Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

среда, 07. децембар 2011.

Николај Макаров: Запад гура Русију у трку у наоружању | Хроника

Николај Макаров: Запад гура Русију у трку у наоружању | Хроника

Хроника

Николај Макаров: Запад гура Русију у трку у наоружању

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 07. децембар 2011.

Николај Макаров

Начелник Генералштаба руске војске генерал Николај Макаров изјавио је данас да је Русија гурнута у нову трку за наоружање са Западом због постављања америчког антиракетног одбрамбеног штита за Европу.

Макаров је рекао војним аташеима да су војне снаге већ почеле спроводјење плана председника Дмитрија Медведева да се појача безбедност и да се распореде ракете дуж руске западне границе, пренела је агенција АФП.

"Русији не треба нова трка за наоружањем, али је (у трку) гурнута", рекао је Макаров.
"Зашто је Русија одвојена од Европе? Коме то треба? Спремни смо да сарадјујемо и да градимо заједно ракетни одбрамбени систем", рекао је Макаров поводом руског предлога који су одбили Вашингтон и НАТО.
"Због чега нико не жели да нам изадје у сусрет? То значи да је то нечији интерес", сматра Макаров.
Медведев је прошлог месеца обелоданио да је Русија спремна да распореди ракете средњег домета Искандер у Каљининграду на граници са чланицама ЕУ Пољском и Литванијом.

Кремљ се дуго опирао новом ракетном штиту у Европи, за који Вашингтон тврди да представља заштиту Европе од евентуалних напада из Ирана, а за који Русија страхује да би могао да онемогући њен нуклеарни арсенал.

(Блиц)

Фејсбук Твитер


Николај Макаров: Запад гура Русију у трку у наоружању

среда, 07 децембар 2011 13:43
А шта ако
А шта ако ми лепо дамо Русији да постави ракетне базе у Србији и изградимо пар аеродрома за њихове пресретаче ракета ?

То би било иза америчког ракетног штита и чини ми се веома стратешки повољно за нашу Руску браћу.

Сигуран сам да би уз нашу војску са нормалним бројем људи, те њихове базе овде биле безбедне.

И уверен сам да нам више нико никад не би смео да припрети, а поготову да нас бомбардује.

И апсолутно сам уверен да би ово пропадање Србије у економском и сваком другом смислу било зауставњено.

Мислите о томе :-)
Препоручи коментар:
44
1
среда, 07 децембар 2011 14:35
Anka Krajina
A šta ste drugo očekivali od njih?
Što više novca potrošite na naoružanje toliko manje će vam ostati za škole, zdravstvo i standard naroda.
Onaj, ko patmi onaj Klintonov smeh pored Jelcina, kad se skoro zacenio pred kamerama, mora znati s kojim ciljem je Amerika krenula u "otopljavanje" hladnog rata.

Uostalom, kome ja to pričam, ne pravite se naivni jer imate mnogo više aduta u rukavu nego što ste spremni reći...
Препоручи коментар:
11
0
среда, 07 децембар 2011 14:39
Dragan Đorđević
@A šta ako

Lepo bi bilo, samo kako da Rusi dopreme tu opremu u Srbiju kad je ona okružena državama koje su u NATO ili se spremaju to da postanu?
Препоручи коментар:
7
11
среда, 07 децембар 2011 15:39
sred.bosna
Kremlj se dugo opirao novom raketnom štitu u Evropi, za koji Vašington tvrdi da predstavlja zaštitu Evrope od eventualnih napada iz Irana, a za koji Rusija strahuje da bi mogao da onemogući njen nuklearni arsenal.

Nema što tu da se STRAHUJE . Nema !! Svima je jasno da je taj raketni " Štit " nije ŠTIT već napadački i uništavajući arsenal. Cilj : RUSIJA .
Препоручи коментар:
17
0
среда, 07 децембар 2011 18:02
roadrunner
Dragan Đorđević
Lepo bi bilo, samo kako da Rusi dopreme tu opremu u Srbiju kad je ona okružena državama koje su u NATO ili se spremaju to da postanu?


Transportnim avionima, Dunavom ...ako nikako drugačije..još nije rat i vazdušni saobraćaj niti Dunav nisu zatvoreni...

A kad bude rat, ili pred sam rat jeste kasno..isto kao što je kasno kad se tata Sloba setio Rusa kad se znalo da sledi NATO agresija...
Препоручи коментар:
7
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]


Хроника

Сергеј Лавров: НАТО одбија да пружи писане гаранције да ракетни штит не представља претњу Русији

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 07. децембар 2011.

Сергеј Лавров

ВИЉНУС – Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да НАТО одбија да пружи писане гаранције да планирани ракетни штит Алијансе не представља претњу Русији.

„Наши пријатељи категорички одбијају да ставе на папир оно што говоре, а то је да овај ракетни одбрамбени пројекат у Европи не ствара ризик по Русију и није директно против Русије”, рекао је Лавров новинарима у Виљнусу где се одржава министарски састанак ОЕБС-а.

Он је најавио да ће Москва наставити консултације са Алијансом, али сматра да се њена оправдана забринутост ни не узима у разматрање, пренео је АФП.

Планирано је да Лавров сутра разговара са званичницима Алијансе која се, пак, нада да ће умањити бојазан Русије у вези пројекта везаног за њен ракетни штит који би, како тврде у НАТО-у, требало да служи за одбијање напада такозваних земаља-отпадника, првенствено Ирана.

Очекује се да ће лидери Алијансе пренети Лаврову намеру да се не одустаје од ракетног штита, али да НАТО и даље жели да преговара са Москвом о споразуму о сарадњи, навели су дипломатски извори.

Лавров је истакао да је немогуће очекивати споразум све док НАТО одбија да размотри захтеве Русије.

„Они сувише добро знају каква је ситуација и уколико нас не саслушају шта имамо да кажемо, не верујем да ћемо моћи да се договоримо”, нагласио се шеф руске дипломатије.

Као одговор на планове НАТО-а о ракетном штиту, Русија је недавно у Каљинграду, на граници са Пољском и Литванијом, чланицама НАТО, активирала радарски систем за упозоравање на приближавање ракета.

Москва је најавила и да је спремна да размести и ракете Искандер у тој области.

(Танјуг)

[ Почетна страна ]

Сергеј Лавров: НАТО одбија да пружи писане гаранције да ракетни штит не представља претњу Русији

среда, 07 децембар 2011 13:38
zoran
pa razmestite ih vec jednom, ne znam sto se toliko suzdrzavate kad oni rade svoj posao, ali najbolja mi je ova sa pisanom garancijom, kome to treba i zasto...i na kraju, kome se vi to pravdate i na koga apelujete, uopste mi nije jasno...
Препоручи коментар:
32
1
среда, 07 децембар 2011 14:02
Страдија
Писана гаранција?То је као да траже п.гаранције од мафије,па онда заврше са бетонским ципелама на дну канала.
Препоручи коментар:
29
1
среда, 07 децембар 2011 15:00
Anka Krajina
"služi za odbijanje napada takozvanih zemalja-otpadnika"

Otpadnici, od čega ili od koga?
Znači imamo monarhije, sa ustavom ili bez njega, republike, tkz. "nezavisne" državice, države-otpadnike, slobodne-okupirane, suverene-delno okupirane, buduće suverene, koje još nisu "oslobođene" i okupirane....
I dok "vaši prijatelji" sa Zapada prave novu klasifikaciju političkih sistema, vi se snebivate i ne znate kud bi sa svojim raketama!
Poklonite ih Srbiji da ojačate onih 11.000 hiljada (po Šutanovcu) "ugovornih" branilaca!
Препоручи коментар:
12
0
среда, 07 децембар 2011 15:12
veljkovic
Hitler je Staljinu dao pisane garancije o nenapadanju ,mesec dana pred napad
Препоручи коментар:
25
1
среда, 07 децембар 2011 15:40
АВ
„Наши пријатељи категорички одбијају да ставе на папир оно што говоре, а то је да овај ракетни одбрамбени пројекат у Европи не ствара ризик по Русију и није директно против Русије”, рекао је Лавров...


Ако се "смилују" па то ипак ставе на папир, замолите их да то буде на меканом, како би сте могли да га бар за нешто искористите.
Препоручи коментар:
12
0
среда, 07 децембар 2011 15:41
Штирлиц
Није ваљда да верују у њихове писане гаранције?
Препоручи коментар:
11
2
среда, 07 децембар 2011 17:52
Луди Ванко
Наравно, Лавров.Тест вам је одличан.Али чак и да дају гаранције , њима није тешко да их погазе.Сви виде да је све то противу Русије и да Амери хоће доминацију у ЕУ.Исто што и Хитлер само у новом, модерном али исто тако бруталном паковању.Удружујте се с Кином , Индијом,Бразилом.Гурајте Уга Чавеза као заставу анти.Нека он њима удара чарламе које они хоће вама.Удрите њиховим средствима и људством на Волстрит.Држите их у непрестаном немиру.Али Лавров, да знаш -човечанству нема спаса ако се рат атомкама заталаса.Толике паре будале бацају за оружје које не смеју да употребе.Пази , треба с разумним људима наћи начина да се те осионе главе спрече да дају толке паре за оружје које ће унишптити цео свет.
Препоручи коментар:
6
0
среда, 07 децембар 2011 19:07
N.V.
Ako su vam ovi prijatelji, onda vama neprijatelji nisu potrebni.
Препоручи коментар:
8
0
среда, 07 децембар 2011 19:48
Konobar
Gospodin Lavrov zna isto kao i sav ostali svet da je postojala i pismena garancija u vidu Pakta o nenapadanju koji su potpisali Ribentrop i Molotov. Ali je moler Adolf imao i plan "Barbarosa" u fascikli pored Pakta. Svestan je čovek da uskoro počinje Treći svetski rat kao rezultat ekonomske krize, isto kao i prva dva puta, ali na ovaj način samo priprema javnost na neizbežno.
Препоручи коментар:
2
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]


Хроника

Андерс Фог Расмусен: Руске мере против штита би биле бацање новца

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 07. децембар 2011.

БРИСЕЛ – Генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен изјавио је данас да би руске противмере према противракетном одбрамбеном систему НАТО биле бацање новца, јер би биле усмерене према „вештачком непријатељу”.

„Русија и НАТО... имају заједнички интерес да заштите становништво против реалне ракетне претње и то би дефинитивно било бацање пара ако би Русија почела у великом обиму да улаже у контрамере против вештачког непријатеља који не постоји”, рекао је Расмусен у Бриселу, уочи почетка састанка шефова дипломатија земаља чланица НАТО, пренео је АП.

Он је додао да се нада да би то спорно питање могло да буде решено пре самита НАТО-Русија, који ће бити одржан у Чикагу наредног маја.

(Танјуг)

Фејсбук Твитер


Андерс Фог Расмусен: Руске мере против штита би биле бацање новца

среда, 07 децембар 2011 16:38
Jelena
Nisu Rusi tako naivni.
Препоручи коментар:
39
2
среда, 07 децембар 2011 17:03
саша р.
Ха ха ха!
Природни непријатељ Русије је у ствари Русија, тако да би било препоручљиво да се руске ракете окрену према Москви, Санкт - Петербургу, Новосибирску, Владивостоку и наравно Волгограду (бивши Стаљинград). Не би било згорег да један ракетни дивизион усмери своје системе према другом природном непријатељу Русије - злочиначкој Србији. Тиме би Русија доказала својим западним пријатељима да заиста жели европске интеграције и партнерство са НАТО-ом. Такође би тиме доказала да више не носи бреме "мрачних четрдесетих", и полако би јој се указивала "светлост на крају тунела". Остало би јој још само да се обрачуна са "мрачним снагама прошлости", и да наравно ревидира своју "геноцидну" историју, уз обавезно посипање пепелом. Затим следи извињење Немачкој, подела на 459 региона итд.
Препоручи коментар:
48
1
среда, 07 децембар 2011 17:06
Dragan
Da, da... vaše rakete pod njihovim nosom su nešto štone postoji..., a njihove rakete pod vašim nosom su bacanje para... Uostalo otkad se to NATO brine što rusija "rasipa" pare...
Препоручи коментар:
25
1
среда, 07 децембар 2011 17:18
Citalac
Bas lepo sto Rasmusen tako brine o ruskoj potrosnji :). Siguran sam da ce u Moskvi odma' da odbace proracun posle ovako toplog izliva prijateljstva.

@ sasa r.

Citam bas juce recenziju neke knjige koja je izasla u SAD. Ugledan istoricar, izdavac, etc. Glavna teza je kako je dobri Herbert Huver opravdano kritikovao zlog Frenkija Ruzvelta zbog "provokacije" (tim recima) rata s Japanom, a onda slede komentari citalaca sa "da, Staljin je bio najgori!" "Trebalo je da se pobiju medjusobno" (u prevodu da nacisti pobiju sto vise Sovjeta).

Jezivo koliko tamo cuci histericni hladnoratovac iz Alabame 1947 ispod naizgled racionalnog Amerikanca u 2011.
Препоручи коментар:
20
1
среда, 07 децембар 2011 17:47
Иван
Ај види душебрижника за руске паре. можда би Руси требали те паре да дају Американцима?
Препоручи коментар:
16
0
среда, 07 децембар 2011 18:43
АВ
...јер би биле усмерене према „вештачком непријатељу”.


У праву је, јесте то вештачка булумента криминалаца удружена у заједнички злочиначки подухват. Сви злочини које чине од 90-тих па наовамо су само предигра и тренинзи за онај који су наменили Русији.
А овај предводник сада као, брине о Руским финансијама,... ма немојте касти!
Препоручи коментар:
13
0
среда, 07 децембар 2011 19:38
Konobar
Posle izjave Madlen Olbrajt da nije u redu da samo Rusi koriste bogatstva Sibira, sve je jasno. Što se tiče poverenja, imali su Rusi i Pakt o nenapadanju Ribentrop - Molotov. Onda su odjednom izginuli na milione da bi radnici stigli da presele fabrike iza Urala i počnu proizvodnju tenka T-34 i oduvaju najveću vojnu silu nazad. To im se neće ponoviti sigurno barem dok je Vladimira Putina i kolega mu.
Препоручи коментар:
4
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]
Нема коментара:

Постави коментар