Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

субота, 19. новембар 2011.

LEONID IVAŠOV: NAPADOM NA IRAN POČEĆE SVETSKI OTPOR GLOBALISTIČKOM FAŠIZMU

LEONID IVAŠOV:


NAPADOM NA IRAN POČEĆE SVETSKI OTPOR GLOBALISTIČKOM FAŠIZMU
LEONID IVAŠOV: NAPADOM NA IRAN POČEĆE SVETSKI OTPOR GLOBALISTIČKOM FAŠIZMU

iva17111aIstok i antiglobalističke snage na Zapadu će stvoriti svoju civilizaciju i lidera koji će predložiti novi model svetskog uređenja. Taj lider će biti Rusija

leonid ivasov kolZapad, koji se obračunao sa još jednom žrtvom – Libijskom Džamahirijom – nameračio se na uništenje sledećih. Među narednim žrtvama su Sirija i Iran. Sa Sirijom ne ide sve glatko: prvo, predsednik Sirijske Arapske Republike Bašar Asad predložio je sirijskom društvu pakt reformi, za koje su sazreli uslovi; drugo, Rusija i Kina su blokirale rezoluciju Saveta bezbednosti UN o Siriji, koja je pretila ponavljanjem libijskog scenarija.

Zato je antisirijsku operaciju bilo potrebno korigovati usput, opredelivši se za destabilizaciju iznutra uz pomoć zapadnih specijalnih službi, inostranih plaćenika i lokalne pete kolone. U Iranu su takođe pokušavali da izvrše revoluciju, međutim, Persijanci, osetivši spoljno mešanje, uspeli su da organizuju odbranu, dok sankcije - iako ometaju normalan život u zemlji - ipak nisu toliko smrtonosne. Tim pre što iskustvo „demokratizacije“ Iraka i Libije otrežnjuje u Iranu čak i prozapadne snage. Zato vladari Zapada više ne mogu da očekuju sazrevanje revolucionarne situacije.

Posle veštačkog raspada SSSR, svet se pomerio prema dominaciji jedne sile, ali ne prema onoj o kojoj su pisali anglosaksonski geopolitičari A. Mehen, H. Makinder, N. Spajkman i drugi. Oni su razradili koncepciju svetske dominacije zapadnih pomorskih država – SAD i Velike Britanije. Međutim, početkom 21. veka svetski gospodari su postali oni u čijim su rukama globalne finansije. To je 147 porodica povezanih rodbinskim vezama, koje kontrolišu svetski finansijski sistem, vrše emisiju dolara, koje funkcionišu kao mreža vladajuće elite gotovo svih država. Osnovu ove globalne vlasti iz senke čine finansijsko-političke strukture Rokfelera, Rotšilda i Vatikana.

Još početkom 20. veka na jednom od američkih ostrva tajno su se okupili američki finansijski oligarsi i doneli tzv. „Plan Marburga“, čija se suština izražava u sledećoj formuli: vlast je roba, ali najskuplja. Zato bi tu vlast trebalo da poseduju najbogatiji a svetska vlast da pripada međunarodnim finansijama. Njihov plan je narušio Sovjetski Savez. Ali posle smaknuća SSSR, put ka svetskoj dominaciji postao je otvoren. Danas su glavni subjekt svetske politike globalni finansijski oligarsi, koji su izgradili arhitekturu finansijskih centara, transnacionalnih i nacionalnih banaka, štapske strukture (MMF, Svetska banka), ličnu mašineriju za štampanje novca (FED), mreže naučno-propagandističkih intitucija i tajnih političkih štabova.

ARSENAL GLOBALNE DIKTATURE U interesu vlasti finansijske oligarhije rešen je ili se rešava niz globalnih zadataka među kojima su najvažniji:

– Promovisanje novca za nešto najvažnije u ljudskom životu aktivnostima države i društva;

– Najčvršća vezanost cele svetske ekonomije i drugih valuta za američki dolar;

– Otvaranje državnih granica za kretanje dolara te roba i usluga koje su njime pribavljene;

– Instaliranje i angažovanje na vlasti kontrolisanih „elita“, koje su prinuđene da deluju po strogo uspostavljenim pravilima u interesu globalne finansijske zajednice;

– Uspostavljanje totalne kontrole ekonomskog i političkog ponašanja svakog čoveka, kompanije i države.

Arsenal sredstava globalne finansijske diktature je neograničen – ucene, potkupljivanja, razaranja, zatvor, ubistva, diskreditacija, krize, revolucije, uništenje država, teror i, naravno, rat. Da bismo okarakterisali suštinu tog strašnog sistema, više nam odgovara odrednica – globalna finansijska diktatura, čija je ideologija fašizam.

Centralna formula aktivnosti ove forme vlasti glasi – novac može sve. Da ovo što govorim nekome ne bi ličilo na moja podmetanja, pozvaću se na nekoliko predsednika SAD – kako ubijenih tako i onih koji su umrli prirodnom smrću.

