Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

понедељак, 14. новембар 2011.

Сергеј Лавров: Русија неће пристати на нове санкције Техерану | Хроника

Сергеј Лавров: Русија неће пристати на нове санкције Техерану | Хроника

Хроника

Сергеј Лавров: Русија неће пристати на нове санкције Техерану

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 14. новембар 2011.

Сергеј Лавров критиковао је извештај Међународне агенција за атомску енергију (ИАЕА) о Ирану, јер не даје нове доказе да Иран производи нуклеарно наоружање.

Руски министар иностраних послова каже да у извештају "нема ничег новог".
Лавров је новинарима руских агенција, који с њим путују на Азијско-пацифички економски самит на Хавајима, изјавио да му изгледа да је намера извештаја ИАЕА да "узбурка страсти у јавности и припреми тле за увођење неке врсте једностраних санкција" Ирану.

Он је поновио да Русија, једна од пет сталних чланица Савета безбедности УН са правом вета, неће пристати на нове санкције Техерану.

У извештају ИАЕА тврди се да Иран у тајности ради на производњи нуклеарног наоружања, а као покриће користи такозвани мирољубиви нуклеарни програм, коме је наводно циљ производња струје.

(Бета)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар