Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

уторак, 15. новембар 2011.

Вук Драшковић је најдеструктивнија и најпогубнија особа по српску државу, српско национално биће и православне вредности српског народа што је и показао и ових дана. Коначно је то прави Вук Драшковић и равногорци му „честитајy“ на искрености и што се на крају открио… « Србски ФБ Репортер

Вук Драшковић је најдеструктивнија и најпогубнија особа по српску државу, српско национално биће и православне вредности српског народа што је и показао и ових дана. Коначно је то прави Вук Драшковић и равногорци му „честитајy“ на искрености и што се на крају открио… « Србски ФБ Репортер

Вук је непожељан на Равној гори

понедељак, 14 новембар 2011 12:59 Вести
После приближавања Вука Драшковића Чедомиру Јовановићу и Ненаду Чанку, а посебно после објављивања декларације „Преокрет“ и изјаве Драшковића да Косово није више српско и да из Устава Србије треба избрисати преамбулу да је Косово саставни део Србије, реаговале су многе политичке странке и партије, али и припадници Равногорског покрета који нису политички ангажовани, али су већ годинама у великом раскораку са Вуком Драшковићем.

Према речима Срђана Срећковића, председника Равногорског покрета, међу равногорцима провејава размишљање да је дошло време да се Вуку Драшковићу на фин и цивилизован начин поручи да више није добродошао на Равној гори.

Равногорци тврде да Вук Драшковић није оно зашта се издавао од почетка вишестраначког живота у Србији?

- Вук Драшковић је најдеструктивнија и најпогубнија особа по српску државу, српско национално биће и православне вредности српског народа што је и показао и ових дана. Коначно је то прави Вук Драшковић и равногорци му „честитајy“ на искрености и што се на крају открио.

Ипак, не сме се заборавити чињеница да је Равној гори Вук Драшковић окупљао на десетине хиљада равногораца и да је имао велику политичку снагу?

- Тако је било док равногорци нису схватили ко је Вук Драшковић и да на Равну гору не долази ни због Драже Михајловића, ни због идеје равногораца, већ због себе и личне политичке пропаганде. Он је, једноставно, злоупотребио Равну гору и равногорци су то на време схватили. Претходних година, када се усуђивао да дође, на његовим скуповима било је свега неколико стотина људи и то довољно говори о његовом угледу на Равној гори. Равногорци су од Вука имали само штету, али требало је времена да то схватимо и већ одавно немамо са њим никакве везе.

Тврдите да је Вук Драшковић начинио велику штету равногорском покрету, шта је са државом Србијом?

- Вук је највећу штету начинио Србији онда када је био вођа опозиције, „одличан“ му је учинак и у својству министра иностраних послова, а о штети коју сада чини предлажући да се из Устава Србије избрише преамбула о томе да је Косово саставни део Србије излишно је и говорити. Он, као и они који су тренутно са њим, добија налоге из туђих центара моћи, али верујемо да у скупштини и оваквој каква је, седе многи часни људи који неће дозволити да дође до брисања преамбуле.

Српска дијаспора је несебично финансијски помагала равногорски покрет?

- Имамо много података да је српска дијаспора на разне начине упућивала новац равногорцима, али тврдим да тај новац никада до равногораца није дошао, а људи из дијаспоре добро знају коме су и колико новца дали па нека траже да им се испоставе рачуни.

Каква је, по мишљењу равногораца, политичка будућност Вука Драшковића?

- По нама, ово су последњи политички трзаји Вука Драшковића јер га, колико смо упознати, после оваквих његових ставова напуштају и најоданији чланови СПО, а равногорци су га напустили одавно, дефинитивно 2005. године, јер су пре свих схватили ко је Вук Драшковић.

Довешће нам и Параду поноса

У полемици између Вука Драшковића и Вука Јеремића у једној ТВ емисији Вук Јеремић је изјавио да се не би изненадио да се на Равној гори организује и парада поноса.
- Ни равногорце тако нешто не би изненадило, али баш бисмо волели то да видимо!!!

15. новембар 2011. - Објављено од стране | ВЕСТИ, ИЗДАЈА, МИШЉЕЊЕ, СРБИЈА



Нема коментара:

Постави коментар