Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

петак, 25. новембар 2011.

Милан Ивановић: Председник Тадић да затражи повратак војске и полиције на КиМ | Хроника

Милан Ивановић: Председник Тадић да затражи повратак војске и полиције на КиМ | Хроника


Хроника

Милан Ивановић: Председник Тадић да затражи повратак војске и полиције на КиМ

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 25. новембар 2011.

Изјава команданта КФОР-а Ерхарда Древса да не искључује могућност ескалације сукоба на Косову и Метохији може се тумачити као неспособност КФОР-а да обезбеди мир и сигурност за све грађане, саопштило је Српско национално веће северног Косова и Метохије.

“Изјава команданта КФОР-а може се тумачити и као решеност Брсела и Вашингтона, да стимулисањем насиља Албанаца над Србима, доврше етничко чишчење Косова и Метохије и тиме заокруже независност албанске државе на територији Србије”, каже се у саопштењу које је потписао председник СНВ Милан Ивановић.

“После оваквог упозорења генерала Древса, који, према Резолуцији СБ УН 1244, има мандате да одобри долазак хиљаду припадника српских безбедносних снага на Косово и Метохију, српски државни врх би морао да код свих међународних институција затражи хитну реализацију ове изузетно значајне ставке, јер ће они Србима сигурно пружити бољу заштиту него неколико хиљада припадника КФОР-а”, истиче се у сапштењу.

Додаје се да без обзира на 9. децембар када Србија очекује да од ЕУ добије статус кандидата, шеф српског преговарачког тима Борислав Стефановић мора да одустане од даљих разговора о постављању царинских и граничних прелаза, којима се, уз сагласност Србије, утемељује независност Косова.

"Тако нешто морао би да наложи председник Србије, од кога косметски Срби очекују да, без одлагања, затражи повратак српске војске и полиције на Косово”, каже се у саопштењу СНВ северног Косова и Метоије достављеном КИМ радију.

(КиМ Радио)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар