Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

понедељак, 14. новембар 2011.

Милорад Додик : Валентин Инцко приказује стање у БиХ горим него што јесте како би оправдао плату | Хроника

Милорад Додик:

Валентин Инцко приказује стање у БиХ горим него што јесте како би оправдао плату

Хроника


Хроника

Милорад Додик : Валентин Инцко приказује стање у БиХ горим него што јесте како би оправдао плату

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 14. новембар 2011.

БАЊАЛУКА – Високи представник Валентин Инцко приказује стање у БиХ горим него што јесте како би оправдао високу плату и остао што дуже на тој функцији, изјавио је данас председник Републике Српске Милорад Додик и додао да ће од Инцка тражити да убудуће извештај о БиХ достави и Скупштини РС.

„Високи представник не треба да поднесе извештај само Савету безбедности УН, већ и на друге адресе, пре свега странама потписницама анекса Дејтонског споразума. Једна од тих страна је РС, која никада није добила извештај високог представника”, рекао је Додик и оценио да досадашња пракса треба да се промени.

Додик је казао да Инцко и Канцеларија високог представника (ОХР) „представљају стање у БиХ горим него што јесте да би, пре свега, оправдали своје плате и задржали се што дуже у БиХ”, пренела је Фена.

Према Додиковим речима, у БиХ нема насиља ни напетости нити постоји могућност да се насиље обнови, што је потврдио и НАТО. „Високи представник политички жели да се то (напетост) задржи јер је његова плата од неколико десетина хиљада евра заиста импозантна”, додао је Додик.

Инцко ће сутра поднети Савету безбедности редовни шестомесечни извештај о БиХ, у којем ће, како је навео ОХР, упозорити да је због политичких сукоба процес евроатлантских интеграција те земље блокиран, док економија трпи велике последице.

(Танјуг)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар