Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

уторак, 15. новембар 2011.

Фотографии

Фотографии


Комерсант оцењује да уколико посланици, али и влада подрже иницијативу Срба са Косова, то ће значити да би убудуће Русија требала да сноси одговорност за безбедност својих новопечених градјана. Уз то, Русија треба да повремене сукобе косовских Срба са „миротворцима“ сматра репресијом против својих грађана и кршењем њихових права, указује лист…

1 Vote

Уторак, 15.11.2011.

Захтеви за држављанство могу посвађати Русију и НАТО

Zahtevi za državljanstvo mogu posvadjati Rusiju i NATOМОСКВА, 15. новембра 2011. (Бета) – Руска штампа у издањима од уторка упозорава на деликатност захтева више од 20.000 косовских Срба да добију држављанство Русије.

Ако би косовски Срби добили руско држављанство, то би испровоцирало конфликт Русије и НАТО, и погоршало односе Москве и Београда, пише лист Комерсант.

Тај лист цитира саветника Амбасаде Русије Олега Булдакова који каже да је неколико хиљада људи упутило писмо руској Државној Думи тражећи држављанство Русије, али да то писмо још није стигло у Државну Думу.

Комерсант оцењује да уколико посланици, али и влада подрже иницијативу Срба са Косова, то ће значити да би убудуће Русија требала да сноси одговорност за безбедност својих новопечених градјана. Уз то, Русија треба да повремене сукобе косовских Срба са „миротворцима“ сматра репресијом против својих грађана и кршењем њихових права, указује лист.

Лист наводи да експерти с тим у вези указују на пример Јужне Осетије, где је већина градјана до рата са Грузијом 2008. године имала руске пасоше. Као један од разлога почетка операције против Грузије, Кремљ је навео то што су грузијски војници убили руске градјане.

Дневник пише да би, међутим, у случају грађана са Косова, Русија имала посла не само са Михаилом Сакашвилијем, већ са читавим блоком НАТО, додаје лист.

У сваком случају, закључује лист, захтев косовских Срба могао би да „озбиљно посвађа“ Москву са властима Србије. Јер, ако иницијатива за давање држављанства „добије зелено светло“, то ће бити удар на позиције владајућих демократа Бориса Тадића и „добар поклон“ српским националистичким партијама уочи избора у пролеће 2012. године, оцењује дневник…

15. новембар 2011. - Објављено од стране | ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ, КОСМЕТ, НАТО, РУСИЈА, СРБИЈАНема коментара:

Постави коментар