Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

субота, 26. новембар 2011.

Ђорђе Вукадиновић: Проблем за Подгорицу свако ко је на власти у Србији – од Милошевића до Тадића | Хроника

Ђорђе Вукадиновић: Проблем за Подгорицу свако ко је на власти у Србији – од Милошевића до Тадића | Хроника

Хроника

Ђорђе Вукадиновић: Проблем за Подгорицу свако ко је на власти у Србији – од Милошевића до Тадића

PDF Штампа Ел. пошта
субота, 26. новембар 2011.

Ђорђе Вукадиновић, уредника листа „Нова српска политичка мисао”, сматра да у подгоричкој власти постоји сталан страх од свега што долази из Београда и од свакога ко је на власти у Београду.

„Они већ десет година, више или мање успешно, извозе своје унутрашње политичке и економске проблеме, односно покушавају да их прикрију прозивком Београда и жалбом на Београд. У томе им помаже један део међународне заједнице, неки центри моћи који сматрају да им је подгоричка власт природан савезник у борби против Србије и за косовску независност”, оцењује Вукадиновић.

Он подсећа да су проблем за ову владајућу гарнитуру у Подгорици били сви редом – од Слободана Милошевића до Бориса Тадића.

„Милошевић је био архиђаво, па онда годинама Војислав Коштуница, а Тадић је био добар и пожељан партнер. Сада ни Тадић није добар. И док је у Милошевићевом случају то још могло донекле да ’пије воду’, за Коштуницу је то већ било много мање уверљиво, а сад делује трагикомично. Истовремено, увек је онај ко је противник власти у Београду наводно драг и пожељан партнер”, објашњава Вукадиновић.

Некада је, каже, то био Ђинђић као опозиција, после Тадић, а сада постаје Николић. Практично Подгорица подржава свакога ко угрожава актуелну власт у Београду. Вукадиновић процењује да између Николића и Ђукановића нема дуготрајне љубави већ само интереса те да црногорска власт покушава Николића да инструментализује као што је некада демократску опозицију Србије.

„Ово са СНС-ом је политички дупли пас који су разменили Николић и Ђукановић свако гледајући своје интересе, али мислим да Николић више греши ”, закључио је Вукадиновић.

(Политика)

Донирајте НСПМ

Ђорђе Вукадиновић: Проблем за Подгорицу свако ко је на власти у Србији – од Милошевића до Тадића

субота, 26 новембар 2011 14:45
2@
Управо тако! Моје поштовање г. Вукадиновићу!
Препоручи коментар:
10
1
субота, 26 новембар 2011 15:27
Веља
Где би нам био крај када би господин Вукадиновић имао туце својих наочара да подели властодршцима и претендентима, те да и они прогледају тако оштро и луцидно као он!

А Николић пуца, ако не у ногу, оно у свој ножни прст.
Препоручи коментар:
6
0
субота, 26 новембар 2011 16:10
jazavac
Paranoja, ala Montenegro je ozbiljno moderno oboljenje. Malo vise je rasirena medju vlastodrscima, ali je ima i na nizim nivoima.
Препоручи коментар:
0
0
субота, 26 новембар 2011 16:12
Милутин
И док је у Милошевићевом случају то још могло донекле да ’пије воду’

На основу чега овакав став, па Милошевић је био легитимни Председник СРЈ, баш као што је и Мило био председнник Црне Горе!
Устав СРЈ је донет за време Милове и Милошевићеве власти, споразумно, једногласно!

Шта је требао, да кука и понижава се као што се понижава ова власт већ 11 година, која нас урнише , уништише све и задужише и још саучествују у распаду сопствене земље... и никада није било горе и црње!

Милошевић је за њих био и остао ДРЖАВНИК и не треба га поредитити са трећеразредним политичарима и марионетама!
Препоручи коментар:
0
0
субота, 26 новембар 2011 16:13
Gubitnik
Sa ovom posetom je definitivno izgubio moj glas.
Препоручи коментар:
0
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]Нема коментара:

Постави коментар