Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

субота, 10. децембар 2011.

Како смо систематски уништени од медија | Политички живот

Како смо систематски уништени од медија | Политички живот

Политички живот

Како смо систематски уништени од медија

PDF Штампа Ел. пошта
Александар Б. Ђикић
петак, 09. децембар 2011.

Постоји једна држава у којој се 2011. године, може изјавити да је Србија ефикасније од свих држава у Европи („за само месец дана“), истребила Јевреје 1941. године. Ма, знамо: то је САД, Албанија, Хрватска, Турска? Ма, јок, бре! Србија!

Постоји један град у тој Србији, где се на тај начин српски народ може напасти. Ма, знамо: Прешево, Вучитрн, Нови Пазар, Сента... Mа, јок, бре - Београд.

Ах, да, то говоре пијандуре по београдским кафанама? Ма, јок, бре, то говори народни посланик! Па, ваљда, и народни посланик може да иде у кафане? Може, али он то ни пет-ни шест, изјављује на телевизији града Београда у централној политичкој емисији. Па, вероватно је уредник–водитељ реаговао на такву гнусну оптужбу?! Ма, јок, бре, ритмичко поскакивање стомачића дежмекастог водитеља, указивало је на то да му се та изјава необично допада. Његов „говор тела“ јасно је поручивао: „То, Мехо, тооо, то“!

У Србији деца бојажљиво отварају воћни сок, плашећи се да из боце не искочи брадати чика са ружним осмехом Изногуда (Is-No-Good), чији је имењак знао да прогута Црвенкапу са све бабом, и који је нешто и прасиће малтретирао. Свеприсутни чика коме су све телевизије овога света тесне откако се преокренуо, па ће још мало почети и из празних фрижидера да нам искаче. Чика, коме су отклон од ђенерала Михаиловића и приклањање ђенералу Капичићу, омогућили да постане миљеник наших медија, таквих какви су.

Непосредно пред писање овог текста један од еминентнијих наших новинара слатко се исмејао за време емисије посвећене актуелним дешавањима на Косову. Шта је у косовској драми толико смешно, да се један главни уредник водећег дневног листа тако лепо забави?

Да ли је смешно то, што стотине српских породица не зна шта се са њиховим најближима десило, након што су их терористичке шиптарске банде киднаповале?

Да ли је смешно то, што 250.000 избеглих Срба није ни близу повратака својим домовима?

Да ли је главном уреднику водећег дневног листа смешно то, што нам државу најмоћније силе уцењују условима, чијим ћемо испуњавањем добрано довести у питање будућност наше деце? Претпостављам (у ствари, верујем) да му то није смешно. А шта је онда?

Овакво медијско једноумље омогућило је и аналитичару Милану Николићу да пре неку недељу у ударном talk-show-у Б-92 препоручи „хумано пресељење“ Срба са Косова у друге делове Србије, који су из неког разлога опустели. Сад ће се Призренци поздрављати са „догодине у Књажевцу“. Шалу на страну, на овако гнусан и чак фашистички, рекао бих, предлог, нико не реагује!? Ни новинар, ни уредништво дотичне телевизије, ни државни органи, а ни ЕУ чија су уста пуна слободе и људских права.

И коначно, јавио се и градоначелник престонице, Драган Ђилас, који је у емисији „Око“ на јавном сервису сасуо лавину оптужби на рачун Срба са Косова. Те како нам они спречавају пут ка Европи, те како они морају да слушају шта им Борко каже, да би на крају све зачинио отрцаном фразом, како на Косово иде не знам већ колико милиона, те како запослени на Косову примају дупле плате, а што је ординарна лаж, на коју – погађате, новинар-водитељ не реагује.

Оптужити Србе за антисемитизам, расизам, неонацизам (мада не знам откуд, нео, као да су Срби измислили нацизам, а не Немци), у Србији је данас врло популарно, профитабилно и модерно. Европски, рекао бих. Бранити Србе и Србију на тим истим медијима је готово немогуће. Зашто? Зато што истина и част више не вреде, осим код оних који се определе да остану ван политичких токова. За оне који су ИН, истина и част нису битни.

Још у 19. веку новинарство је названо „седмом силом“ (након: Енглеске, Француске, Русије, Аустрије, Немачке и Италије). Тај термин умногоме указује на моћ која је још тада препозната као потенцијал новинарства. Данас је тај потенцијал доказан и развијен, те усавршен новим медијским средствима и режијама.

Како је новинарство код нас еволуирало? Јунаци политичких емисија на нашим медијима су искључиво гласноговорници „друге Србије“,који се врте као лутке на покретној траци. Повремено се, икебане ради, позивају и људи свесни значаја очувања народа, државе, језика, писма, али се строго води рачуна да буду у мањини, па да им се ако ништа друго, барем услед „краткоће времена“, или емитовања реклама не дозволи да разобличе ово медијско понижавање Србије . Баш некако у тим тренуцима „морамо ићи на рекламе“ или морамо „завршити јер следи нека омиљена серија“, и тако даље. Таквом медијском технологијом постиже се привид слободе медија, а суштински се афирмишу крајње антидржавни принципи, на крајње тоталитаран начин. Ова харанга се води на готово свим електронским медијима, корисницима националних фреквенција.

Шта се то са нама збива, да чак и очигледне чињенице замењујемо ординарним глупостима, само ако их медији пласирају? Можда не би било чудо да се то дешава другим народима. Други народи можда нису имали такве еклатантне примере медијских манипулација, као што су вишедеценијске манипулације којима смо ми изложени. Други народи су их можда осетили, али им се нису понављале. Забрињавајуће је то што се нама понављају. Ми смо плодно тло. Код нас се сваки калем лажи прима.

Неко ће рећи да је најтеже време када смо ми били изложени медијским манипулацијама прошло, а то је оно ратнохушкачко новинарство из „деведесетих“. Други ће, пак, рећи да је прошло време манипулација а-la CNN, када су Срби заиста представљени као црни ђаволи, а које су оправдале најезду „милосрдних анђела“. Ма колико грубо звучало, за обе манипулације се може наћи оправдање. За прву: радило се о рату, новинари нису имали искуства, народ је из страха усвајао чак и лажи као истину, јер су у страху велике очи. Друга, пак, лансирана је из најјаче светске фабрике манипулација, медијске логистике Пентагона, која је имала јасну сврху, и коју барем већина нас није усвајала као истину.

Међутим, оно што се данас у медијској сфери дешава знатно је опасније, јер је постало правило. Нема данас Миле Штуле или Кристијане Аманпур, али су ту наше перјанице новинарства, Драгани, Зорани, Оливере, за које се не може рећи да су необавештени и неинтелигентни. Напротив. Како је онда могуће, да поред таквих врсних новинара, буде успешно пласирана теза да су Срби са севера Косова напали војнике КФОР-а? То је смешно, али истовремено и трагично. Не разумем икога ко може да поверује у такву замену теза. Разумем да новинари воле вести попут: „Човек ујео пса“, али онда треба и саопштити који човек ког пса (на пример: водоинсталатер Жика из Борче ујео пса Џекија...).

Уместо тога, ми добијемо саопштење НАТО и то је истина. Чиме нас је то НАТО толико задужио да му слепо верујемо: Маркалама, Рачком, Милицом Ракић?

А шта се, заправо, десило: немачки војници у понедељак уклањају насилно барикаду на потпуно за њих неважном правцу. Насилно, употребом ватрених, хемијских и техничких средстава. За два дана сви медији (мислим на наше) оптужују народ да је напао НАТО и да ће нас то елиминисати да постанемо кандидати за ЕУ. У четвртак Ангела Меркел јасно саопштава да Немачка неће дозволити Србији да постане кандидат. И круг је затворен.

