Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

петак, 16. децембар 2011.

Шеф чешке дипломатије носио беџ "Дођи, Путине! Марш на место, Путине!" | Хроника

Шеф чешке дипломатије носио беџ "Дођи, Путине! Марш на место, Путине!" | Хроника

КАО ШТО СЕ ДА ИЗ ПРИЛОЖЕНОГ ВИДЕТИ, ПРОСТАКА ИМА И У ЕУ(РОПСКОЈ) УНИЈИ, ШТА ВИШЕ.....СТРАШНО МНОГО ИХ ИМА...

Хроника

Шеф чешке дипломатије носио беџ "Дођи, Путине! Марш на место, Путине!"

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 16. децембар 2011.

Праг - Шеф чешке дипломатије Карел Шварценберг шокирао је опозициону левицу када је у парламенту носио беџ "Дођи, Путине! Марш на место, Путине!".

Опозиционе социјалдемократе су оптужиле министра за дипломатски гаф.

Беџ с командама какве се дају псу, најпре је освануо на страницама чешког дневника "Млада фронта Днес", а Шварценберг је рекао да га је носио јер је то - само шала и да је ставио беџ да не би разочарао девојку која му га је поклонила.

"Био бих разочаран ако би се због тога руски премијер увредио. Ја то доживљавам као шалу. Али ако би био повређен после свега што сада изводи у Русији, савест би ме гризла мање", рекао је Шварценберг.

Потпредседник Посланичког дома Скупштине и министар спољних послова у социјалдемократској влади у сенци, Лубомир Заоралек такву шалу осудио је као неукусну и рекао да није могао да верује очима шта пише на беџу.

"То је несрећно и јако ме је изненадило. Министар спољних послова има другачије начине да се изјасни", рекао је Заоралек.

(Бета)

Фејсбук ТвитерШеф чешке дипломатије носио беџ "Дођи, Путине! Марш на место, Путине!"

петак, 16 децембар 2011 11:52
FORum LIvi
Ceska se je eksponirala kao veliki rival Rusiji tj kao velesila .Odbojnost prema Rusiji oni su uzdigli na nivo mrznje .Prvi su u postavljanju raketa , radara i drugog oruzija ciljanog ka Moskvi ali su prvi i po uvredama .Ovaka vokabular nije uobicajan u diplomatiji .Cak su u uvredama na racun Putina nadmasili Engleze .Sta li govore o njemu medju sobom , mogu samo da zamislim ?
Po svemu sudeci , na vidiku su crni oblaci koji nagovestavaju teska vremena !!!!!!!
Препоручи коментар:
129
1
петак, 16 децембар 2011 11:55
МВ
Још један чешки Џедај немачког подријетла ?
Препоручи коментар:
132
0
петак, 16 децембар 2011 12:03
thinking maize
Очигледно је фон Шварценберг ПРОАМЕРИЧКИ човек чим се овако ПРОВОКАТИВНО понаша! Но, то је САМО ЈЕДНА СТРАНА ПРИЧЕ! Не сећам се имена, али један, од код нас превођених и читаних модерних руских писаца, објавио је збирку есеја "Мушкарци". Тамо је углавном филозофирао о различитим аспектима мушкости, но на једном месту осврће се и изриче карактеристичан ГЕОПОЛИТИЧКИ суд, који ћу покушати да препричам: "Уосталом ШТА ХОЋЕ ти Средњевропљани!? Јесмо ли их напустили и оставили их да се ИГРАЈУ са демократијом и да ИЗАБЕРУ неке ДРУГЕ "ДАДИЉЕ" уместо нас!? Јесмо! И опет нас пљуцкају, дал из освете НЕМОЋНИХ, дал зато што је НОВИ ГАЗДА тако НАЛОЖИО!? Уосталом, НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ МЕ, али ако ПРЕТЕРАЈУ, можда ће опет НАШИ ТЕНКОВИ турирати по Вацлавским намјестима и другим њиховим ЛЕПИМ местима!?" Тај писац, колико се сећам, спада у ЛИБЕРАЛНИЈЕ међу руским интелектуалцима!? Ако је ТАКО са њим, ШТА ли ДРУГИ Руси мисле о томе!? Као и ДА ЛИ "ЖУТОКРАТЕ" и "ДРУГОСРБИЈАНЦИ" могу да ПОЈМЕ ове НОВЕ МОМЕНТЕ!?
Препоручи коментар:
94
1
петак, 16 децембар 2011 12:16
Дамјан
Шварценберг, какво лепо словенско презиме?
Препоручи коментар:
129
1
петак, 16 децембар 2011 12:31
dragoslavic
Poturica gori od Turcina!
Препоручи коментар:
96
1
петак, 16 децембар 2011 12:32
Prvo skoči pa reci hop
Kada Srbi mrze Tursku ili u najboljem slučaju političke korektnosti iskazuju nepovjerenje prema istoj, onda je to shvatljivo, normalno, pohvalno, srpski, mudro, patriotski itd....a kada Češka i Česi zauzmu taj isti stav prema Rusiji, onda su Česi problem, a ne Rusija koja je držala Češku pola decenije pod okupacijom, maltretirala njene građane, ubijala neistomišljenike itd.

Umjesto da Srbi upravo budu ti koji će iskazati prema Česima solidarnost, jer su se historijski nalazili u istoj ili sličnoj situaciji, Srbi upravo čine suprotno. Stavljaju se na stranu okupatora. Moralno zar ne?

Naravno, real političari će odmah reći da dobri odnosi Srba su Rusima imaju prioritet i da je to glavni srpski strateški interes, ali onda se postavlja jedno najobičnije pitanje: šta ti koji tako misle uopšte rade na ovoj stranici čiji je osnovni moto: "Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM" .
Препоручи коментар:
6
133
петак, 16 децембар 2011 12:52
alef
Poredjenje turske vlasti na Balkanu(i po vremenu trajanja i po svireposti) sa sovjetskom (ne ruskom) kontrolom nekih srednjeevropskih zemalja zasluzuje znak cudjenja.

Problem sa Cesima (i Poljacima) je u tome sto iskazuju snishodljivost prema Nemcima sa jedne strane i patolosku netrpeljivost(i kompleks vise vrednosti) prema Rusima. Ko ista zna o istoriji Poljske i Ceske ne moze porediti probleme tih naroda sa Nemcima sa jedne strane i Rusima sa druge.
Препоручи коментар:
101
1
петак, 16 децембар 2011 13:14
thinking maize@ Prvo skoči pa reci hop
"Пријатељу" Руси су БИВШИ, ајд кад кажеш, окупатори Чеха, што му дође на исто, као и бивша турска окупација Србије, АЛИ! СОВЈЕТСКИ САВЕЗ (НИЈЕ ИСТО што и Русија!) је био окупатор Чеха 50, а Турска је Србију држала под окупацијом "само" 500 година! Разлика права "ситница"! Друго, не сећам се да је Вук Јеремић носио беџ са натписом: "Дођи Давутоглу! Марш Давутоглу!"? Јесте да постоји СТРЕПЊА Срба од ПОВРАТКА Турске на Балкан, као што стоји И ДА ЗБОГ ТЕ СТРЕПЊЕ Срби имају извесни анимозитет према Бошњацима. Мишљења сам да је РАТ Срба са Бошњацима 1992-95 био српска ГРЕШКА, али за СВАЂУ ЈЕ УВЕК ПОТРЕБНО ДВОЈЕ! Треће, кад је Турској БИЛО НАЈТЕЖЕ, док је ПРАВОСЛАВНА ГРЧКА ВОЈСКА МАРШИРАЛА ПРЕМА Анкари, на грчку молбу да се тад југословенска, војска ПРИДРУЖИ Грцима у СЛАМАЊУ ТУРСКОГ ОТПОРА, краљ Александар је одговорио: "Ми смо са Турцима ПОРАВНАЛИ РАЧУНЕ на Куманову и Срби НЕЋЕ РАТОВАТИ на ТУРСКОЈ ЗЕМЉИ!" Сад што СПИНУЈЕШ, рачунајући на СРПСКЕ ИЗРОДЕ, то је твоје, али ИСТИНА је сложенија!
Препоручи коментар:
91
1
петак, 16 децембар 2011 13:21
SJ
Jos jedan dokaz da je Ceska u EU. To su "vrednosti" zapada za novopecene zombije. Prostota i primitivizam caruju, nezavisno od godina i "nivoa".
Препоручи коментар:
80
0
петак, 16 децембар 2011 13:24
FORum LIvi
Da su Cesi avangarda nove evropske politike , pokazao je jos Vaclav Havel svojim zalaganjem za bombardovanjem Republike Srpske i Srbije .Istrajavanje za nametanje ,, mira,, NATO bombarderima , za tzv. raketni stit sto je drugo ime za trku u naoruzanju i povecanju opasnosti od ratnih sukoba u buducnosti , je konstanta spoljne politike Ceske . Zapazeno je i ucesce ceskih jedinica u ,, mirovnim,, misijama sirom sveta . Od zemlje koja je bila zrtva agresija u dvadesetom veku , ova zemlja se svrstala u JASTREBOVE 21.veka .
Препоручи коментар:
72
1
петак, 16 децембар 2011 13:27
Prvo skoči pa reci hop
@alef

Prije će biti da je činjenica da vi pokušavate humanizirati današnju Rusiju i njenu modernu historiju zarad zaštite quasi srpskih interesa.

Možda bi bilo svsishodnije da upitate Čehe šta misle o Rusima umjesto što na tas stavljate ko je bio svirepiji, posebice imajući u vidu da današnja Rusija jeste itekako pravni sljednik SSSR-a (kao što je i Srbija sljednik državne zajednice SCG) i što je ta ista Rusija itekako bila svirepa prema svojim neistomišljenicima ako imamo u vidu činjenicu da je više Rusa stradalo od Staljina nego od Hitlera.

Rusija je u očima Čeha svirepi okupator koji je unazadio njihov narod u svakom društvenom smislu. Vaše je pravo, naravno, da se ulizujete tom istom okupatoru, ali to ne mijenja činjenicu da je Rusija držala pod okupacijom Čehe.

Kao što rekoh, real političari će uvijek razlog da nekoga vole ili ne vole, jer je politika umijeće mogućeg i stvar interesa, ali isto tako i najstariji zanat.
Препоручи коментар:
3
90
петак, 16 децембар 2011 13:30
Zoran.M.
Govorili su oni još gore stvari o Francuzima kad su bili u sklopu KundK monarhije, pa o Amerikancima kada su bili u Varšavskom paktu.
Takvi su.
Setite se kako se Havel zalagao za bombardovanje Beograda i uništenje Srbije. A dok je bio u zatvoru Beogradska pozorišta su igrala njegove drame i slala mu pare.
Takvi su.
Препоручи коментар:
83
1
петак, 16 децембар 2011 13:38
FORum LIvi
FORum LIvi@ Prvo skoči pa reci hop
Doticni ocigledno nije ziveo u Jugoslaviji(Srbiji) 1968.godine ili je bio isuvise mali.
Cak mogu zakljuciti da nije citao o 68. ili nije isao da vidi filmove koji su to opisali ( napr Varljivo leto ) .
Jugoslavija je bila iskreni branitelj ceho slovacke nezavisnosti i slobode .Bila je toliko istrajna u tome da je dovela u pitanje i vlastitu nezavisnost i slobodu jer su tenkovi Varsavskog pakta( ne samo SSSR-a vec SVIH clanica) dosli i na njene granice .Bili su poremeceni i politicki odnosi .To je svetli period nase proslosti i mozemo iskreno pogledati cesima u lice .
Zato doticnom upravo kazem , prvo skoci pa reci hop.
Препоручи коментар:
47
3
петак, 16 децембар 2011 13:43
Dragan Đorđević
Tekst sa bedža očigledno podseća na komande koje se daju psu. Pas je simbol, između ostalog i za poslušnost, poniznost. Znači da je poruka, u stvari uvreda, Putinu da je poslušan, ponizan. Stvarno neznam u odnosu na koga na kugli zemaljskoj. U psihologiji postoji pojam "projekcija". To je pojava kada čovek svoje, obično loše, osobine ili ponašanje pripisuje drugom, projektuje na drugog. Ovo je školski primer za to. Samo što je ovo pre iz oblasti psihijatrije nego psihologije.
Препоручи коментар:
56
1
петак, 16 децембар 2011 13:47
АВ
Обично је то тако; мизерије се покушавају представити некаквом величином када осећају да имају велике и јаке да их штите. Овај чешки "дипломата" видео да булдоѕи из чопора лају, па се и он охрабрио.
Препоручи коментар:
44
0
петак, 16 децембар 2011 13:51
Радгост
Овај решио да буде на челу Чешке републике у Сибиру, да обнови дело чешких заробљеника на фронту у Русији WW1.Као и онда,и сада чекају да им у томе помогну војске Америке и Јапана!
Препоручи коментар:
46
0
петак, 16 децембар 2011 13:55
Слободан Стаменић
Простак
Препоручи коментар:
53
0
петак, 16 децембар 2011 14:05
thinking maize@ Prvo skoči pa reci hop @alef
Рекосте: "ista Rusija itekako bila svirepa prema svojim neistomišljenicima ako imamo u vidu činjenicu da je više Rusa stradalo od Staljina nego od Hitlera." Стаљин, као ГРУЗИН, аутократски руски националиста!? Мора да сам нешто ПРОПУСТИО у школи!? Него, "пријатељу" постоји једна СТАРА ВИЗАНТИЈСКА пословица: "КАДА ЛАЖЕШ, ЛАЖИ БАРЕМ ОКРУГЛО, ДА СЕ КОТРЉА!"
Препоручи коментар:
62
0
петак, 16 децембар 2011 14:05
синиша @ Prvo skoči pa reci hop
Пре неколико година ме један босански муслиман, иначе обавешптајна служба Бакира Изетбеговића из Канаде, са њим је Бакир на компи, тада био, проверио сам му компјутер верујте ми, дакле тај "обавештајац" ми онако јарански рече; "Знаш има наших Сарајлија Срба који иду да се шишају код оне Рускиње, а неће да иду код моје жене ( или свастике ) какав је то начин, можеш ли ти да утичеш на њих".

Претпоставио сам да ће јавити Бакиру да ја нисам кооперативан у том погледу и да он опет са своје стране притисне моје рођаке у Сарајеву да они утичу на мене.

Тада сам почео да размишљам о "џихаду на босански начин".
То заиста треба анализирати, и тај џихад и тај начин.

Ево да будем друг и да вам кажем; "Џихад је забрањен".
Малтретирати људе на верској основи и наметати своје ставове другим људима и народима.
Суштина џихада је у третирању других људи као животиња, зато вама и не смета да се људска бића ословљавају, дакле третирају као животиње.

После вам ђаво крив.
Препоручи коментар:
43
0
петак, 16 децембар 2011 14:22
Ђука
Исто се тако играо и Сакашвили па му кроз Грузију прошетали руски тенкови. И њега је такође САД-е тапсао по леђима, па је видео што су га заштитили.
Препоручи коментар:
51
0
петак, 16 децембар 2011 14:31
jezivi
Sam izraz lica dotičnog odiše inteligencijom.
Препоручи коментар:
55
0
петак, 16 децембар 2011 14:36
diznilend
Kakvi ministri takav i parlament. Kakav parlament takva narodna svest i volja. Ali ko u današnjoj ''demokratiji'', ako ova uopšte i postoji u savremenom EU okruženju, odgovara za svoje postupke. Tko to upravlja iz sjene na korist ostvarenja kontroliranog haosa. Ima li moralnog, u svemu ovome, prije svega, jer to onda podrazumeva i odgovarajuću sankciju za počinioca razmjerno djelu. Ovde se potvrđuje psihološki pristup u formiranju potencijalne svesti građana koji imaju simpatije za drugačijim putem od sadašnjeg, kao opasnim u pravcu označavanja istih kao nepoželjnih po postojeći ''uspjeh ili napredovanje''. (ILI. Odgovara ss-naci metodama iz II SR.) Treba na vreme upozoriti i otuđiti ideju za druge opcije od do sadašnjeg svetlog puta EU beznađa kod ovog jednog Češkog naroda, koji se prevodi žednog preko vode, sačekajmo još malo.. koji treba da se zavede populističkim i navodno šaljivim komentarima, što je provera političke i druge (ne)odgovorn
Препоручи коментар:
28
0
петак, 16 децембар 2011 14:51
Dragan
S druge strane ovo je vrlo povoljan znak. Da takvi kao on i zapad počnu da hvale putina kao što su hvalili svojevremeno Gorbačova i Jeljcina - to bi bio veoma zabrinjavajući znak i razlog za uznemirenost.

Ovako, kad zapadnjaci i njihovi... gunđaju i skiče - to je siguran pokazatelj da ih nešto žulja. A to što sa Rusijom ne mogu kao sa Srbijom pod DOSmanlijama da je tlače i gaze uz "prijateljski" osmeh, već nastoje verbalno vređati - je ujedno i pokazatelj nemoći - Da mogu nešto učiniti oni ne bi skičali i tek verbalo i putem bedževa iskazivali svoje nezadovoljstvo što im se Rusija ne pokori već udara kajle. Nego bi uz osmeh i tapšanje po ramenu delili Putinu nagrade tipa "Nobel" "naj Jevropljanin" i sl... dok bi istovremeno tlačili, ponižavali i satirali ruskinarod, kaošto uostalom čine Srbima i srpskoj državi.

Tako da sve u svemu iako je to vrlo uvredljivo, zapravo je jako dobar pokazatelj stanja stvari.
Препоручи коментар:
37
0
петак, 16 децембар 2011 15:37
Ana
Tokom Drugog svetskog rata u Bosni i Hercegovini krvolocniji od ustasa su bili domaci Cesi.
Препоручи коментар:
24
7
петак, 16 децембар 2011 16:26
Светислав Костић
@ Prvo skoči pa reci hop - симболише однедавна реракцијску политику. Њима служи за весеље и ураниловку. А већини читаоца да се одврате од тема у наслову и забаве једним невидљивим србомрзитељским провокатором.
Препоручи коментар:
23
0
петак, 16 децембар 2011 16:39
саша р.
Доћи ће ти, не секирај се!:))
Препоручи коментар:
26
0
петак, 16 децембар 2011 16:41
Rio Lobo
Cesi su vrlo duhoviti i umeju da se nasale na svoj racun a sad kad je ovaj ministar tako postupio nama ne izgleda bas duhovito zato sto smo mi skloni da od Putina pravimo ikonu mit ili ko zna sta. Zar mislite da iko ozbiljan moze pomisliti nesto lose o ovom gafu?
Препоручи коментар:
0
51
петак, 16 децембар 2011 17:21
SERBON
Jel ovaj jedan od onih famoznih Tadicevih,,prijatelja'' sa zapada?!
Kako li tek ON razmislja ,kad mu ,,prijatelji''ovako rade?
Препоручи коментар:
20
0
петак, 16 децембар 2011 17:44
ivan3012
Desava se i da pas ponekad zalaje na gospodara..I pokusava da projektuje svoju psecu iskompleksiranost..Pogotovo-na bivseg gospodara...
Препоручи коментар:
17
0
петак, 16 децембар 2011 18:06
луди скретничар
Питајте Чехе да ли би мењали 50 година совјетске окупације, за оних 5 година немачке?

Брежњев или Хајдрих?

У руке Хајдриху су их испоручили Британци и Французи.

Нека мисле о томе када бирају беџеве...
Препоручи коментар:
18
0
петак, 16 децембар 2011 18:18
cenda
Karel Svarcenberg inace vecinu svoga zivota je proveo u austriji i tamo ima porodicu i mjesto trajnog boravka,, iako ceski jezik govorim veoma dobro jer veoma dugo zivim u ceskoj toga covijeka da bi razumio sta kaze moram veoma pazljivo da slusam i pratim.. i rodjenim cesima predstavlja teskocu razumit sta prica.. ne bih da budem prost i da ga komentarisem i nije mi jasno kako je jedna ozbiljna partija mogla da ga predlozi za ministra.. pojavio se prvo u partiji koji su predstavljali zelene a kasnije je osnovao partiju TOP O9 postao ministar.. ali u ceskoj je sve moguce, vijerujte mi...
Препоручи коментар:
13
0
петак, 16 децембар 2011 18:20
Iskrenko
U pravu su komentatori na ovom sajtu koji osporavaju češko poreklo ovog ministra.On je naturalizovani Čeh sa nemačkim korenima.On je i albanski lobista i prekršio je češki ustav,kada je izdejstvovao češko priznanje lažne države Kosovo.
Ovom sa Putinom je samo njegova zločinačka doslednost.
Препоручи коментар:
19
0
петак, 16 децембар 2011 18:28
Страдија
Како наш народ каже "за добрим коњем прашина се диже".
Препоручи коментар:
8
3
петак, 16 децембар 2011 18:48
FORum LIvi
FORum LIvi@Rio Lobo
U politici su gafovi iskljucivi i nista nije slucajno.Berluskoni je vazio za gaf-majstora i to ga je mnogo kostalo .Zbog jednog gafa , nemacki Kancelar Sreder , otkazao je posetu Italiji , gde je trebao da proslavi i svoj jubilarni rodjendan.
Zar mislite da iko ozbiljan moze pomisliti nesto lose o ovom gafu?
Pitam , da li bi ovaj cinik nosio bedz iste sadrzine za nemackog ili americkog Predsednika? Da li bi stavio ovaj bedz ako sutra mora da ide u sluzbenu posetu Rusiji ?? Zasto na bedz ne stavi SVOJE IME i bude duhovit na svoj racun ??? Ako JA sutra napravim bedz sa NJEGOVIM imenom i odem u Cesku , da li bi bio uhapsen od duhovitih Ceha i popio kaznu od duhovitih ceskih Sudija za prekrsaje ????
Препоручи коментар:
9
0
петак, 16 децембар 2011 19:07
драго.ца
Чавићу су одузели медаљу јер је носио мајицу "Косово је Србија".
Препоручи коментар:
8
0
петак, 16 децембар 2011 19:34
AHA
Очигледно је овај потомак католика који су на Белој гори у Прагу на ''демократски'' начин увели католичанство.
Битка код Биле хоре (Беле горе), односно Битка на Белој гори одиграла се 8. новембра 1620. и представља прву велику, удејно и одлучујућу, битку Тридестогодишњег рата. Комбиноване царске и католичке снаге нанеле су тежак пораз војсци чешких протестаната.
У почетку се побуна протестаната у Чешкој одлично ширила, али када је Максимилијан I Баварски регруписао снаге Католичког савеза протестанти су се нашли у невољама.Царска и католичка војска су кренуле према Прагу да угуше побуну.
Пошто је чешка војска била потучена генерал Тили улази у Праг и потпуно слама побуну На прашком староградском тргу смакнуто је 27 племића, вођа побуне. Осим тога ту је побијен велики број обичног света, који је учествовао у побуни.Слобода вере у Чешкој (Бохемији) је укинута, а протестанти су побегли или су били протерани, ако нису хтели да пређу на католичку веру.
Препоручи коментар:
9
0
петак, 16 децембар 2011 19:41
Rio Lobo
Ma dajte malo "oladite", sada je velika promocija Putina i uopste Rusije pa je i taj bedz u svrhu toga. Ovo su moderna vremena, vi jos zivite u nekom periodu hladnog rata ili 90'. Berluskoni je uspesno uradio ono sto je trebalo da uradi a gafovima je samo obogatio diplomatiju.
Препоручи коментар:
0
10
петак, 16 децембар 2011 19:47
Vasilije
Pa da,nista cudno to je ta '' kultura'' i to su te vrednosti EU kojoj teze 'demokratske'' snage u Srbiji.
Препоручи коментар:
6
0
петак, 16 децембар 2011 19:56
Miki
Koliko je samo para dobio da nosa taj bedz...?
Препоручи коментар:
5
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]Нема коментара:

Постави коментар