Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

уторак, 08. новембар 2011.

У часопису “Политико”, Грем Елисон, бивши помоћник министра одбране за време председника Клинтона, и Роберт Блеквил, помоћник саветника за националну безбедност у време Буша, изнели су десет разлога због којих Вашингтон треба да сарађује с Москвом « Србски ФБ Репортер

У часопису “Политико”, Грем Елисон, бивши помоћник министра одбране за време председника Клинтона, и Роберт Блеквил, помоћник саветника за националну безбедност у време Буша, изнели су десет разлога због којих Вашингтон треба да сарађује с Москвом « Србски ФБ Репортер

У часопису “Политико”, Грем Елисон, бивши помоћник министра одбране за време председника Клинтона, и Роберт Блеквил, помоћник саветника за националну безбедност у време Буша, изнели су десет разлога због којих Вашингтон треба да сарађује с Москвом

1 Vote

Експерти: Русија може да уништи САД за пола сата

07. 11. 2011. 21:00

Америка мора да сарађује са Русијом, па је оправдано “ресетовање” односа које спроводи администрација Барака Обаме са руским колегом Дмитријем Медведевом. То поручују двојица америчких експерата, бивши високи чиновници из Клинтонове и Бушове администрације.

У часопису “Политико”, Грем Елисон, бивши помоћник министра одбране за време председника Клинтона, и Роберт Блеквил, помоћник саветника за националну безбедност у време Буша, изнели су десет разлога због којих Вашингтон треба да сарађује с Москвом. Обаму неоправдано критикују што жели да има боље односе са Русијом.

Први и главни разлог јесте да је Русија једина земља у свету која може да уништи САД за пола сата. Сви председници, од Џона Кенедија, сматрали су да сарадња са Москвом може да спречи атомски рат.

Други разлог је што је Русија главни амерички партнер у контроли атомског оружја, као и у спречавању да оно дође у руке терориста.

Трећи разлог је што Америка уз подршку Русије лакше може да спречи да Иран направи своје атомско оружје.

Четврти разлог је што Русија помаже САД у борби против Ал Каиде, а пети што је Москва дозволила да Американци преко њене територије превозе терет у Авганистан.

Шести разлог за сарадњу је економског каратера – Русија је један од највећих произвођача нафте у свету, а други природног гаса.

Седми разлог је што Русија као члан СБ ОУН има право вета. Осим тога, Русија је члан групе најутицајнијих земаља света Г-20.

Осми разлог је што преко огромне руске територије пролазе путеви важни и за америчку економију.

Девето, Русија има моћан интелектуални потенцијал, много научника, талентованих математичара и других који могу да дају подстицај развоју науке у свету. И међу успешним емигрантима има оних који су дошли из Русије, као што је суоснивач “Гугла” Сергеј Брин.

Десети разлог за сарадњу са Русијом је што она може да прода савремене ракетне системе Ирану, да се још више војно зближи са Кином и другим земљама.

200 РАКЕТА

Руски генерали кажу да земља која има 200 ракета са атомском главом може да се осећа безбедном, јер се нико неће усудити да је нападне. Међутим, ракетна наука иде даље, па се зато и модернизују ракете које су у стању да избуше противнички “атомски кишобран”.

Б. ВЛАХОВИЋ, НОВОСТИ - МОСКВА, ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

ИЗВОР: http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:352477-Eksperti-Rusija-moze-da-unisti-SAD-za-pola-sataНема коментара:

Постави коментар