Кад смо већ код Немачке, баш бих волео да неки наш медиј истражи, откуд тако жестоко ангажовање Бундесвера на северу Косова, који је иначе француска окупациона зона?

Могао бих и сам то разјаснити, али сада као сваки прави Србин морам прекинути рад, јер почиње омиљена серија, у којој ћемо видети да ли је Ајша заиста преварила Мехмеда или је то опет неки Фатимин марифетлук. Након тога, морам хитно у кладионицу да проверим квоте за Другу лихтенштајнску лигу. Па ћемо о озбиљним темама, чим се стекну услови.

Фејсбук ТвитерКако смо систематски уништени од медија

петак, 09 децембар 2011 13:43
Ф-16
Изврсно!
Препоручи коментар:
81
1
петак, 09 децембар 2011 13:44
obostrani
Tuzno, da tuznije ne moze biti!!!!
Препоручи коментар:
79
1
петак, 09 децембар 2011 14:02
uporno netolerantan
Svaka cast,svaka cast.Od medija mi je priseo zivot.Jasno mi zasto tako izvestavaju.Strani mediji brane neokolonizam i sa tim svoje "vitalne" drzavne interese.Sa druge strane domaci ne brane drzavne interese,vec odabrani urednici i novinari,brane fotelje politicara.Svakom ko gleda sa strane ponasanje nasih medija nije LOGICNO,nema istrazivanja,ni ozbiljnih i ravnopravnih emisija,izvestava se samo jedna strana ...

E pa da ne bi razbijali glavu,kako i zasto,evo logicne matematike:

"Srbi agresori"+pad barikada+predpristupni EU fond=fotelja
Препоручи коментар:
67
0
петак, 09 децембар 2011 14:07
б.с.
Поштовање г. Ауторе. Нама Србима је иначе забрањено да говоримо о родољубљу, наши медији под овом речју подразумевају само "национализам". Свети владика Николај Велимировић је дао дефиницију национализма говорећи да је то код свих народа иначе позитиван појам. "
1. "Када волећи своју нацију научиш да волиш и поштујеш и друге нације, то је национализам"
2. "Када волећи своју нацију научиш да мрзиш друге нације, то је фашизам."
Ми Срби смо несклони мржњи. Она нас дави, оптерећује, удара на здрав разум, неподношљива је за здраво ткиво нашег мученог народа.
Новинари су занимање које носи највећу кривицу у пропадању нашег народа. Њих је такозвано ПРАЗНОСЛОВЉЕ удаљило од истине и здравог разума. Зато у медијима гостују само они који "ПРАЗНО СЛОВЕ", који су пуни себе, а слепи за ИСТИНУ.
Препоручи коментар:
68
0
петак, 09 децембар 2011 14:16
Pero KM
Padanjem rezima Slobodana Milosevica, ponadao sam se da zivot i svakodnevnica nece zavisiti od medija, "nezavisnih analiticara", Komrakova, Mile Stule... kad ono katastrofa ovi su deset puta gori. Prosto ne mogu da verujem da jos niko nije podneo tuzbu protiv npr Milana nikolica, koji nas savetova da trebamo da idemo negde oko Negotina, svaka cast i onima koji su tamo opstali, radi humanog preseljenja. Namerno sam pomenuo Nikolica zato sto je on suprug Sonje Liht, koja vedri i oblaci zivotom u Srbiji, tako da je njegova izjava daleko ozbiljnija od bilo kog drugog. A Srbija cuti, dok sa druge strane imamo uobicajeno izvestavanje da se svako koji bar iole pokusava da se prava Srba postuju onoliko koliko se prava Nemaca postuju u Nemackoj, proglasava za nacistu, fasistu, retrogradnog, radikalnog, antievropskog elementa. I na kraju shvatih i videh ko je urednik i vlasnik novina gde su Nikolic, Liht , Vuk, Ceda kao domacini. B92-Matic, StudioB- Timofejev, RTS- Tijanic...
Препоручи коментар:
64
0
петак, 09 децембар 2011 14:19
Веља
Уз највеће поштовање, господине Ђикићу, немојте тако. Ноторна је чињиница да су до зуба наоружане српске трупе састављене како од немилосрдних старица са седамдесет и више година, тако и љуте деце испод десет, извршиле окупацију њихове миленијумске дедовине, Аутономне покрајине НАТО и ЕУЛЕКС-ија. Тамо су подигле војну базу, толерисале и спонзорисале отмице и трговину органима невиних Арбанаса, стрељале им децу у Гораждевцу и у прах и пепео претворили 150 џамија и медреса, а њих све држе у гету, без права на живот и других основних људских и грађанских права, укључујући слободу кретања. О трговини белим робљем и белим прахом да не говоримо.

Све то им није било доста, већ су хладним, хемијским и ватреним оружјем насрнули на голоруке и незаштићене унуке истих оних ђака које су 1941. на правди Бога стрељали у њиховом и тада окупираном Крагујевцу.
Препоручи коментар:
69
0
петак, 09 децембар 2011 14:21
МП
Доследно заузимање медијског простора, као предигра за план „Нема алтернативу“ почело је преузимањем РТС-а и Политике. Прво је Б92 почео да цитира "Политику",па је Лихт(председница управног одбора РТС и "Политике") сменила Љиљану Смаиловић.Онда је Бујошевић почео да зајдничи ради пројекте са Б92.Онда је Динкић(Тадић) донео Закон о информисању,а Раја Родић завршио у затвору.После се Тијанић љубио са Тадићем на улазу у РТС.Онда је РТС у јутарњем програму почео да рекламира "Курир".Онда је "Курир" почео да објављује скупе државне огласе преко целе стране.Од тада је медијска сцена Србије „уређена“ по принципу „Нема алтернативу“.
Препоручи коментар:
85
0
петак, 09 децембар 2011 14:42
novak
Odlican tekst. Nasi mediji personifikuju okupaciju u kpjoj se nalazimo. Hvala NSPM.
Препоручи коментар:
54
0
петак, 09 децембар 2011 14:54
Курсула
То је модеран систем окупације. Све изгледа "демократски", иако је на делу права окупација са извршиоцима - домаћим квислинзима.
Једино се не зна ко стоји иза окупационих снага? Начином тихе али говздене смене Берлусконија и Папандреуа очигледно је да постоје страшне и мрачне силе које не признају чак ни демократске процедуре у великом свету.
Све се чини да се ова криза не може завршити без новог великог рата?
Препоручи коментар:
66
0
петак, 09 децембар 2011 15:41
В.Н.
То је то!
Препоручи коментар:
32
1
петак, 09 децембар 2011 15:53
Ф-16
@Pero KM
Namerno sam pomenuo Nikolica zato sto je on suprug Sonje Liht, koja vedri i oblaci zivotom u Srbiji, tako da je njegova izjava daleko ozbiljnija od bilo kog drugog
Управо тако. Соња Лихт ведри и облачи на РТС-у и МИП-у, а то су главне полуге нашег пута без алтернативе. Соња Лихт чак организује и школе за младе дипломате (чини ми се да се одржавају у Драчу у Албанији), где окупља будуће дипломате са Косова, МАкедоније, Албаније и Србије. Дакле, не само да данас ведри и облачи нашом дипломатијом, него сеје семе зла и за будућа покољења.
Препоручи коментар:
58
0
петак, 09 децембар 2011 16:05
Влада Канада
Медији у Србији се не понашају чудно. Они се понашају у складу са интересом власника медија. Слободни Срби, требају већ једном да схвате и прихвате очигледну чињеницу да је Србија окупирана земља. Тадићева власт, пратећа и увек спремна за бој НВО булумента, новинари по медијима власника за запада и остале службе за контролу и припитомљавање домородаца Срба су део окупаторске власти и система. Грађани Србије, који у тадићевој власти учествују и раде у НВО и медијима, су сарадници окупатора и издајници. Против окупатора и његових домаћих сарадника-издајника се треба борити као што смо се борили против свих предходних окупатора, који су, успут, увек долазили са запада, бар у задњих 100-200 година. То је једина опција оних Срба, који се не мире са окупацијом и којима се још стало до слободе. Стварност Србије је окупација, а циљ те окупације је тотално уништавање свега српског, као и Срба. Све остало није стварност него виртуелни свет.
Препоручи коментар:
54
0
петак, 09 децембар 2011 16:58
Живорад
Одличан текст. Сваки коментар је излишан, осим можда напомене, да све то баш тако и сам доживљавам.
Препоручи коментар:
29
0
петак, 09 децембар 2011 17:08
Драган
Бисер дана (АЛО, 7.12.2011.)
"Надам се да ћу на крају посла који обављам моћи да кажем да сам више дао него што сам одузео и да сви морају да размисле о том тихом, унутрашњем књиговодству." (Борис Тадић, волонтер)

