Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

четвртак, 24. новембар 2011.

Гризунов: Независна Српска апсолутно могућа


http://www.vaseljenska.com/vesti/grizunov-nezavisna-srpska-apsolutno-moguca/?mid=5387


Срна
159812 republika srpska f Гризунов: Независна Српска апсолутно могућа

Фото: Илустрација

Москва – Професор на Московском државном универзитету за међународне односе и експерт за Балкан Сергеј Гризунов тврди да је независност Републике Српске апсолутно могућа, истакавши да привредна сарадња између Русије и Српске у последњих неколико година стално јача те да би привредни развој могао да буде један од значајних предуслова за осамостаљење Српске.

„Ја сам овде боравио за вриеме рата и тек прошле године сам се вратио у БиХ. Од тада много чешће боравим на овим просторима, али још не могу да одлучим да ли би за већину становника било добро да РС постане независна држава“, рекао је Гризунов за „Прес“, истакавши да не види ништа страшно у могућој независности Српске.

Гризунов, члан стручног Одбора за спољну политику руске Думе и министар за информисање из периода владавине бившег руског председника Бориса Јељцина, запитао је како је Црна Гора, која је много мања од РС, могла да постане самостална држава.

На питање да ли је могућ распад БиХ, Гризунов је рекао да не би користио реч распад, већ би то назвао реструктурирањем БиХ, а то значи да је због разлика у политичким погледима Бањалуке и Сарајева могуће организовање нове међународне конференције, односно Дејтона 2.

„Пре 16 година, приликом потписивања Дејтонског мировног споразума, други су доносили одлуке о будућности БиХ. Сада то БиХ мора да уради сама. Не видим ништа страшно у могућој независности РС. Како је Црна Гора, која је много мања од РС, могла да постане самостална држава? Сви ​​ће сутра бити заједно у Европској унији и Србија и Црна Гора и РС, и оно што остане од БиХ. То су могуће варијанте, а најважније је да нема рата „, оценио је Гризунов.

Мање политике, више бизниса

Говорећи о јачању привредне сарадње Српске и Русије, Гризунов је рекао да је РС на веома добром путу, јер председник Милорад Додик ускоро треба да отпутује у Москву на другу рунду преговора са руководством „Гаспрома“, што значи да ће и РС имати користи од гасовода „Јужни ток“.
„Конкретно, то значи стотине милиона долара, а уопштено – све мање политике, а све више бизниса“, истакао је Гризунов.

iznad-komentara
  1. aquarius Одговори

    24. новембар 2011. у 13:36

    ЗА УЈЕДИЊЕЊЕ !! ЗА СЛОБОДУ !! ЗА ЧАСТ И ОБРАЗ !!

    ЖИВЕЛИ !!

    Thumb up 10 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Нема коментара:

Постави коментар