Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

уторак, 29. новембар 2011.

Милорад Додик: У Уставу БиХ треба да буде уграђен механизам за мирно раздруживање | Хроника

Милорад Додик: У Уставу БиХ треба да буде уграђен механизам за мирно раздруживање | Хроника

Хроника

Милорад Додик: У Уставу БиХ треба да буде уграђен механизам за мирно раздруживање

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 28. новембар 2011.

БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је да би у Уставу БиХ требало да буде уграђен механизам утврђивања процедура за мирно раздуживање у Босни и Херцеговини.

"То би подразумевало да конститутивни народи на простору на којем живе, односно ентитет, може да спроведе референдум о томе и да на бази тог референдума уђе у разговоре с другима у БиХ и постигне споразум", казао је Додик вечерас за РТРС.

Он је исту идеју изнео и на јучерашњем састанку на скупу у италијанском граду Каденабиа, који је организовала немачка Фондација Конрад Аденауер.

На том скупу разговарало се о усаглашености Устава БиХ са стандардима ЕУ.

Коментаришући тврдње да не постоји "мирни разлаз", Додик је казао да се заборавља мирни распад СССР-а, као и Чехословачке.

Председник РС даље је рекао да у процесу европских интеграција ЕУ "нема проблема с децентрализованом БиХ", додајући да Европа неће наметати своје моделе, јер је то ствар договора домаћих политичара.

"Ранија представа о томе да је за све што је везано за европски пут потребно оснивање нових органа на нивоу БиХ је сахрањена", истакао је Додик.

Он је поновио да РС није заинтересована за радикалније уставне промене у БиХ, поручујући да промене Устава БиХ могу бити само у корист јачања ентитета.

(Бета)

[ Почетна страна ]


Милорад Додик: У Уставу БиХ треба да буде уграђен механизам за мирно раздруживање

понедељак, 28 новембар 2011 22:26
Милутин
НИПОШТО не треба мењати Дејтонски Устав БиХ , који гарантује Републику Српску , и гарантује подељеност БИХ на два дела; Републику Српску и Федерацију БХ.

Хрвати нека трже свој ентитет у оквиру Федерације БХ, сада имају неколико Кантона нека их реформом претворе у два-три и тачка.

Мењање Дејтонског Устава и наводно усаглашвање је могућа замка, довољно је да убаце један члан, наизглед неважан, па да промене целу суштину, па после да западњаци наводно арвитрирају, већају , муваку, све на нашу тету!

Ето њима Федерације па нека је у Оквиру Дејтона, преуређују.

Дејтон каже да се БиХ састоји из Републике Српске и федерације БХ.

Федерација нека смањује Кантоне , који имају своје владе, нека створе два кантона, муслимански и хрватски, то се нас не тиче!!!
Препоручи коментар:
39
1
понедељак, 28 новембар 2011 22:54
Милутин
Јачати Републику Српску у свим видовима, тесно сарађивати и радити заједничке послове са Србијом, а на фињака лабавити односе према централи и федерацији!


Нема коментара:

Постави коментар