Никад краја "бисерима" Бориса Тадића. Шта још треба да се догоди да именов ани алтруиста волонтер схвати да је погрешио и да престане да наноси штету Србији? То ће му помоћи његови врли пријатељи из Еуропске уније коју ће убудуће чинити (само)Немачка, Франсуска, Велика Британија, Холандија.
Препоручи коментар:
27
0
петак, 09 децембар 2011 17:34
Даг
НАТО их је задужио новцем пласираним овде на разне начине. Купио их је, корумпирао. Све те водитељке и водитеље, новинарке и новинаре. Због тога не чују тај громогласни говор мржње против сопственог народа. Али ето, биће посла за тужиоца Вукчевића. Обећао је истрагу хушкачких медија.
Препоручи коментар:
25
0
петак, 09 децембар 2011 17:38
Зоран
У Србији ТВ нисам гледао од 1990. то 1999. кад сам отишао из ње. Ван Србије сам 10 година и све то време не гледам ТВ. Новине нисам читао од 1990. до данас. Е сад, читам интернет вести. Мислим да је то најмање зло. Не могу баш комплетно да се изолујем.
Препоручи коментар:
14
1
петак, 09 децембар 2011 17:49
Ђура Јакшић
На колена!... Богу се молите,
Да оглуви и човек и Бог!
Несрећници! та чуче вас Бог!
Ил` погас`те сунце,месец,звезде,
У грехове замотајте дан!
Та забога, видеће вас дан!
Ил` вас Господ још и не зна!... не зна?
Онда ћу вас оптужити сам-
Подлост вашу, неверство и срам!
Препоручи коментар:
31
0
петак, 09 децембар 2011 19:34
Milos
Odlican clanak, pitanje je samo da li ima dovoljno Srba u Srbiji da taj medijski mrak prozru? Ako nema, ne ostaje nam resenje osim da placemo nad sopstvenom sudbinom, ili da se na neki slican nacin, kao u vasem tekstu, gorko nasalimo. Ukazao bih jos i na, po meni, najgori vid medijskog zlostavljanja srpske javnosti, a koji vi niste pomenuli. Radi se o ostavljanju komentara na internet verzijama rezimskih medija. Moderatori, ne samo da objavljuju samo pro-EU, pro-Albanske komentare, vec su poceli da moderisu i glasanje plusevima i minusima. Sve u svemu, Srbin koji misli svojom glavom danas je u medijskom koncentracionom logoru, vezanih ruku i zapusenioh usta. Mozemo jedino kao u "Paklenoj Pomorandzi" nasilno otvorenih ociju da gledamo sta nam serviraju.
Препоручи коментар:
24
0
петак, 09 децембар 2011 20:13
Srbo
Globalizacija i nacionalizam su krvni neprijatelji, a bez nacionalizma nema opstanka nacije. Nosiocima globalizacije Srbi nisu prva meta nego su njihove strategije i taktike isprobane, a kao na jednu od redovnih stanica su dosli i medju Srbe. Milijarde dolara se izdvajaju na sirenje ideologije koja ubija nacionalna osjecanja. Hiljade instituta, akademija, centara, sluzbi i organizacija rade na manje ili vise koordiniranom rusenju nacionalizma sirom Evrope i svijeta. Sta za to vrijeme rade oni koji treba da ga brane, medju Srbima konkretno? Otimaju se za fotelje i radna mjesta, gurajuci se za jos koji mjesec ili godinu vlasti sa slicnim sebi. Ono sto niko ne brani ne moze ni opstati pred navalom sistematskog unistenja.
Препоручи коментар:
19
0
петак, 09 децембар 2011 20:21
Тополски
Све написано у тексту је тачно, што многи од нас виде и сами. Медији у Србији су по том питању тотално антиевропски.
Хоће ли сутра на исти начин радити против Европе ако у њу уђемо?
Хвала аутору што је то све тако лепо изнео.
Препоручи коментар:
17
0
петак, 09 децембар 2011 21:35
Виктор Кос
Дозволите да се обратим,