„Po čitavom svetu nam predstoji monolitna i nemilosrdna zavera, koja tajnim sredstvima širi svoju sferu uticaja, koja niče bez invazije a koja smenjuje vlast umesto da se smenjuje na izborima i plaši umesto da daje slobodu. Taj sistem, koji je mobilisao mnoge ljudske i materijalne resurse, izgradio je visokoefektivnu mašineriju koja realizuje vojne, diplomatske, obaveštajne, ekonomske, naučne i političke operacije.“

Ovako je govorio Džon Kenedi u svom obraćanju američkom narodu, da bi 22. novembra 1963. bio javno streljan pred kamerama. Da ne bi nikada više ništa suvišno govorio.

Nešto slično je tvrdio i Abraham Linkoln. Da bi pobegao od diktature bankara, on je doneo odluku da vrati štampanje novca u ruke države, nakon čega je Rotšild preko svog lista „Tajms of London“ izjavio: „Ova vlada mora biti uništena“. Što je i bilo učinjeno. Linkoln je ubijen.

A evo i govora Vudro Vilsona, predsednika SAD od 1913. do 1921. godine: „Mi nismo više vlada narodne volje, nismo vlada koju je izabrala većina već smo vlada pod vlašću šačice ljudi“. Oni kojima su bile namenjene ove reči nisu ni pomislili da sakriju prirodu svoje vlasti. Direktor Engleske Banke od 1928-1941. ser Dž. Stemp je govorio: „Savremeni bankarski sistem proizvodi novac ni iz čega. (...) Zelenašenje koje je smislilo bezakonje i porodio porok. Bankarima pripada čitav svet. (...) Uzmite im tu veliku vlast, ali im pri tom ostavite vlast da prave novac potezom pera, oni će ponovo kupiti ceo svet.“

Od 90-tih godina 20. veka započeto je totalno čišćenje učesnika socijalističkog eksperimenta i svih nesaglasnih sa svetskim poretkom, koji se zasniva na svevlašću male grupe bankara. Jugoslavija je raskomadana zbog pokušaja da izgradi sopstveni put razvoja, da kontroliše svoj finansijski sistem i ulaz dolara u zemlju kada je sva Evropa bila priterana jaslama finansijske imperije. Irak je za vreme Sadama Huseina takođe pokušavao da gradi arapski socijalizam. Napustili su dolar u obračunu nafte. Ukratko, Irak je bio previše samostalan. Kao i Moamer Gadafi, koji je pokušavao da organizuje Afričku uniju, da kontinent dobije vlastitu valutu – zlatni dinar, čak i da formira kolektivne oružane snage Afričke unije.

Sirija takođe pokušava da ide svojim putem. Zato se sada protiv nje realizuje kompleksna operacija za svrgavanje režima. Za te svrhe je bez pardona na njenu teritoriju poslato više od dve hiljade naoružanih stranih plaćenika. Američko-evropske diplomate otvoreno pozivaju „opoziciju“ da ne kontaktira sa rukovodstvom Sirije sa zahtevom da ne raspravlja o projektu reformi i da nipošto ne odlaže oružje.

KOGA UDARAJU PREKO IRANA Finansijske diktatore zadovoljavaju režimi po uzoru na zemlje Persijskog zaliva, koji svoje milijarde čuvaju u američkim bankama i koji su spremni da izvrše bilo koji prekookeanski nalog; ili zemlje koje se stalno nalaze u stanju permanentnog unutrašnjeg rata, kao što su Somalija, Avganistan, Iran...

Na Volstritu shvataju da je danas u regionu „Velikog Bliskog Istoka“, kao jedini protivnik globalne finansijske diktature, ostao Iran. Turska je pokušala da se poigra sa samostalnošću, ali Ankara danas brižno učestvuje u uništavanju Sirije podržavajući sankcije protiv Irana.

Protiv Irana je već aktivirana operacija sračunata na uništenje njegove samostalnosti i u spoljnoj i u unutrašnjoj politici. Usput se radi na likvidaciji svih preostalih oaza stabilnosti na „luku nestabilnosti“ od Balkana do Pakistana. Sve je to kažnjavanje za nepotčinjavanje „globalnom hegemonu“. Iran takođe ignoriše američki dolar a za to sledi presuda. Ipak, operacija protiv Irana je nešto mnogo ozbiljnije od uništenja Libije.

Metod slobodnog lova NATO avijacije ovde može i da ne da željeni efekat. Pritom Evropljani ne žudi za novim rashodima i žrtvama jer se nalaze u dugotrajnoj finansijsko-ekonomskoj krizi. Osim toga, situacija se za svetsku finansijsku zakulisu usijava: zona dolara, kao izvor njegove sile i instrument svetske vlasti, puca i sužava se. Pod devizom „Zauzmi Volstrit“, počeo je globalni otpor vladanju oligarhije.

Svemu ovome treba priključiti snažan prodor Kine, podržan ekonomskim i vojnim naporima Indije, integracionim procesima u Latinskoj Americi, formiranjem novih struktura međunarodne integracije (Šangajska organizacija za saradnju, BRIKS), aktiviranje ASEAN-a, APEK-a i sl. I ruska vlast se žilavo suprotstavlja diktatu Rokfelera i Rotšilda težeći nezavisnosti od svetskih finansijskih centara.

Zato je potreban snažan kompleksan udar, koji bi odvratio pretnje od dolara i njegovih gazda, ozbiljno oslabio suparnike (Kinu i Evropu) i demonstrirao „nepobedivu silu“.

Po svemu sudeći, odluka za agresiju protiv Irana već je doneta. Za obradu američkih poreskih obveznika i međunarodnog javnog mnjenja izabran je izveštaj MAGATE, u kojem je, na osnovu izveštaja ne zna se čijih obaveštajnih službi, Iran označen kao zemlja koja radi na izgradnji sopstvenog nuklearnog oružja. Inicijator udara trebalo bi da bude Izrael zato što Nobelova nagrada za mir Baraka Obamu i njegovu administraciju obavezuje na suzdržan odnos, posebno u predvečerje predsedničkih izbora.

Zato su odlučili da žrtvuju blagostanje izraelskih građana uplašivši ih mogućim gubitkom nuklearnog monopola u regionu. I evo, već su izraelska elita i sredstva informisanja, čim su dobili naredbu od starijeg brata sa Vol Strita, zagalamili o nuklearnoj pretnji Irana i o hitnoj neophodnosti da se nanese preventivni nuklearni udar „nuklearnom islamu“. To je moguće, čak i potpuno verovatno. Zašto da ne? Ko može ozbiljno da se usprotivi? Mitinzi i demonstracije neka brinu policiju. Svet je unipolaran, i on je u vlasti onih koji imaju novac. Savesti i morala u njemu nema. Nema međunarodnog prava kao ni atributa bipolarnog svetskog uređenja.

Iran može da ostane potpuno usamljen kao što su bili Irak, Libija, Jugoslavija... Neće valjda spasiti situaciju lider Severne Koreje upućivanjem čestitki svojih boraca Irancima?

Iran ima solidnu armiju, koja ipak ne može da se meri sa američkom vojnom armadom. Utoliko pre ako operacija započne serijom izraelskih nuklearnih udara. Suprotstavljanje metodom klasične odbrane dovešće do poraza Persijanaca: protivnik ima ogromnu tehničku superiornost.

Ali druga je stvar – asimetrični kompleksni odgovor, koji će naneti agresoru neprihvatljivu štetu. Jednostavnije rečeno, to će izazvati gomilu žrtava i razaranja u taboru neprijatelja i ne obavezno na njegovoj teritoriji; to će dovesti do pretnje opstanku države Izrael. Da li Izraelci imaju odgovor na takav odgovor? Ne znam.

KAKO ĆE SE SVE ZAVRŠITI Postavlja se još niz pitanja.

Da li Peking shvata da je udar na Iran udar na budućnost Kine i dinamiku njenog razvoja? Rat, nuklearni tim pre, prekinuće dotok bliskoistočne nafte u Kinu sa svim nastalim posledicama. Evropa može dozirano da dobija naftu po ceni 300-400 dolara za barel, što će takođe izazvati kolaps EU i slom zone evra. Osim vojnog poraza Irana, već se planira i ekonomski poraz glavnih geopolitičkih suparnika i pretendenata na svetsku vlast – Kine, Evrope, Indije. Naravno da će i islamski svet, koji je ostao bez prihoda od petrodolara, zakočiti svoj razvoj onako kako snuju naručioci rata, čime će sniziti svoju revolucionarnu aktivnost.

Međutim, nijedan plan fašizma u prošlosti nije ostvaren. To da li se danas svetska finansijska elita služi fašizmom kao ideologijom i metodom upravljanja kod stručnjaka ne izaziva nikakvu sumnju. Pred našim očima se negirju međunarodne norme, pokušava sa prekrajanjem svetske mape po sopstvenim merilima, ignorišu se zakoni prirode i socijalnog razvoja, pomera se težište na bezočnost, silu i nacizam. Vladari sveta čak teže da se oslobode i milijarde „manje vrednih“ ljudi. A to jeste fašizam. Ipak, pogledajmo u prošlost i dajmo prognozu budućnosti.

Sistemska kriza raspojasanog kapitalizma s početka 20. veka najpre je dovela do revolucionarnih stanja u Rusiji i Evropi. Drugo, isprovocirala je dva svetska rata, koji su uništili sve fašističke režime. Treće, kardinalno su promenile svetski poredak: svet je postao bipolaran, više izbalansiran, mnogi narodi i države dobili su mogućnost izbora sopstvenog puta razvoja, srušen je kolonijalni sistem.

U svemu se vidi objektivna zakonitost razvoja čovečanstva. A to znači da su i sadašnji pokušaji da se čovečanstvu nametne model finansijskog fašizma osuđen na poraz. Ipak su za pobedu zdravih snaga potrebni vreme i žrtve. Pretpostavljam da će Iran svojim otporom neofašizmu položiti prvi kamen u temelj buduće pobede. A da će njegov primer slediti i mnogi narodi.

Istok i antiglobalističke snage na Zapadu će doći do svesti da je neophodan organizovan napad na pozicije finansijskog fašizma. Te snage će stvoriti svoju civilizaciju i lidera koji će predložiti čovečanstvu novi model svetskog uređenja, smisao sreće za svakog čoveka, novi set pravila civilizovanog saživota, harmoničnu uzajamnost sa prirodom i kosmosom. Taj lider će postati Rusija. Ona ima istorijsko iskustvo rešavanja opšteljudskih problema, moćan duhovno-intelektualni potencijal, kao i sakralnu vaseljensku misiju. Amerika, naprotiv, koja je već predala svoje telo novom fašizmu, stradaće u budućem obračunu više od svih drugih zato što je u sebi nagomilala isuviše negativne energije, a zlo na sebe uvek navlači nesreću.

