Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

среда, 14. децембар 2011.

Сергеј Шојгу: Русија неће допустити да достава помоћи за косовске Србе зависи од Приштине | Хроника

Сергеј Шојгу: Русија неће допустити да достава помоћи за косовске Србе зависи од Приштине | Хроника

Хроника

Сергеј Шојгу: Русија неће допустити да достава помоћи за косовске Србе зависи од Приштине

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 14. децембар 2011.

Сергеј Шојгу

Русија неће допустити да одобрење доставе хуманитарне помоћи за косовске Србе, коју је полиција ЕУ блокирала на административном прелазу Србије и Косова, потиче од Приштине. Ово је изјавио министар за ванредне ситуације Русије Сергеј Шојгу у програму канала Росија 24. Он је подсетио да су на територију Косова била пуштена само два камиона, а осталима је била наметнуна пратња.

По речима Шојгуа, Министарство за ванредне ситуације Русије делује у строгом складу са резулуцијом УН и упућује на Косово искључиво хуманитарни терет. Министарство је спремно за сваку царинску проверу терета, али свима треба да буде јасно да конвој иде у српску енклаву Косовска Митровица. А њега желе да дају на располагање Приштини, што се не сме допустити, закључио је Шојгу.

Руске дипломате не одржавају контакт са мисијом ЕУ која је задржала конвој Министарства за ванредне ситуације – амбасадор РФ у Србији

Руске дипломате не ступају у контакт са мисијом ЕУлекса на Косову која одбија да пропусти конвој Министарства за ванредне ситуације са хуманитарном помоћи за косовске Србе. Ово је саопштио данас амбасадор Русије у Србији Александар Конузин.

- Никаквих измена у погледу услова за даље кретање колоне нама. Никаквих додатних контаката од јуче са представницима мисије ЕУ нисмо имали, изјавио је амбасадор новинарима испред управне зграде на прелазу Јариње.

Начелник округа Косовска Митровица Раденко Недељковић са своје стране захвалио је Русији, њеном народу и властима за пружање хуманитарне помоћи косовским Србима, као и за пружену подршку.

МВС Русије: Питање о уласку руске поворке аутомобила са хуманитарном помоћи на Косово није решено, што је кршење хуманитарног права

Питање о уласку руске поворке аутомобила са хуманитарном помоћи на Косово није решено, што је кршење хуманитарног права, изјавио је за новинаре директор Департмана за међународне делатности МВС-а Русије Јуриј Бражников.

"Питање о проласку руске поворке аутомобила који носе хуманитарни терет за косовске Србе није решено, није јасно када ће бити решено, нисмо добили званичан одговор", истакао је директор и додао да у среду ујутру нису учињени никакви кораци.

(Глас Русије)

Фејсбук ТвитерСергеј Шојгу: Русија неће допустити да достава помоћи за косовске Србе зависи од Приштине

среда, 14 децембар 2011 19:34
Данијел
Све је ово направила наша Влада.До пре пар месеци возила би прошла јер никакве границе није било.
Ово је резултат преговора Тадића и његовог изасланика.А сада као дају патриотске изјаве,
предњачи господин Дачић.Надам се да им народ неће поверовати, јер њихова дела говоре сама за себе.
Препоручи коментар:
25
0
среда, 14 децембар 2011 19:58
Konobar
Zašto Boris nejaki ne izađe na crtu Hašimu onako kako je pred izbore 2008 pretio da svima izlazi na crtu. Ima i zašto jer je za izbore 2008 vikao sa tribina "Kosovo je Srbija".Ajmo Borise, bori se, nemoj samo da se izvinjavaš i prihvataš rezolucije. Na srpskoj teritoriji konvoj mora da vodi srpska policija da opominje vozače ispred kolone da se sklone u stranu da propuste konvoj. Objasniće mu drug Dačić, on zna kako to policija radi. Doćerali Rusi cara do duvara, nigde nema srpske vlasti po pitanju konvoja. Jasno je - Ni Kosovo Ni EU.
Препоручи коментар:
15
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]Нема коментара:

Постави коментар