Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

субота, 19. новембар 2011.

УНДП: Срби и Албанци на КиМ неспремни за заједнички живот | Хроника

УНДП: Срби и Албанци на КиМ неспремни за заједнички живот | ХроникаУНДП: Срби и Албанци на КиМ неспремни за заједнички живот

PDF Штампа Ел. пошта
субота, 19. новембар 2011.

Огромна већина Срба и Албанаца на Косову није спремна да раде заједно или да живе у истој улици, а скоро нико није спреман да ступи у међуетнички брак, показује последње истраживање јавног мњења на Косову, које је спровео Програм Уједињених нација за развој (УНДП ).

„Око 43 одсто Срба би се сложило да ради са Албанцима. Око 31 одсто би се сложило да живи у истом граду са Албанцима, а око 20 одсто да живи у истој улици са Албанцима. Што се тиче међуетничких бракова, нико од испитаних припадника заједнице Срба не би био спреман да ступи у брак са припадником заједнице Албанаца”, наводи се у извештају УНДП „Јавни пулс”, за период од новембра 2010. до јуна 2011. Слично су и резултати истраживања међу припадницима албанске популације на Косову:

„Око 41,5 одсто Албанаца би се сложило да ради са Србима, док би се око 43 одсто њих сложило да живи у истом граду са Србима, а око 37 одасто да живи у истој улици. Само 1,5 одсто косовских Албанаца би ступило у брак са косовским Србима”, стоји у извештају УНДП.

Ови резултати су засновани на узорку истраживања јавног мњења који је обухватио 1,580 грађана старијих од 18 година, оба пола, свих старосних група и из свих делова Косова.

Узорак је обухватио 827 Албанаца, 528 Срба и 225 припадника мањина (Турака, Бошњака, Горанаца, Рома, Ашкалија, Египћана).

Истраживање је спровео „Encompass” из Приштине током маја и јуна 2011, наводи се у извештају УНДП Косово.

Кад је реч о дијалогу Приштине и Београда под окриљем ЕУ у Бриселу, само четвртина испитаника види овај дијалог као користан за Косово, док га око 20 одсто сматра штетним.

Друга четвртина испитаника не види дијалог ни као штетан, нити као користан (тако-тако). Свега три процента испитаних види дијалог као веома користан за Косово.

(Танјуг)

[ Почетна страна ]УНДП: Срби и Албанци на КиМ неспремни за заједнички живот

субота, 19 новембар 2011 16:05
откристе нам топлу воду
Као да ми нисамо знали да је све време управо у томе проблем. Шиптари нису хтели са нама, а не ми са њима, све ове деценије. Да је то била у питању Албанија, ни по јада, него наша земља, наша територија, наша држава наше право. Па нас на крају истиснули, и још говоре о некаквом 'праву'. А Брисел и Вашингтон о некаквом 'дијалогу'. Све је то скупа једно дивљачко отимање туђег, и ништа друго. А сви који то помажу, подржавају и заговарају заправо учествују у класичним удруженом злочиначком подухвату са циљем пљачке природних богатстава једне мале земље. На челу, на жалост, са Борком Стефановићем и Борисом Тадићем.
Препоручи коментар:
7
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]Нема коментара:

Постави коментар