Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

четвртак, 24. новембар 2011.

Жан Аселборн: Захтеви Немачке опасни за ЕУ | Хроника

Жан Аселборн: Захтеви Немачке опасни за ЕУ | Хроника

Хроника

Жан Аселборн: Захтеви Немачке опасни за ЕУ

PDF Штампа Ел. пошта
четвртак, 24. новембар 2011.

ФРАНКФУРТ – Инсистирање немачке канцеларке Ангеле Меркел на ревизији европских споразума ради јачања буџетске дисциплине, доводи у опасност Европску унију, оценио је заменик премијера Луксембурга Жан Аселборн.

„Не смете да заборавите” да предлагањем измене уговора, „постоји ризик од нестанка ЕУ”, пошто је „утопија веровати да ће за ревизију бити предложени само одређени чланови”, навео је Аселборн у отвореном писму Ангели Меркел објављеном у данашњем издању немачког дневника Ханделсблат.

„Утопија” је жеља за изменом неких чланова европских споразума, што тражи немачка канцеларка, која „би требало да отворено каже” да ли то чини због интерних политичких циљева, додао је.

„Да ли је у складу са европским циљем, драга Госпођо канцеларка, покретање дебате о великим изменама споразума усред онога што је можда најтежа фаза у потрази за стабилношћу зоне евра?”, упитао је Аселборн.

„Ако тежите унутрашњем политичком циљу, боље би било да то јасно кажете”, додао је.

У случају измене споразума, своје предлоге поднели би и Британци, као и Европски парламент, након чега би се у неким земљама „без икакве сумње” организовали референдуми са неизвесним исходом, упозорио је Аселборн.

Немачка канцеларка у овом тренутку одбија предлог више земаља ЕУ да Европска централна банка масивно интервенише на тржишту дуга.

Француски председник Никола Саркози угостиће данас у Стразбуру немачку канцеларку Ангелу Меркел и новог италијанског премијера Марија Монтија, на новом мини-самиту посвећеном кризи у зони евра.

(Бета)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар