Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

петак, 02. децембар 2011.

Весна Пешић: Тадић је своје завршио | Хроника

Весна Пешић: Тадић је своје завршио | Хроника

ех, мој Борхане Тадићију, џабе си, бре, кречио, види шта ти прича ова твоја...шта ли ти дође....(како бих волео да она оде, да и она и ти одете...негде мнооого далеко)!

Хроника

Весна Пешић: Тадић је своје завршио

PDF Штампа Ел. пошта
четвртак, 01. децембар 2011.

Председник Тадић је Србе који живе на северу Косова гурнуо на барикаде. Четири месеца слушамо како је то демократско и легитимно право народа да брани своја огњишта, своју земљу и свој опстанак на Косову. Помогла су им јавна предузећа, Србија шуме, Србија путеви, а нарочито оно најважније предузеће – државна безбедност. Шта је председник имао на уму када је народ на те барикаде гурнуо, питали су се многи од нас. У благом очајању смо посматрали како се ти људи гурају у понор, а наша држава губи сваки кредибилитет и шансу да ухвати и последњи вагон у одбеглом европском возу. Сада видимо да никаквог плана није било, била је то површна играрија с људима и државом, са свим грађанима ове земље. Чекало се, онако милошевићевски, до последње секунде. Тек кад је Тадићу догорело до ноката, решио је да изађе и каже – е, сад је мени доста тих барикада, силазите доле! Барикаде више нису државни и национални интерес, каже председник, ма какви, оне служе само екстремистима и оним поганим политичарима који хоће да дођу на власт. Све у свему, наређење је да се барикаде напусте.

Нећу да ситничарим и поставим питање које су надлежности председника државе. Нема везе, јер сви знамо да је он одавно преузео сву власт у земљи, да одлучује о свему и свачему, и да је у овом случају он лично командовао барикадама. Нема кога још да криви, јер су сви други, бар оне које смо данима слушали, били само обожаваоци, музиканти и добронамерни коалициони трабанти. Али, ако има још криваца, такви морају бити јавно прозвани. Кад је обелоданио своју одлуку да Срби имају сићи с мрских барикада, зачула се какофонија одушевљења председниковом мудром одлуком. Додуше, чули су се и неки познати гласови против, који нападају са погрешне стране. У првом реду су запевали такозвани аналитичари, сви одреда одушевљени „мудром одлуком“, “храбрим потезом“ и „одговорном одлуком“. Питам се само, шта су досад радили док је Тадић командовао тим истим барикадама. Наравно, паметно ћутали или славили председника.

У другом ешалону оних који су похвалили најновију председничку одлуку су садашњи и будући коалициони партнери који су га с правом подсећали: па зар нисмо лепо говорили, па зар нас нисте на крст разапињали и претили нашим породицама, зар све време не говоримо да се политика према Косову мора мењати, па тражили смо седницу скупштине, али ето, хвала богу, добро је испало, били смо корисни, ваљда ћемо бити и награђени.

Трећи ешалон чине медији и њихови главни уредници, сви су председника подржали, нико ни реч да зуцне и упита има ли председник неки наставак приче и шта ће даље бити. Неки слуте, можда ће ипак извући кандидатуру, а успех лечи све, тако ће се све заборавити. Једино е-новине питају ко ће да одговара за она четири месеца на барикадама, срамно лагање и бламажу, али и за погубну политику, нарочито после пораза пред Међународним судом правде, када је и политички магарац могао да схвати да су све карте на столу, а да ми у рукама имамо само даске. Ни јасноћа Ангеле Меркел није вредела. Као тобоже, много их је изненадила, нису очекивали толику грубост – а сви смо знали шта ће рећи, па и унапред о томе писали. Није добро било ни то што је дијалог са Приштином прекинуо. Једном речју, председник је водио погрешну, несупешну и бламантну политику, наносећи велику штету Србији.

Изнад свега, председник Тадић се неодговорно понаша. Играо се грађанима који живе на Косову, али и свим грађанима Србије, јер нисмо чули који га је циљ водио до јуче, прекјуче. Када је Србима рекао да сиђу с брикада, и себи је изрекао исту команду. И он треба да поднесе оставку и да тако, тим чином, почне стварно нова политика у Србији. Јер она више не може да подноси тако неодговорне и бахате политичаре. Председник је брже боље опрао руке и отишао у провод код Додика, у Републику Српску, да се дружи са звездама – Кустурицом и Ђоковићем (како су се ови тамо нашли баш у исто време?), дочекани српским девојкама, а ни послужење није мањкало. Сви весели, добро расположени, славни, лепи и богати. А мисле и вечни! Што се Тадића тиче, ако хоће да остане упамћен по неком добру, треба да распише изборе на свим нивоима, и за председничко место. Има сада тих европејаца разних фела ко плеве. Не мора више он да се разапиње између Европе и Косова. Он је своје завршио, с кандидатуром или без ње.

(Пешчаник)

Фејсбук Твитер


Весна Пешић: Тадић је своје завршио

петак, 02 децембар 2011 00:31
iz Amerike
а наша држава губи сваки кредибилитет и шансу да ухвати и последњи вагон у одбеглом европском возу.
Da G. Tadic treba da podnese ostavku - kao i cela mu svita na vlasti - ali ne iz razloga koji doticna novopecena ambasadorka navodi. Ostavka je zbog sulude jurnjave za tim EU vozom koji se sunovracuje i svih katastrofalnih mahinacija, obeshrabrenja i ispiranja mozga na toj propaloj zeleznici koja gazi preko leseva i ostavlja samo pustos za sobom.
Препоручи коментар:
8
1
петак, 02 децембар 2011 00:38
Nеле
Није лако изговорити, али ....
Госпођо Пешић,свака ти је на месту.
Препоручи коментар:
3
1
петак, 02 децембар 2011 00:39
Миодраг
Заједно сте своје завршили.Сада само стиже рачун за сваку авионску карту,вечеру ,позив на конгрес у иностранству(где су вас звали да им објасните понешто из социологије што они ваљда незнају),посредничке услуге у маркентигу,амбасадорске плате,стипендије за родбину,профите пријатеља и саветника.А када се све сабере мораће понеко да се одузме.Ако мислите да ће ваши наследници уживати у благостању а остала деца пристати да буду њихови најамници грдно се варате и о Србији ама баш ништа незнате....Зато молим све грађане да приспеле рачуне испоставе Вама лично а не Вашој деци јер она као и друга деца никада нису крива...Полако свањава у балканској крчми и долази време да браћа Срби једни другима испоставе рачуне...
Смогнимо снаге да чак и у овим припадницима трагикомичног скупа који себе зове политичка елита препознамо људска бића...
Готово је Весна за све Вас...готово...
Препоручи коментар:
6
1
петак, 02 децембар 2011 00:42
Кувар Бродски
Г-ђо Пешић, 'ај' чик једном ме изненадите и прескочите Кустурицу у својим логорејичним нападима. Хвала.
Препоручи коментар:
3
1
петак, 02 децембар 2011 00:46
ја
...oзбиљно?
Препоручи коментар:
1
0
петак, 02 децембар 2011 00:47
zoran
Jadna je ova zemlja kad je spala na tvoje i slicne izjave, pa, kad realno pogledamo, od lupanja u serpe bolje nista i nije moglo da bude.
Препоручи коментар:
3
1
петак, 02 децембар 2011 00:56
Jos jedan "tribalac"
Iako svi znamo ko je i sta je autor, tekst je prilicno korektan.
Препоручи коментар:
2
1
петак, 02 децембар 2011 01:00
Једноставно ...
... ипак, често може да се види да има горих и од Тадића!
Препоручи коментар:
3
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]


Нема коментара:

Постави коментар