Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

петак, 16. децембар 2011.

КОНУЗИН: Хуманитарна операције је прекинута из политичких разлога, да није било Еулекса, ми бисмо предали хуманитарну помоћ 13. децембра, као што је било планирано « Србски ФБ Репортер

КОНУЗИН: Хуманитарна операције је прекинута из политичких разлога, да није било Еулекса, ми бисмо предали хуманитарну помоћ 13. децембра, као што је било планирано « Србски ФБ РепортерКОНУЗИН: Хуманитарна операције је прекинута из политичких разлога, да није било Еулекса, ми бисмо предали хуманитарну помоћ 13. децембра, као што је било планирано

2 Votes

КОНУЗИН ОПТУЖИО ЕУЛЕКС ЗА ЗАДРЖАВАЊЕ КОНВОЈА
Петак, 16. Децембар, 2011.
KONUZIN KURIR

БЕОГРАД – Руски амбасадор у Србији Александар Конузин оптужио је вечерас мисију Европске уније на Косову (Еулекс) да је из политичких разлога изазвала кашњење расподеле руске хуманитарне помоћи Србима на северу Косова.

„Хуманитарна операције је прекинута из политичких разлога. Да није било Еулекса, ми бисмо предали хуманитарну помоћ 13. децембра, као што је било планирано“, рекао је Конузин на конференцији за новинаре у Београду, по доласку са Косова где је био у пратњи руског конвоја.
Он је оценио да је хуманитарна ситуација на Косову „лоша“ и додао да је добио „низ писама“ Срба из покрајине који моле за помоћ. Говорећи о утисцима после посете северу Косова, Конузин је рекао да сматра да је за опстанак Срба у том подручју важно да остану српске локалне институције и Српска православна црква.
„Где су разрушени органи самоуправе и цркве, Срби су одатле отишли или одлазе“, указао је руски амбасадор. Он је оптужио Еулекс да је изашао из оквира свог мандата и да на северу Косова настоји да примени план Мартија Ахтисарија упркос томе што тај план није подржао Савет безбедности УН.
„Еулекс има ниску ефикасност. Они извршавају Ахитсаријев план који није прихватио СБ УН и изашли су изван оквира свог мандата“, рекао је Конузин и додао да Еулекс не поштује ни статусну неутралност.

Руски амбасадор је поручио да Русија неће мењати своју косовску политику и да ће и даље подржавати Србију на међународном плану, пре свега у Савету безбедности Уједињених нација. Конузин је рекао и да је Русија издвојила два милиона долара за обнову цркава и манастира на Косову порушених 2004. године.

ИЗВОР: Курир

16. децембар 2011. - Објављено од стране | БАЛКАН, БАРИКАДЕ, ВЕСТИ, ДРУШТВО, ИСТОРИЈА, КОСМЕТ, МИШЉЕЊЕ, НАТО, ПАТРИОТИЗАМ, ПОЛИТИКА, ПОМОЋ, РУСИЈА, СРБИЈА

Нема коментара.Нема коментара:

Постави коментар