Fakti( 38 ocena )
Poslednje ažurirano ( četvrtak, 17 novembar 2011 23:06 )

Dodaj novi komentar

Opciono: Prijavite se ispod.

Pokazano 40 komentara

 • Није тако лако видети чак ни данас да је глобализам прерушени фашизам иако су чињенице пред носом свима. Масе су заузете преживљавањем а добар део интелектуалаца нажалост не схвата о каквим се процесима ради. У таквим околностима мали број људи схвата о чему се ради а још мањи број има храбрости да то и отворено каже.
  Ми ефективно на власти имамо заговорнике белосветског глобалистичког фашизма који су инсталираби од стране банкара као и нацисти у Немачкој, народ су завели популистичким фразама прилагођеним модерним временима, медије су покорили као и фашисти а Гебелсовска пропаганда је дигнута на висине на којима би им и Гебелс позавидео.
  Овај модерни фашизам је далеко опаснији од оног Мусолинијевог и Хитлеровог јер је мутирао и прилагодио се као и мутиране бактерије тако да друштвени организам више скоро и не препознаје болест.

 • МИША 1 дан ago
  Једна чињеница је тачна...онај ко памти прошлост, може да предвиди будућност.
  Руси и Кинези су 2007 године имали заједничке маневре сва три рода војске и то је први случај у историји да две велике силе заједнички организују тако велике маневре.
  И једни и други итекако цене своју прошлост...
 • Палилулац 1 дан ago
  ЖИВЕО СЛОБОДАН ИРАН!
  СМРТ БАНКАРСКИМ ДИНАСТИЈАМА И ОКУПАТОРИМА СА ЗАПАДА!
 • SAGLASANNNNNNN...Ziv ti bio meni BRATE SRBINE.......Pozdrav.
 • Meni se pre cini da su prva dva svetska rata imala za svrhu da se "pravi" fasizam obucen u demokratsko odelo ucvrsti.Ne mogu se oteti utisku da je opet Amerika imala najvise koristi od 2 svetskog rata kao sto ce imati i od treceg(?).Kad je Hitler poceo u bavarskim pivnicama da se uzdize nemoguce da nije niko prepoznao tu opasnost a vidimo da su opasnost odmah prepoznali u Linkolnu,Kenediju pa ako hocete i u Djindjicu.Ne znam da li je Hitler bio Nacionalist ili Fasist, znam da je bio zlocinac a znam da ni posle njega zlocini nisu prestali.
 • Потреба за препознавањем Хитлера није била потребна јер је фирер 1926, 3 године пре доласка на власт написао књигу Моја борба (Мајн кампф), где је на гомили страна објаснио своја разматрања мећу којима су два најупечатљивија-Немачка мора да се шири ка Истоку, према Русији и Јевреји су народ другог реда. После те књиге он долази на власт. Случајно?
 • Dragoslavbajagic 7 сати ago
  Хтео бих да исправим Ивашова. Први камен уграђен у нову светску архитектуру, или боље речено, први ексер укуцан у Англо/Ционистички мртвачки ковчег је укуцао Милошевић и Српски народ. То је једини разлог патолошке мржње и агресије којом нас непрестано засипају. Сасвим је могуће да ће последњи ексер у којем ће се наћи Англо/Ционитичке звери укуцати Иранци, после чега ће доћи до Великог обрачуна. Ни Бог неће моћи да им помогне за ужасне злочине које су вековима чинили.
 • Miie Sumadinac 1 дан ago
  Gosp.LEONID...ZA ovakav TEKST...Imate velike pohvale svih postenih ljudi.SA ovim vasim tekstom pokazali ste koliko ste pametni i realni...SVE je tako...TO ce se desiti 100%.Citajuci Vas tekst osetio sam se covekom...Vrlo mudro i pametno izlaganje...HVALA vam gosp.IVASOV...Steta nemate malo vremena za ove Nase budale...Seminar bi trajao 3god...Oni su inteligentni [KUPILI DIPOLOME] samo malo prevaspitanja...Kako se NE prodaje svoja Zemlja-DEDOVINA...Oprostite oni su kuriri Evropske demokratije...To je po sluzbenoj duznosti...U pravoslavnom svetu to je nesto NOVO...I poslednje.....
 • Finnegan 1 дан ago
  Nije sve tako jednostavno kao što se iz nekog razloga stalno predstavlja. Prvo, Izrael će po potrebi ući u konflikt sa bilo kime (teoretski i sa S.A.D.) u cilju odbrane sopstvenog suvereniteta. Setimo se samo kako su Jevreji sve vreme "prašili" Britance koji su iz svojih interesa favorizovali Arape u prvoj polovini 20. veka. Samo beskrajno nepoznavanje izraelskog mentaliteta i uopšte realnosti na Bliskom istoku može da insistira na projekciji da su Izraelci nekakve američke pudlice. To će Izraelci, ako stvari krenu u tom smeru, demonstrirati već uskoro, ukoliko se odluče da samostalno napadnu Iran. Drugo, potpuna je zabluda da Izraelci u tome već imaju američku podršku. Istina je da Obama već neko vreme pokušava da se distancira od Izraela. Setimo se onog njegovog, po mnogo ćemu sramnog, kukavičkog i izdajničkog govora u UN, povodom palestinske aplikacije za priznavanjem nezavisnosti. Treće, Rusija i njena javnost voli da verbalno oponira tzv. "Zapadu" ali suštinski, u slučaju nekakvog većeg konflikta osim ako isti nije na samim ruskim granicama, biće ili direktno na strani Amerike ili će joj davati aktivnu podršku. Tako je to bilo praktično uvek, od Prvog svetskog rata do Libije, sa izuzetkom Kube (da ne ulazimo sad kakve veze ima Kennedy sa tim). Štaviše, kako god se Rusija sada postavlja prema ovom pitanju je nebitno u odnosu na realnu situaciju kada desetine miliona ruskih, centralnoazijskih i "uvezenih" muslimana krene u rat protiv Rusije u znak "odmazde" zbog napada na Iran. Njih neće interesovati kozmetičke razlike između pravoslavlja i drugih hrišćanskih denominacija. Na kraju, Iran sigurno ne bi ostao usamljen kao Libija ili Irak (gotovo sekularne države), naprotiv. Iran bi promptno pozvao milijardu muslimana širom sveta koji bi bukvalno "eksplodirali" u "ratu protiv krstaša", od Amerike, preko zapadne Evrope, Bosne, Srbije, Bliskog istoka, Rusije, do Kine i Indokine. Da li je to taj rat civilizacija koji nam se već neko vreme najavljuje?
 • Izraelci nisu americke pudlice ali Amerikanci jesu izraelske pudlice.
  Jevreji drze 80% visokih pozicija na "Wall Street"-u.Jevreji su drzali 70% pozicija u Klintonovom timu od 100 ljudi.
  Ovde veliku ulogu igra i faktor ludila.Gube razum i osecaj realnosti kao posledica prevelike moci koju im daje novac .
 • Za vas komentar 10+ i Flasu Vodke...Pozdav iz RF.....Hvala
 • To je već sasvim drugačije. Ali, pokušajmo da se stavimo u njihovu ulogu, da li bismo se stvarno ponašali drugačije?
 • U ciju ulogu ti Hoces da se stavis...U ulogu domacina koga hoce Jevreji da pojedu...Ili u ulogu agresora Izraela...Koga huska Satanicka Amerika...I daje podrsku a znaju da ce da najebu OBOJE...Opredeli se Brate Srbine...Izbori su na pragu...Sto kazu Rusi-Dumaj-Dumaj...RAZMISLI...
 • Da mi imamo nekakav ASPAC (umesto AIPAC), šta bismo uradili na vest da Albanija pravi nuklearnu bombu i da nam preti da će nas počistiti sa lica zemlje? Mislim da bismo uradili isto što i Izrael. Jel' ti misliš da ne bi? Starosedeoci ovde smo mi, Srbi, a na području Palestine starosedeoci su Jevreji. Sve drugo je antisrpska i antijevrejska propaganda.
 • Znas li ti o cemu pises???
 • Е нека си га питао? Стварно зна ли финеган које уопште Израел створио 1948?
 • Mislim da su mi poznati svi scenariji te priče, "zvanične verzije", preko cionista do Rotschilda. Svejedno, podržavam pravo Izraela na opstanak.
 • Vidim da ste tanki sa Znanjem kako ja strorena drzava...IZRAEL..od koga--zbog cega i zasto...I na cijoj teritoriji...Nebih se iznenadio da napises--TI--Ili tvoji istomisljenici..[ Ponavljam tvoju tezu ]....Svejedno..podrzavam pravo SIPTARE na opstanak...To ima slicnosti Srbine moj mucenice...Te bolne teme koje se i nas Ticu nisu za ovaj SAJT...Mozda ti imas Dusu...Neznam Izvini..Pozdrav.
 • Pa šta ti misliš, Mile, imam li ja dušu, i polazim li i ja, kao i ti, od pretpostavke da ako mrziš jevreje, ti nemaš dušu? A što se tiče "mojih", imam samo jedne, svoje rođake i pretke. I to je mnogo jednostavno, moj Mile, u istu jamu i od iste ruke su i ti moji i ti jevreji bili klani i bacani. I da ne idem dalje, neće biti ni za sajt ni za tebe ni za bilo kog drugog. Inače, antijevrejski lobi koristi potpuno istu argumentaciju i protiv njih i protiv nas: da se naše pravo na opstanak bazira na mitovima, da su palestinci i šiptari u stvari duže na tom području nego mi i jevreji (i pored odsustva bilo kakvog materijalnog dokaza). Takođe, karakteristično je i to da se i nama i jevrejima osporava pravo da uopšte imamo državu. Tako stoje stvari, Mile, pa ti izvoli i biraj.
 • O tome dali podrzavas ili ne opstank Izraela nije pitanje.Pises ovde o nekim centralno Azijskim nacijama koih u Rusiji ima na destine miliona, cak kazes da su oni uvezeni( ti ili neznas i ne zelis da znas da su te nacije bile deo SSSR, kao i da u tim bivsim Sovjetskim republikama ima Rusa?) i zasto bi oni krenuli u rat protiv Rusije zbog Irana???
 • Nisam tako napisao, rekao sam centralnoazijskih i uvezenih (dakle, i "domaćih" i onih koji će zbog konflikta doći iz celog muslimanskog sveta, kao što su to radili u oba čečenska rata, npr). Da sad ne idemo u offtopic, moja teza je da kad krene (ako krene) konflikt, on sigurno neće imati nikakav "antiglobalizacijski" karakter već "intercivilizacijski". Dakle, i konkretno na prostoru ex SSSR krenuće muslimani na hrišćane, posebno ako ih "formalno" na to pozove neko poput iranske vlade.
 • Пријатељу, извини што се убацујем у твој коментар, али зар није Иран држава посматрач у ШАНГАЈСКОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ЗА САРАДЊУ (Русија, Кина и још неколико земаља са простора СССР), укључујући Индију, Пакистан и Монголију !
  Зар све поменуте земље немају потписане уговоре о сарадњи у случају напада на било коју поменуту државу !?
  Очито си побркао лончиће...Русија, Кина и Иран имају добру сарадњу по питању нуклеарне технологије, а са друге стране ако си мислио на муџахедине који ратују у Чаченији, зна се ко иза њих стоји. Исти они који су умешали своје прсте у Грузији 2008 године !
 • Iran jeste država posmatrač u Šangajskoj organizaciji za saradnju ali nisam siguran da ima bilo kakav ugovorni odnos o saradnji (pretpostavljam da misliš na vojnu saradnju, možda i obavezu članica da vojno brani države članice, "posmatrače" i "partnere u dijalogu") sa drugim članicama u slučaju eventualnog napada. Ukoliko pronađeš takav dokument, slobodno publikuj link. Bilo kako, razumeo sam da veliki broj ljudi na ovom našem portalu smatra: 1) da je razvoj iranskog nuklearnog oružja izuzetan doprinos čovečanstvu i kao takav u velikom srpskom nacionalnom interesu, 2) da Izrael ne treba da postoji iako nikada nije naudio ni Iranu a kamoli nama, 3) da nezavisno što smo mi i Jevreji ubijani zajedno, sa istim "argumentima", treba biti prijatelj sa Iranom, državom koja je aktivno (finansijski i oružjem) podržavala sve srpske neprijatelje u zadnjih 20 godina, samo zato što ima dobre odnose sa Rusijom, iako smo lepo utvrdili da je Iran obučavao čečenske teroriste (naravno, nisu predvodnici ali su učestvovali u tome), dakle, to prijateljstvo je sigurno privremenog karaktera. Za kraj: ja sam u životu sreo par ljotićevaca (ukoliko se ovde radi o njima: balijsko-nacističko smeće) i gađenje i prezir koje normalan čovek mora da oseti pored takvog ološa se ne može lako rečima opisati. Zadnji put kad smo im dozvolili da se razmašu, bili smo na granici biološkog opstanka. Ovog puta, bolje da oni budu na toj granici.
 • Пријатељу, ја бих се задржао само на једној чињеници...а то је да Иран неби могао сам да развије ни оволико нуклеарну технологију, без помоћи нуклеарних стручњака Русије и Кине.
  Не улазим у причу ни о Чеченима, ни Јеврејима, а камоли о Љотићевцима...
 • Za taj deo si 100% u pravu. Inače, pre samo dve godine, Iran je obogaćivao uranijum na stepen industrijskog (konkretno, nešto preko 3%). Procena je bila da bi im realno bilo potrebno još najmanje 5 godina da dođu do nuklearnog oružja. U tom periodu ili nešto malo pre je i Tzipi Livni rekla da Iran ne predstavlja vojnu pretnju (imam negde link). I, za samo dve godine, došli smo do toga da IAEA tvrdi da je Iran na korak od nuklearnog oružja što je 100% tačno. Ko zna prirodu tog Safeguards agreement koji je Iran potpisao sa IAEA, ostaje u totalnom zabezeku. Dakle, neko/nešto se u međuvremenu veoma umešao, sumnjam da je u pitanju prirodno urođena muslimanska inteligencija.
 • Слажем се...неко им је помогао.
 • Jedan vrlo vazan element nedostaje u tvojoj teoriji,
  ne znam da li je neznanje ili ignorisanje cinjenice o veoma dubokoj podeljenosti,
  ili cak neprijateljstvu izmedju Šiita i Sunita.
  Mislim da je tvoj scenario nerealan.

 • To naravno postoji i apsolutno je važno u postojećim okolnostima. Ono što možda nedovoljno jasno pokušavam da istaknem da postojeće okolnosti prestaju da važe u slućaju većeg konflikta. Pa i inače, Iran (šiiti) zapravo priželjkuje rat protiv Izraela ( i obrnuto) prevashodno zbog potrebe da se navodno zaštite Palestinci (pretežno muslimani suniti). Inače, u Iranu su postojali kampovi za obuku čečenskih terorista, koje je držala Revolucionarna garda imama Alija Revolutionary Guards’ Imam Ali
  Revolutionary Guards’ Imam Ali
  i to u Teheranu, u blizini trga Tajrish.
 • Suniti ce biti na strani amerike u eventualnom konfliktu sa Iranom.
  Šiiti cine samo 10-15 % muslimanske populacije.
 • Naravno da znam. Mržnja prema Izraelu i Jevrejima je od skoro uvezena u Srbiju, baš nikada je ranije nije bilo. I dok hrvatski nacionalisti i ne samo oni već neko vreme insistiraju da je Beograd svojevremeno proglašen za prvim „juden-frei“ gradom u Evropi (kakva gnusna, potpuno karakteristična hrvatska laž!) i da su zapravo Srbi bili šampioni u uništavanju Jevreja u II svetskom ratu, šta mi radimo? Pa jel' su Izraelci stajali u redovima da se što pre prijave u specijalizovane međunarodne koljačke timove zelene boje u Bosni i na Kosovu ili su to ipak bili neki drugi? Kakav to MI imamo INTERES u bliskoistočnom sukobu, koje su to naše civilizacijske i kulturološke veze sa Iranom, Hezbolahom, Islamskim bratstvom, Hammasom, šta god, šta to spaja SRBE sa NJIMA??? Samo mali primer: kad se ovde pojavi nekakav paušalan i potpuno senzacionalistički ruski nacionalistički tekst (Olga Četverikova: Veliki Bliski Istok i Veliki Izreal) sa izrazitom antiizraelskom notom, a vi isproveravate navode o tim „gnusnim cionistima“ kad ono šta?! Svi oni javno prosrpski orijentisani! Proveriti stavove pominjanog Avrama Šmuleviča! Naš narod treba da čuva političke i bratske odnose kako sa Izraelom tako i sa Rusijom a ne da, zbog činjenice da Rusija i Izrael nemaju dobre odnose, ili da ruski nacionalisti mrže Jevreje, ili što Izrael još uvek uspeva da zadrži dobre odnose sa S.A.D. (dokle će, videćemo) mi biramo nečiju stranu. Verujte da nam niko neće zameriti ništa ukoliko zadržimo dobre odnose i sa jednima i sa drugima, baš kao što to radimo i u slučaju Rusije i Rumunije, a bilo je i u tom slučaju pokušaja da se mi „nešto tu kao određujemo“.
 • Cecenskim teroristim je pomagala Saudisjak Arabija, Jordan uglavnom Arapske zemlje koje imaju jake veze sa Amerikom, takodje mudzahedini koi su uvezeni u Ceceniju su iz Arapskih zemalja i veterani iz Afganistana tj hocu da kazem isti oni koje je Amerika naoruzavala i finansirala protiv SSSR. Da se primetiti da vam je znanje jako oskudno :)
 • To što ste rekli u vezi sa mudžahedinima u Čečeniji je zaista opšte poznato i nijednim postom nisam sporio pa mi je nejasna Vaša procena o mom znanju, čak ne o upućenosti u neku temu nego baš Znanju. Nadam se da uočavate da bi bilo vrlo nekorektno da razgovaramo na takav način, osim ako iz nekog razloga baš insistirate na tome. Ono što sam pokušao da Vam pokažem da je Iran takođe obučavao čečenske teroriste. Pošao sam od pretpostavke da to nije tako poznato jer je rađeno prilično diskretno. Naravno, sasvim je moguće da ste Vi upoznati sa tim da Iran podržavao, kako Hamas (vrlo javno), tako i Čečene, bosanske muslimane (potpuno javno, i oružjem i finansijski) i kosovske Albance (oružjem i finansijski, vrlo javno, sa posebnim akcentom na aktivnostima u samoj Albaniji, mislim na "one" kombinacije između iranskog ambasadora Ali Beman Eqbali Zarecha i albanskog ministra za saobraćaj Sokola Oldashija). I sve ovo i pišem da bi naši ljudi koji to ipak, možda ne znaju, mogli da opredele u budućem konfliktu između Izraela koji nas je uvek 100% podržavao i Irana koji je podržavao sve moguće azijatske horde koje su nas napadale i otkidale deo po deo naše zemlje.
 • Драгиша Ускоковић 1 сат ago odgovor na Finnegan
  Иран није признао лажну државу Косово. Израел признаје Тачијеве канибале. Шта ћемо сад?
 • Mene je vise zanimalo objasnjenje o srednje Azijskim nacijama ali ok. Ja ne podrzavam ni Iran ni Izrael . Olbrajtova, Klark, Holbruk jesu li oni Iranci???
 • Izrael ima sreću da ima svoje ljude tamo gde im je najpotrebnije, ali svi znamo kako je do toga došlo i koja je cena plaćena. Ne bih se nešto menjao sa njima. Što se tiče navedenih, svo troje imaju interesantne pa čak i bizarne priče o svom (jevrejskom) poreklu. Nijedno nije odgajeno sa saznanjem da su jevreji, ako je to možda jedna od ideja pitanja (kompleks etničke pripadnosti). Over and out.
 • Има још једна чињеница...Барак Обама је у својим компањама пре 4 године заговарао тезу да се прво реши, односно нападне Пакистан.
  Сви остали кандидати су заговарали причу са Ираном, укључујући и тада актуелног председника Буша.
  Ја искрено верујем да ће пре напада на Иран, доћи до некаквог сукоба у којем ће бити увучене муслиманске земље, Пакистан и Турска. Резон ми је врло једноставан...иза Барака Обаме стоји нико други до стари лисац, БЖЕЖИНСКИ !!!
 • џокер 1 дан ago
  Неко ће притиснути оно што не треба и одосмо сви у ...
 • Садашњи светски поредак је: Глобална финансијска диктатура чија је идеологија фашизам
  Централна формула активности. "Новац може све". Ко то не прихвати, мртав је.
  Метод: Монолитна и немилосрдна завера, која по целом свету шири сферу утицаја без класичне инвазије. Савремени банкарски систем производи новац ни из чега.
  Принцип: Зеленашење које је смислило безакоње и породио порок.

