Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

четвртак, 03. новембар 2011.

Вечерње новости: Бивши мајор Кфора на барикади у Зупчу | Хроника

Вечерње новости: Бивши мајор Кфора на барикади у Зупчу | Хроника


Народна скупштина мора да усвоји документ који ће значити јачање државног присуства на Космету…

1 Vote

За Београд више не постојимо

ПРАВДА| 3. новембар 2011. | 19:47

ПРИШТИНА – Усвајањем извештаја Министарства за Косово и Метохију и „документа“о ситуацији на Космету, уз евентуални програм мера за јужну покрајину, којим би се дало зелено светло примени јулског и септембарског бриселског договора делегација Приштине и Београда о слободи кретања и катастру ,“Влада Србије би се директним кршењем Устава тихо одрекла Косова и Метохије“, општа је оцена лидера Срба са севера Косова.

- Не знам шта је договорено или прихваћено у Бриселу, мада шеф преговарачког тима Борислав Стефановић тврди да није ништа прихваћено што би значило, било стварну, било фактичку независност Косова – каже члан скупштинског Одбора за КиМ, социјалиста Дејан Раденковић, износећи забринутост због недоступности оригиналног текста бриселских договора.

Саглашавајући се са ставом Срба да парламент не сме да усвоји било какав документ који би значио „тихо признавање косовске независности“, он каже да је његов лични став и став већине посланика да надлежни државни органи морају да реагују уколико је договорима, де факто или де јуре, прихваћено било шта би довело у питање Уставом загарантовани положај Косова и Метохије.

- Преговори се морају водити на транспарентан начин, посланицима и широј јавности морају бити доступни оригинали бриселских споразума, јер би се тиме избегле спекулације – каже он, убеђен да Народна скупштина мора да усвоји документ који ће значити јачање државног присуства на Космету.

3. новембар 2011. - Објављено од стране | ВЕСТИ

Нема коментара.
Нема коментара:

Постави коментар