Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

уторак, 22. новембар 2011.

Милорад Додик: Платформа СНСД-СДС показала је одлучност српског народа у одбрани РС | Хроника

Милорад Додик:

Платформа СНСД-СДС показала је одлучност српског народа у одбрани РС

Хроника


Хроника

Милорад Додик: Платформа СНСД-СДС показала је одлучност српског народа у одбрани РС

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 22. новембар 2011.

- Платформа о сарадњи Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ и Српске демократске странке /СДС/, са становишта одбране интереса Републике Српске /РС/, била је веома успјешна и показала је одлучност српског народа, оцијенио је данас предсједник СНСД-а Милорад Додик поводом годишњице потписивања платформе СНСД-СДС о заједничком дјеловању на нивоу БиХ.

"Многи нису вјеровали да ће то да функционише. Међутим, мислим да је савршено јасно да наша унутрашња питања не могу да буду разлог за нејединствено дјеловање на нивоу БиХ", рекао је Додик медијима из Српске у Београду.

Он је оцијенио да би, у случају да је била "разбијена" коалиција СНСД - СДС на нивоу БиХ, данас сигурно постојао неки Савјет министара БиХ који не би био у интересу Српске и не би се могло разматрати питање враћања надлежности РС, које су отете арогантним и бесправним мјерама високог представника.

"Одлучност коју показујемо добра је порука за све шта је наша намјера, дакле Дејтонски мировни споразум, који данас славимо, а који је дефинисао Српску и БиХ као сложену федерално - конфедералну заједницу, која је сервис Српске и Федерације БиХ за међународне активности, а не држава која би требало одозго да намеће своја рјешења", истакао је Додик.

Предсједник СНСД-а је подсјетио да је БиХ произведена из два ентитета и три конститутивна народа, као државна заједница са међународним капацитетом у интересу њених саставних дијелова, и оцијенио да су многи то годинама игнорисали и жељели да Сарајево, односно БиХ, буду хијерархијски надређени нижим нивоима.

"Док Срби нису направили једну овакву платформу, имали су ситуацију да буду злоупотребљени мјерама високих представника или на неки други начин. Данас имамо јасну политику у том погледу", поручио је Додик, који је и предсједник Републике Српске.

Лидери СНСД-а и СДС-а Милорад Додик и Младен Босић су 22. новембра 2010. године ставили потпис на Платформу о усаглашеном дјеловању ове двије странке у заједничким органима БиХ, чиме је овај документ и званично ступио на снагу.

(Срна)

Нема коментара:

Постави коментар