Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

среда, 23. новембар 2011.

Томислав Николић: Црна Гора и Србија треба најприсније да сарађују | Хроника

Томислав Николић: Црна Гора и Србија треба најприсније да сарађују | Хроника

Хроника

Томислав Николић: Црна Гора и Србија треба најприсније да сарађују

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 23. новембар 2011.

Лидер Српске напредне странке Томислав Николић оценио је данас у Подгорици да је Црна Гора запостављена у односима са Србијом, што је незамисливо, јер би две државе требало најприсније да сарађују.

Николић је на конференцији за новинаре, након састанка са челницима Нове српске демократије (НОВА), рекао да без обзира на то ко је на власти у Србији и Црној Гори две државе морају бити партнери.

"За Србију нема бољег партнера од Црне Горе и обратно. Црна Гора је у последње време запостављена у односима са Србијом што је незамисливо, и наше припреме за вођење Србије на потпуно други начин су иницирале посете суседним државама", појаснио је он.

Николић је рекао да ће пружити подршку Србима у Црној Гори уколико буду желели да промене свој статус.

"Зашто би власт издвајала Србе као мањину, шта јој смета да има два народа у Црној Гори", казао је он.

Упитан зашто се састаје са председником Демократске партије социјалиста (ДПС) Милом Ђукановићем, чија је партија признала независност Косова, Николић је рекао да се односи са Црном Гором морају развијати.

"Црна Гора води своју политику, одлучила је да призна независност Косова. То је тешко за Србију, али морамо да живимо даље. Косово су признале и 22 чланице Европске уније, па треба ли да прекинемо и са њима да разговарамо", навео је Николић.

Према његовим речима, разговори са ДПС-ом су битни због проблема које српски народ има у Црној Гори.

"То је однос две најјаче странке у наше две државе и треба да разговарамо са њима о проблемима које има Црна Гора у целини и проблемима које има српски народ захваљујући томе што ова власт понекад уради нешто што није у складу са нормама којима тежимо", навео је Николић, пренела је црногорска новинска агенција МИНА.

НОВА, како је додао, представља већински српски народ у Црној Гори и због теба треба да буде на власти.

"Само са позиција власти у коалицији са другим странкама могу остварити интересе српског народа у Црној Гори", оценио је Николић.

Он сматра да је интерес српског народа да живи у богатој и демократској држави, "да имају могућност да се школују и запошљавају, да буду равноправни са другим грађанима, да нема дискриминације".

Председник НОВЕ Андрија Мандић казао је да постојеће стање у Црној Гори треба мењати.

"Постоје одговорне адресе који би морале мењати свој однос. Црна Гора би требало након 20 година да буде држава која ће на демократским изборима променити власт", рекао је он.

Мандић сматра да Срби у Црној Гори треба да се изборе за статус какав имају други народи у Европи.

"Да не будемо дискриминисани, да наши људи могу да се запошљавају у државној управи, да могу да раде у војсци и полицији, да може неки Србин да буде унапређен да ради у Министарству", појаснио је он.

Мандић је рекао да жели најбоље односе између Србије и Црне Горе да би, како је навео, грађани заборавили тешка искуства за која су одоговорни "неки други политичари".

Он је подсетио да НОВА и СНС имају сличне страначке програме.

"Ми смо већ пуне три године у блиском односима, имамо сличне погледе на будућност читавог региона", закључио је Мандић.

(Танјуг)

Фејсбук ТвитерТомислав Николић: Црна Гора и Србија треба најприсније да сарађују

среда, 23 новембар 2011 14:15
Александар Миловић
Наравно Томо, али прво да такви као ти и Мило оду на сметлиште историје.
Препоручи коментар:
21
1
среда, 23 новембар 2011 14:45
GOLEMI
Prodaja i izdaja na delu,tako da me ovo jos vise ubedjuje da su i stiroporci deo crvenozutopreokretne koalicije.E nazdravlje moja Srbijo.
Препоручи коментар:
12
1
среда, 23 новембар 2011 14:53
Влада Канада
Трансформација овог човека, од Шешељевог заменика до анти-србина ући ће у све политичке енциклопедије. Чак и трансформације вука драшковића и новака килибарде изгледају тривијално и као шала у односу на његову. У Србији и око Србије је у току велико чистилиште.
Препоручи коментар:
12
1
среда, 23 новембар 2011 14:56
Влада
Не могу да верујем шта све овај човек прича!? И да ће још многи за њега гласати.
Препоручи коментар:
11
1
среда, 23 новембар 2011 15:02
mirjana
Za mene je ovaj političar prošlost još od njegovog, čuvenog, štrajka gladju.
Препоручи коментар:
8
1
среда, 23 новембар 2011 15:06
Dragan
Косово су признале и 22 чланице ЕУ, па треба ли да прекинемо и са њима да разговарамо


Da! Tomo, to znači upravo to - treba da prekinemo ra zagovaramo sa svima koji su priznali Kosovo - sve do njihovog pokajanja di ispravljanja te ehm "greške", A šta drugo? Al ti si to malo zaboravio od kada si postao europljanin.
Препоручи коментар:
11
1
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]Нема коментара:

Постави коментар