Потичем из породице која је током критичног периода идеолошког и практичног уништења европских јевреја изгубила сву родбину на страни мајке мога оца. Она је једна једина преживела овај процес у тада окупиранох милитарној области Србија под управом овлашћеног команданта окупаторских снага. У познатим укупним дешавањима у Мађрској је нестао и други део породице. Нико није преживео.

Подметања и конструкције које покушавају да изврше историјски ревизионизам по конкретним и познатим чињеницама злоупотребљавајући судбину жртве и стварне починиоце као и њихову идеолошку матрицу су понављање злочина, посебно ако су део инструментализације било чије и било какве тренутне политике или интереса.

Ово је кривично дело што се чини кроз разне покушаје искривљавања пуне истине и покушаја пребацивања кривице на српски народ, који је сам жртва тог периода, често заједно са својим јеврејским пријатељима и комшијама.

Мехо заслужује кривичну одговорност и ТВ кућа исто.
Препоручи коментар:
26
0
петак, 09 децембар 2011 21:56
Фристајло
Људи у Србији немају свест о моћи бојкота.
Хоћете боље медије? Није немогуће...
Хоћете боље новине? Онда не купујте ове које излазе, док не почну да говоре истину, ма каква да је.
Хоћете боље телевизије?
Не гледајте комерцијалне, јер оне живе од реклама, а оне које се не гледају- не добијају рекламе за емитовање.
Хоћете бољи "јавни сервис"?
Па, једном сте га већ "ослобађали", шта је сад проблем?
Ееее, Срби...
Не ваља народ; медији су мера овог народа...
Препоручи коментар:
30
2
петак, 09 децембар 2011 22:13
ектоплазма клина
Постоји једна држава у којој се 2011. године, може изјавити да је Србија ефикасније од свих држава у Европи („за само месец дана“), истребила Јевреје 1941. године. Ма, знамо: то је САД, Албанија, Хрватска, Турска? Ма, јок, бре! Србија!у данашњим неким новинама постоји некакав дужии чланак о логору "Сајмиште" у Земуну. Мислим да ниједном речи није поменуто да је то био усташки лгор, већ се, сматрам, по закону аутоматизма алудира да је реч о српском логору !
Препоручи коментар:
20
0
петак, 09 децембар 2011 22:34
Марко Дарковић
Добра анализа медија. Када Србија постане слободна и медији ће, мада сумњам. Новинари ће бити слуге сваке власти.
Препоручи коментар:
13
0
петак, 09 децембар 2011 22:51
Сока
И, ту није крај нашем даљем уништавању. На сајту: http://poslovi.infostud.com/posao/Birn-d.o.o./Journalist-on-Transitional-Jus/o71416
се налази оглас којим Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) тражи Journalist on Transitional Justice. BIRN је основала европска Комисија и швајцарски министар иностраних послова. Онај ко добије овај посао биће део регионалног тима за правду у транзицији! Циљ овог пројекта је да се "побољша стање у медијима" путем мреже специјализованих новинара, и да се омогући слободан приступ вестима и анализама за грађане, а у вези регионалне транзиционе правде као "камена темељца успешне демократизације, функционисања правне државе, поштовања људских права и одрживе мирнодопске будућности"!
Врло перфиданан начин испирања мозга, прво за незапослене новинаре, а затим и за остале грађане.
Препоручи коментар:
13
0
петак, 09 децембар 2011 23:22
ектоплазма клина - наставак
данас се на једном сајту налази чланак наслова:

„Kad svane dan” Gorana Paskaljevića
Logor smrti u Beogradu koji su živi zaboravili
Tatjana Nježić | 12. 11. 2011. "

текпри крају чланка је поменуто да се логор налазио у саставу НДХ.

чврсто сам уверен да већина прочита само наслов и увод, тако да је поменути податак остао већини вероватно непознат.

још се притом одмах затим наводи Недић, како је био колаботер,...па мислим да се хоће створити потсесни утисак да је одговорна .....

"Logor jeste bio na tadašnjoj teritoriji Nezavisne države Hrvatske, koncipiran po nacističkim i fašističkim principima, isprva za Jevreje i Rome, a potom i za Srbe antifašiste.Ali da nije bilo kolaboracionizma, da nije bilo Nedića i njemu sličnih, sve skupa ne bi bilo tako kako je bilo”. "
Препоручи коментар:
13
0
петак, 09 децембар 2011 23:53
Обсервантес
На текст г. Гаћеше написао сам коментар о броју самоубистава у Србији што је доказ континуитета агресије на српски народ (Србија заузима 13. место у свету!). Та агресија као средство којим остварује циљ има и медије. Срамота је психијатријске струке да се не јави по овом питању. По питању циљане импутације кривице целом српском народу, како од споља тако и кроз континуитет наступа неких политичких вођа (прва реченица обично им је: ми смо криви, ми смо лоши, ми смо злочинци...). Колике су размере те перфидне агресије која афирмише антиживот говори и то да је бела куга у ствари периферно питање. Јер, све што се овде роди осуђено је на трагичну судбину јер је константа антисрпска агрсија. И уместо да се отвори ово питање, да се нација самоупита где је решење и како ствари назвати правим именом, овде се плаче за кандидатуром. Медији су данас машина за померање егзистенцијалне свести овом народу и саучествују у злочину против сопственог народа.
Препоручи коментар:
18
0
субота, 10 децембар 2011 00:47
Mihailo
"Dopisnici beogradskih listova smatraju za nacionalnu dužnost prikrivanje zločina naših vlasti i vojske i obmanjivanje naroda u Srbiji","Štampa je propovedala na sva usta osvetu prema Arnautima.I to je imalo dejstva","Mi smo izvršili pokušaj ubistva s predumišljanjem nad čitavom jednom nacijom.Na tom zločinačkom delu uhvaćeni smo i sprečeni.Sad ima da ispaštamo kaznu",itd.To ne kažem ja,već Dimitrije Tucović.A šta ima novog u Srbiji??
Препоручи коментар:
3
24
субота, 10 децембар 2011 01:05
Mihailo
Evo još jednog Tucovića, izgleda večno aktuelnog:"O prodiranju Arbanasa na istok u nas se mnogo pisalo.To je i danas glavno sredstvo kojim šovinistička štampa izaziva kod srpskog naroda mržnju prema "divljim" Arnautima,prikrivajući kao guja noge divljaštva koja je srpska vojska prema njima počinila.Koliko je samo suza proliveno što je istorijsko Kosovo preplavljeno Arnautima!" Dakle,lakrdijaška osećajnost kombinovana sa obmanama i prikrivanjima-to je doslednost srpske štampe,bez obzira na vreme i državu,jednostavno to je lepi nacionalni običaj u pisanijama kojega se teško odreći kad je "vaše" Kosovo u pitanju!
Препоручи коментар:
1
11
субота, 10 децембар 2011 07:11
Саша
@Mihailo
o ne kažem ja,već Dimitrije Tucović.A šta ima novog u Srbiji??

Није спорно да смо увек имали понеког Чеду Јовановића, Вука Драшковића, Жикицу Јовановића, тако да ни Туцовић није усамљен случај. Али, да смо ми били насилни према другима а не они према нама, не би се у 20. веку број Срба преполовио. а број на пример Арбанаса које помињете утростручио. Част Вама и Туцовићу, али то не иде једно с другим. Мислим, по здравом разуму.
Препоручи коментар:
13
0
субота, 10 децембар 2011 08:01
Starac Milija
Naslov ovog teksta me podseća na naslov jedne pozorišne predstave od pre nekoliko decenija "Kako smo sistematski uništeni od idiota". Za uništavanje su potrebni idioti koji ne razmišljaju o sopstvenoj odgovornosti, već se vladaju koristoljubljem. Za one koji planiraju bilo koje uništenje kao što n.pr. biva u ratu potrebno je samo da njegovi vojnici-idioti dosledno sprovode ono što se naredi. Kod indiferentnog i podeljenog naroda kao što su Srbi u Srbiji dovoljna je i mala vojska ljudi koja striktno sprovodi šta joj se kaže, pa da većina naroda robuje. Naša sklonost anarhičnoj-demokratiji u socijalnoj i političkoj sferi, gubitak morala, i grišćanske etike, obiće se o glavu ne samo nama nego i našoj deci.
Препоручи коментар:
7
0
субота, 10 децембар 2011 11:47
Пеко Живковић
Разочаран сам површношћу у читању оног што је Mihailo навео и шта је са тим хтео да каже!
Препоручи коментар:
1
2
субота, 10 децембар 2011 12:15
Vera Sobat
Gospodine DJIKIC, najvaznije sto ste u Vasoj kolumni saopstili jeste:

Tako je jer SRPSKI NAROD to DOPUSTA!!!!

Sve sto ste rekli vise je nego TACNO, ali NAJTACNIJE jeste cinjenica da
srpski narod i u BGD ali i u CELOJ Srbiji, sve to vec godinama dozivljava, sve tooseca, sve to shvata i....NE REAGUJE!!!

Kada NAROD CUTI, kada narod radije gleda bljuvotine od serija, kada narod -
i pored svega toga, radije sedi u kaficima svojih gradova, onda g.Djikic, sta i
ZASTO nebi, ti KUPLJENI urednici medija,ti placenici SOROSA od poznatih nam
"dama" NV-ovaca i politicara,i dalje izvrsavali zadatke USA i NATO zemalja??

Svi ti PODREPASI, g.Djikic, IMAJU KORISTI,kada idu u USA/Nemacku/Britansku
ili Francusku ambasadu (Wiki Leaks) po misljenje i savet tih nasih "bezalternativnih" prijatelja!?

SRPSKI NAROD = CUTI pa se ja pitam dali mi koji to ne razumemo, mozda
taj srpski narod, idealizujemo?

GDE su "OTPORASI"?
IZDAJICA koliko god hocemo,OTPORA NEMA!
SRBIJA 2011
Препоручи коментар:
4
0
субота, 10 децембар 2011 14:26
Саша
@Пеко Живковић
Не знам за неки дубљи смисао онога што наводите, осим што знам да Туцовића (и још неке "мислиоце")цитирају све албанске дипломате, политичари и вође свеалбанског националног покрета. До сада нисам видео да су се позивали на неког српског националисту, већ само на српске интернационалисте и глобалисте. За вашу информацију, свеалбански национални покрет жестоко угрожава српски национални простор.
Препоручи коментар:
1
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]Нема коментара:

Постави коментар