Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

петак, 04. новембар 2011.

Кривичне пријаве против Вука и Чеде

Кривичне пријаве против Вука и Чеде

Кривичне пријаве против Вука и Чеде

Удружење расељених лица са Косова и Метохије и Покрет ветерана из Лепосавића поднели су Основном јавном тужилаштву у Београду кривичне пријаве против лидера СПО-а Вука Драшковића, председника ЛДП-а Чедомира Јовановића и Телевизије Б92.
У име, Удреужења расељених лица кривичну пријаву потписао је Златибор Ђорђевић, а у име Покрета ветерана Рашко Миленковић. Правни заступник ова два удружења је адвокат Нино Рајевић са Косова и Метохије који је својевремено био посланик СПО-а у Скупштини Србије.

Као сведоци наведени су бриојни Срби из Лешка, Лепосавића И других околних места који су 27. септембра, када је КФОР пуцао на голоруки народ, били на барикадама И протесту у Јарињу.Како стоји у кривичној пријави, Вук Драшковић је 4. октобра у емисији "Између две ватре" на Б92 изнео неистините оптужбе на рачун појединаца и Срба који су били окупљени на мирном протесту у Јарињу. Између осталог, Драшковић је рекао да су Срби бомбом напали и повредили припаднике Кфора, док је Чедомир Јовановић изјавио да су Срби пуцали на војнике Кфора и да је ту групу предводио Звонко Веселиновић што је, како стоји у пријави, ноторна лаж коју је B92 више пута емитовала.

Ова телевизија је, написано је у кривичној пријави, емитовањем неистинитих изјава ове двојице лидера, узнемирила јавност на Косову и Метохији и нанела штету Србима који се боре за опстанак на својим огњиштима.

Вук Драшковић својим јавним наступима вређа Србе у целини, а посебно Србе на Косову и Метохији. Својим залагањем за независно Косово он је погазио све што је раније говорио о Косову и Метохији, заборавио је и прославу шест векова од Косовске битке када је од 500 својих највернијих присталица које је одвео у цркву Самодрежу тражио да клекну и да се тако клечећи закуну да ће бранити Косово и Метохију - каже Златибор Ђорђевић, избеглица из Обилића и бивши симпатизер СПО-а, који последњих десетак година живи у Лешку.

Сумњамо да ће Тужилаштво процесуирати пријаве и предузети истражне радње из политичких разлога, ипак, због неких следећих покољења, нека се бар зна да нисмо ћутали на безочне лажи - додаје Ђорђевић.

Рајевић: Знам превртљивог Вука

Адвокат Нинослав Рајевић каже за "Вести" да не верује да ће тужилаштво прихватити кривичну пријаву.

- У питању су двојица моћника и мале су шансе да тужилаштво прихвати да по службеној дужности покрене поступак против Драшковића и Јовановића. У том случају преостаје само приватна кривична тужба, коју ћу ја врло радо да напишем, јер добро познајем Драшковића и његову превртљивост и лажљивост - каже Рајевић који је, пре него што се уверио ко је лидер СПО, у два наврата био посланик ове странке.

Comments

+3 # Одговор: Кривичне пријаве против Вука и ЧедеMara 04-11-2011 14:26
Vuk Drašković - čovjek zvani mizerija .
Одговор | одговор са цитатом | цитат
+3 # Одговор: Кривичне пријаве против Вука и ЧедеDB 04-11-2011 17:05
Kolika je dnevna doza ove dvoice?
Одговор | одговор са цитатом | цитат
0 # Одговор: Кривичне пријаве против Вука и ЧедеНЕБОЈША СТРУГАР 04-11-2011 19:14
У чему је разлика између ове двојице биједних издајника отаџбине. Чеда Јовановић је плаћеник западних сила, а Вук Драшковић је уцијењен Хагом. То га не аболира, већ напротив чини његову издају још тежим чином. Он се понаша као да је његова биједна кожа важнија од цијелог Косова и Метохије са свим српским манастирима и црквама, као и свим Србима са Космета, како онима који тамо живе, тако и онима који су прогнани. Нормална држава би судила за издају и њима двојици и цијелој булументи издајника из тзв. ''друге Србије'', а то су они који Србијом сматрају само ''круг двојке'' у Београду. Сваки њихов јавни иступ је чин издаје.
Одговор | одговор са цитатом | цитат
0 # Вукова ћудbane.srb 04-11-2011 19:16
Сви ми знамо да је Вук Драшковић био и остао комуњара у души,па тај Вук је 70 година пљувао по Цркви и свештеницима као млади комуниста,а после као бајаги постао Србски опозиционар,јавна је тајна да је Вук Драшковић са још двојицом лажних опозиционара убачен од УДБЕ да прави поделу међу Српским патриотама да би Слободан Милошевић што дуже владао,и успели су у томе,а Срби су и даље између себе подељени а ту доброга и напретка нема.А Вук коље ли коље.
Одговор | одговор са цитатом | цитат

Нема коментара:

Постави коментар