  Све је то описао Џон Перкинс у својим књигама. "Исповест економског убице" (2004) и "Тајна историја америчке империје: Економске убице, Шакали и истина о глобалној корупцији (2007).

  Финансијска криза распојасаног капитализма почетком 20. века изродила је револуционарне промене у Русији и два светска рата, а тај век завршила поништавањем тог историјског искуства.

  Финансијска криза 21.века симболично је почела рушењем светског трговинског центра и после тога
  епидемијским ширењем тог мутираног вирусног капитализма - фашистичког глобализма, са свим негативним последицама, које може да направи једна јако озбиљна виремија, уколико се не подигне имунитет организма званог ЧОВЕЧАНСТВО.

  Да ли ће то са Персијом почети, видећемо.
 • Pod jedan nije to nikakav mutirani virusni kapitalizam kako jako često danas pogrešno pričaju, to je kapitalizam nema boljeg niti ga je ikada bilo. Sistem je najbolje opisan ovim rečima pre nekih sto godina: Kapitalizam je potpuno neverovatno verovanje da će oni najgori od nas iz najnižih pobuda uraditi nešto za sveopšte dobro. Ono što sada gledamo je samo potpuno normalan razvitak tog sistema koji je morao kad tad da dodje.
  Da li se iko od vas zapitao kada sluša stalno priče u medijima o rastu ekonomije od toliko i toliko procenata ove godine, pa onoliko procenata sledeće godine šta je jedna jedina stvar na ovom svetu koja može beskonačno da raste... ?
  Tačan odgovor je kancer i to pretežno zato jer jede svog domaćina da bi ga na kraju i ubio !?!
  Kada vam banka pozajmi novac pod kamatu ( priča o tome da je sve to sa kreditima najobičnija prevara bi oduzela previše vremena ) i tako isto hiljadama firmi i milionu ljudi u Srbiji ( a tako je isto bilo gde ) odakle dolazi taj ekstra novac koji treba svi da nabave da bi vratili glavnicu kredita plus kamate ?!
  Tačan odgovor je da se mora štampati više para ( koje su manje više uvek bile samo šareni papiri ) i da ekonomija mora da raste ukoliko želimo da se ceo sistem i dalje uspešno kotrlja. Znači inflacija mora egzistirati jer je ona sa konstantnim rastom osnova celog sistema. E sad tu dolazimo do sledeće tačke gde uvodimo matematiku u celu priču. Naime ceo sistem je geometrijska progresija koja raste i raste i cela priča se sve brže i brže kotrlja. Dokle god postoji neka sirotinja negde u nekoj svetskoj zabiti ili neka Libija, Irak ili Iran koji se napadnu pa im se posle mogu uvaliti novi krediti da bi oni radili za zapad koji lepo živi, sve će da funkcioniše ALI problem nastaje što je onaj dug koji raste geometrijskom progresijom sve veći i veći a sirotinje slabo više ima, pošto imate i zemlje BRIK-a koje otimaju i ono malo tržišta i resursa što je preostalo.
  Ukoliko saberete sve dugove ( pretežno one na zapadu ) dobićete sumu novca koja je nekih 30 puta veća svojom vrednošću nego sve, ali baš sve, što postoji na planeti zemlji. Taj ekonomski voz sve brže i brže juri jer mora da to radi da ne bi sve otišlo u majčinu i zato izmišljanje kojekakvih trange frange trgovina i derivata na berzi, zato napad na Libiju, na Irak i sada na Iran. Nije problem što su Grci lenji, niti što je kao Gadafi strašni diktator, problem je da se mora otimati, zelenašiti i osvajati da bi kapitalistička mašina i dalje mogla da uopšte egzistira kao takva.
  Kapitalizam sam po sebi mora da završi u fašizmu jer je to normalan sled dogadjaja, sam Musolini otac fašizma je isti opisao kao simbiozu krupnog kapitala i politike što je upravo ono što trenutno gledate svugde na zapadu.

 • Marko Paprikashovic 1 дан ago odgovor na Zorka
  Onomad su imali Batistu i malecku Kubu, sada imaju Planetu sa Batistima u svim bivshim drzhavama/Nacijama.Нема коментара:

Постави коментар