичић.

Он је констатовао да ситуација на сјеверу Косова ескалира и да не иде смирењу.

"Очито постоји неколико центара, један је у Приштини, други међународне институције гдје нема јединственог става, трећи Београд, док је четврта адреса Срби са сјевера Косова", навео је Радојичић.

Шеф Посланичког клуба СДС-а Вукота Говедарица рекао је Срни да српски народ на сјеверу Косова и Метохије, нажалост ратује са Кфором и званичним Београдом који очито нема разумијевања за њих.

"Према мојим сазнањима, Београд је недавно Звечану искључио струју и очигледно се ради о Србима који су на великим мукама у овом дијелу Србије", каже Говедарица.

(Срна)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар