Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

уторак, 13. децембар 2011.

Ивица Дачић: Да се не лажемо, Косово је услов за ЕУ | Хроника

Ивица Дачић: Да се не лажемо, Косово је услов за ЕУ | Хроника


Хроника

Ивица Дачић: Да се не лажемо, Косово је услов за ЕУ

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 13. децембар 2011.

Београд - Ивица Дачић изјавио је да Србија ни у марту неће учинити значајан искорак ка добијању кандидатуре за ЕУ јер је за то услов признавање независности Косова.

"Више да се не лажемо и да не причамо бајке. То се тражи", рекао је заменик премијера Србије и министар унутрашњих послова новинарима након скупа о људској безбедности у организацији Центра за безбедносне студије.

Дачић је оценио да је председник Србије Борис Тадић могао сада да добије кандидатуру само да је прихватио да се Косово на регионалним скуповима не представља у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, али да је добро што то није прихватио.

Он је оптужио међународну заједницу да је изневерила очекивања грађана и оценио да је 2000. од њих само тражено да се са власти склони Слободан Милошевић и да тада нико није помињао независност Косова.

"Тада нико није спомињао питање независности Косова, а 11 година касније ми не можемо да добијемо ни кандидатуру. Кога сада треба да сменимо или да пошаљемо у Хаг", рекао је Дачић и додао да није фер да Србија не добије кандидатуру и поред свега што је урадила.

Он је подсетио да је Србија сменила Слободана Милошевића, завршила сарадњу с Хашким трибуналом, усвојила Резолуцију о Сребреници, Статут Војводине и упутила извињење свим народима у окружењу, те да није реално да после свега тога не може да добије чак ни статус канидата за ЕУ.

"Ако ЕУ не жели даље проширење, нека онда тако каже", рекао је Дачић и додао да је за наставак европских интеграција, али је исто тако и за очување националних интереса и достојанства.

(Бета)

Фејсбук ТвитерИвица Дачић: Да се не лажемо, Косово је услов за ЕУ

уторак, 13 децембар 2011 12:50
Banatica
Dobro jutro Kolumbo. Mi kojima nije ispran mozak znamo to od prvog dana. Uostalom, i Koštunica je to još tada pričao. Razlika je samo u tome što će Ivica ispasti realista, a Voja snaga haosa i bezumlja :)
Препоручи коментар:
95
5
уторак, 13 децембар 2011 12:55
Даг
Е сад, још само да ово логично објашњење разуме и коалициони партнер.
Препоручи коментар:
58
4
уторак, 13 децембар 2011 12:56
Jelena
Ambasadorska koalicija nasela.Valjda ce sad da shvate da su moneta za podkusurivanje zapadu.
Препоручи коментар:
55
4
уторак, 13 децембар 2011 12:56
зашто?
Другим речима: "До сада смо вас дебело лагали."

Шта хоће више ови политичари, који су лагали и варали у свему, у свакој области?
Препоручи коментар:
81
4
уторак, 13 децембар 2011 13:00
Др
На кога се жали Дачић. На Ромпаја?, на Тадића?, на себе?,на лажи?,на услове? на становнике Старе Србије?
Изгледа, на народ. Нисмо довољно учинили да они добију статус кандидатовог кандидата.
Добро. Нисте успели. Идите бавите се неким другим пословима. На овима нисте успели!
Препоручи коментар:
57
4
уторак, 13 децембар 2011 13:02
Драган Јовановић
Не може човек ништа од њега да сакрије, ко да је министар унутрашњих послова у влади Србије.
Препоручи коментар:
52
4
уторак, 13 децембар 2011 13:14
Јовиша Видић од Рудина
Дачићу, шта сад? Хоћешли и даље играти уз музику безалтернативног оркестра? Дали ћеш наставити исту игру уз промењене ноте, да се "власи не сете"? Одговори онима, које си превео жедне преко воде.
Препоручи коментар:
58
2
уторак, 13 децембар 2011 13:16
s.p.Lajković
Izgleda Dačiću da to jedino tebi do sad nije bilo jasno, pa si sad otkrio?
Препоручи коментар:
43
2
уторак, 13 децембар 2011 13:16
заборавни Дачић
То тражење из 2000. године да се 'само' скине Милошевић, подразумевало је да се демонтира цео постојећи држани апарат и монтира из темеља нови, који ће да наручиоцима испоручити све што буду тражили, а тражили су – све. Са којим правом тадашњи члан ГО СПС-а ово данас каже, када је сам пуну деценију учествовао у том процесу демонтаже српске државе?
Препоручи коментар:
63
2
уторак, 13 децембар 2011 13:17
А.Ђ.
Зашто сте онда још увек у проевропској влади?
Препоручи коментар:
53
1
уторак, 13 децембар 2011 13:18
goran sydney
dacic kaze da ne pricamo vise bajke. voleo bih da znam kome to kaze kad je on ministar u vladi koja vec godinama prica bajke.
oni(evro-atlantski prijatelji) izmisljaju razloge da nas bombarduju 1999.(setimo se racka i nevidjene propagande koja traje od pocetka devedesetih), a ovi danas zacudjeni. i to ko je zacudjen, dacic. covek koji je ucestvovao u skoro svim vlastima zadnjih dvadeset godina. izdao milosevica, izdao kostunicu da bi se dodvorio tadicu, a znao je u sta se upusta.
nasi politicari nas smatraju budalama.
ovo je nevidjeno izludjivanje,izdaja i manipulacija sopstvenim narodom.
Препоручи коментар:
50
1
уторак, 13 децембар 2011 13:20
не хвали се, црни Ивице
Листа ствари које су тражене од Србије да уради, и које је Србија на своју штету и срамоту – а не на похвалу, како Дачић сугерише – нажалост урадила, јесте црна листа која је нашу земљу унаказила скоро до непрепознавања, па сада, и да нам дају ту бедну кандидатуру, не бисмо ни знали шта бисмо с њом урадили. Боље да се Дачић не хвали свим овим, јер ће доћи дан када ће се та листа третирати као судски документ у неком велеиздајничком процесу.
Препоручи коментар:
45
1
уторак, 13 децембар 2011 13:22
ипак је истина
А, значи ипак је истина да је одвајање Војводине тражила 'међународна заједница'. Као у случају Косова, за кандидатуру – статут, за чланство – статус.
Препоручи коментар:
48
1
уторак, 13 децембар 2011 13:24
слоновско достојанство
мислим да је реч о класичној предизборној, шупљој причи, тако да сматрам да не треба уопште обрачати пажњу на поменуту изјаву, губити време, итд.
Препоручи коментар:
36
3
уторак, 13 децембар 2011 13:24
Србија, њени страни пријатељи, и њихови домаћи пријатељи
Није питање да ли ЕУ жели да се прошири, јер жели, него – на који начин. Очито пре пријема жели Србију да испарцелише а барем три четрир дела. Јасно је и да то желе Немци, чијега се пријатељства, како је прекјуче рекао, тадић 'никада неће одрећи'.
Препоручи коментар:
36
1
уторак, 13 децембар 2011 13:27
земљотрес је знак подземних померања
Ова Дачићав изјава је даљи корак у пуцању владајуће коалиције. Избори ће изгледа ипак бити пре него касније.
Препоручи коментар:
33
2
уторак, 13 децембар 2011 14:12
jueueunac
naivni Dacic je sam sebi potpisao presudu kad se ova vlast raspadne (ne treba na izbore, sama od sebe ce se raspasti). Jedino na sta moze da racuna je radno mesto vodica za francuske turiste na Kalemegdanu.
Kakav je ovo bezobrazluk, biti cetiri godine u nakaradnoj vlasti, pricati bajke, a sada, kao pricati istinu.
Sram vas bilo!
Препоручи коментар:
34
1
уторак, 13 децембар 2011 14:21
jututunac
Opet ja, Dacicu, pa ti si desetkas sa fakulteta, ti sve znas, a nisi do ovog trenutka saznao da EU hoce Srbe da rasrbi, da vise ne postojimo, pa onda da neki bezlicni, ni odakle narod, primi da im budu robovi.Nije ti dosta primer Hrvatske ili jos bolje, trenutno rasrbljenog Montenegra. Kasno je za tvoj povratak korenima, hteo si u EU sa prevarom sopstvenog naroda, ne vredi sada da izigravas patriotu, kada, i pored svojih desetki na fakultetu nisu sanao da imas posla sa EU kriminalcima.
Procitaj jos jednom onaj cuveni govor tvog ostavljenog na smrt, sefa - mozda ce ti to pomoci da dodjes sebi posle one izborne prevare.
Za tebe sve kasno - nikad vise, milo moje!
Препоручи коментар:
35
1
уторак, 13 децембар 2011 15:00
Милан
Понављам ово на сваком тексту о овој особи и поновићу опет: не наседајте на његове изјаве, њему се више ништа не сме веровати!
Препоручи коментар:
33
2
уторак, 13 децембар 2011 15:20
хиперборејац
ко призна..да је лагао ..нада се 50% тном отпису дугова :-)

нема везе и ових 50% призантих лажи биће довољно Србима да опет гласају за Слобдана Милошевића у неком његовом издању

активираће неки рециклиран кадар СПС ..нове младе људе..да на лажу и даље
Препоручи коментар:
15
5
уторак, 13 децембар 2011 15:27
Ivica Kostic
Uslov za status kandidata EU je zvanicno priznanje Kosova a posle slede novi uslovi!
Препоручи коментар:
28
0
уторак, 13 децембар 2011 15:32
Мирко Грбић, Бањалука
Дакле ..цар је го....и шта даље....једноставно комплетну Владу СРбије са Тадићем пред Национални трибунал...па шта им срећа јуначка да !У Хагу би их ослободили !
Препоручи коментар:
33
0
уторак, 13 децембар 2011 15:32
Dragan
A šta su vam razumni i realni ljudi govorili još pre 10 godina nego upravo to? Al vi ste radije verovali svojim zapadnim prijateljima koji su vas lagali da su Evropa i Kosovo dva odvojena pitanja.

Pa i malo dete je to moglo znati a naši "lideri u regionu" nisu? Pa kome ste vi lideri i kuda to vodite?
Препоручи коментар:
24
0
уторак, 13 децембар 2011 15:34
Peter RV
Pa, ko je koga lagao gospodine ministre?
Vi ste bili zadnji da priznate jednu stvarnost koju je svaki Srbin znao vec odavno. Sad kad ste se i vi prikljucili ovom saznanju, da se vise ne igramo sa Evropom. Recimo glasno da nas Evropa uopste ne interesuje pod takvim uslovom.
Препоручи коментар:
15
1
уторак, 13 децембар 2011 15:42
Оливера Петровић
"Ако ЕУ не жели даље проширење, онда нека тако каже". Ова Дачићева критика ЕУ је апсурдна. Бар се то не може замерити ЕУ; доследно су изјављивали у неколико претходних година да ће, после Румуније и Бугарске, Хрватска бити последња држава која ће бити примљена у ЕУ. Зашто су се српски политичари оглушили о тако важно упозорење? Што се Тадића тиче, док он наставља да јуриша на ЕУ бедеме, Срби треба озбиљно да се замисле да ли да га у том слепилу следе.
Препоручи коментар:
20
1
уторак, 13 децембар 2011 15:46
Луди Ванко
Па што не одеш из владе у којој се игра пиперевка.Јутрос је човек, некакав саветник рекао у јутарњем програму РТСа да ти, кад је реч о корупцији имаш "везане руке" .То би значило да знаш ко шта ради у влади али да не смеш да предузимаш мере.Шта очекујеш кад се то сазна и да ништа ниси учинио, а могао си, да то спречиш.Чак сте и од лекара са 15о евра дигли руке.Њих није било тешко похапсити.Не све али по неког, онако примера ради, да се народу замажу очи, а они главни, посташе милијардери.И ти, са том својом свешћу о правди, те којима узети туђе није ништа, да воде овај народ, прећута.У овом народу је постојала срамота, брука,која се преноси с колена не колено кад неко неком нешто украде, кад неко неког убије, кад неко неког превари и оголи до просјачког штапа.Ми сада имамао на чело земље нечасне људе, оне који краду, лажу, који ето гледају како ће да утрапе Кососво и траже начин како то да учине са Севером и ти знаш, гледаш и с њима шурујеш.Зар не сдмеш да кажеш ко је ВУк Драшковић
Препоручи коментар:
22
0
уторак, 13 децембар 2011 15:46
Симић Манојло
Уместо да признамо независност Косова, боље нам је
да признамо независност ЕУ, и да јој дефинитивно
ставимо до знања да нам више није интересантна.
Препоручи коментар:
17
1
уторак, 13 децембар 2011 15:54
Mi smo glup narod
Још пре 3 године "просрпски" председник је, на питање, шта би жртвовао, ЕУ или КиМ, јансо рекао:
У том случају,а ни у јендом другом, не бих одсутао од ЕУ, само се надам да ми тај услов нико неће поставити.

И глупи народ сербски и даље није ништа схватао
Препоручи коментар:
30
0
уторак, 13 децембар 2011 15:58
Луди Ванко наставак
Тадић напрасно почео да окупља привредникие, да прави велике планове, како да извуче земљу.Та предизборна парада, та димна завеса, као "ја ћу све да уредим, и без Еу, ако случајно не успем да дам Косово", то су причице за малу децу.Од Еу нема ништа а не због Косова него због те лажне заједнице која ће се распасти кад дуне први јачи ветар неслоге као овај између Немаца Француза и Енглеза.Кососво је било на шташу са шаргарепом.Тачи се шетао Бриселом док се спремао мач над српским неизбором.Шепурио се као паун а нас није било од корова.Сад хоћете да гурнете у амбис Јеремића а главни Тадић да остане перјаник.Није он Тито да то може.Тито их је жртвовао кад загуди и ишао даље.Тадић је ситна риба пљуцкавица.Појешће га Тачи за доручак док онај Прибићевић кука како смо мали народ и има да трпимо шта нас снашло.Шиптари су мањи народ, Словенци још мањи.Хрвати мањи па су се прогурали.У питању је начин на који водите политику и не знате да Меркелова задовољава савезнике из Ратова.Шта ћеш ту?
Препоручи коментар:
20
1
уторак, 13 децембар 2011 15:59
Vera Sobat
LAGALI ste narod od samoga pocetka i LAZETE ga i danas SVI vi "politicari na celu sa takozvanim predsednikom"!

LAZETE dok zinete jer vama nije stalo ni do drzave niti do naroda u kome zivite!

IZDAJICE i LAZOVI, SUJETNI i POHLEPNI....unistili ste ovu zemlju nista manje od NATO-a!
Препоручи коментар:
25
1
уторак, 13 децембар 2011 16:03
Mihailo
A kako ćemo mi da znamo da ti i dalje ne pričaš bajke? A o ferpleju da i ne govorimo...
Препоручи коментар:
12
1
уторак, 13 децембар 2011 16:11
Луди Ванко други наставак
Ни ако дамо Косово ући нећемо.Ићи ће даље.Рашка, Војводина.Зар не видите да се Чанак спрема.Само дајте Косово оде и друга покрајина.Хоће нову нацију у Војводини.Знате ли ви уопште да читате.Моји сељаци боље читају новине од вас.Они не читају редом, они читају дијагонално.Овај овде , онај тамо,ту се нешто крупно мути.И по правилу набоду.А ви обневидели од бесплатне клопе по државним установама.Прва мера штедње ;Све што се поједе у установама државе да се плати као у Хајату.Сва кола да се продају , сви ти што вас чувају да се отпусте, све те установе за државне набавке да се расформирају, сви неспособни директори да се најуре, сви лопови да се похапсе, па редом,Тврдим да има милијарде да се ослободе за производњу , да се пашњаци населе стадима, да се незапослени врате на сеоске плантаже да се направи модеран узгој стоке и да свуда по пландиђштима какоћу пловке и коке.Али то ви не умете.Па идите
Препоручи коментар:
20
0
уторак, 13 децембар 2011 16:25
Konobar
Pokušava da se izmigolji od odgovornosti što je vlada kolektivno prihvatila Rezoluciju Parlamenta Evrope od 19 januara kao smernice za "tehničke razgovore" sa šiptarima. Više puta su najviši zvaničnici EU ponavljali jasno i glasno da ne traže priznanje Kosova, ali traže da vlada ispuni ono što je prihvatila u rezoluciji tačka 7 - Srbija mora da rasformira svoje paralelene organe. Dakle EU i USA i dalje stoji na tome da joj srpsko priznanje Kosova ne treba. Ali i dalje pritiskaju da ispune ono što su prihvatili - da rasformiraju srpske organe na Kosovu. Panika je jer je jasno da su Srbi izašli na barikade zbog domaćih izdajnika, a ne tamo nekog Drevsa ili Slobodana Petrovića. Pitajte narod - Ko sme da vas pogleda u oči, odgovor će uvek biti - Dr.Vojislav Koštunica.
Препоручи коментар:
5
0
уторак, 13 децембар 2011 16:40
Aleksandar
да не причамо бајке

Ne znam kako je Dacic odrastao, ali ne znam za bajke koje sadrze pricu o decenijskom mrcvarenju i ponizavanju jednog naroda cije vlasti asistiraju spoljnom zlotvoru otimanje teritorije, unistavanje kulture, ekonomije i citavog bica jednog naroda.
Препоручи коментар:
4
0
уторак, 13 децембар 2011 16:54
Шором шајке, а Дунавом чезе
Замислите шта каже, "да се више не лажемо". Ко је кога лагао Дачићу. То што Ти сада причаш, ми смо причали и писали годинма,а ви сте сви били глуви. Боље би вам било,а да не кажем да би вам свима било паметније, да већ једном ућутите. Да ли мислите да смо сви ми дебили. Завршена је прича. Збогом. Нећете још дуго владати.
Препоручи коментар:
1
0
уторак, 13 децембар 2011 17:03
sara
Vidi, vidi Ivica se okurazio... A sto to ne rece kad su ga proglasili "Najevropljaninom"?
Препоручи коментар:
3
0
уторак, 13 децембар 2011 17:05
Ружичасти пантер
Ко признаје, пола му се додаје.
Препоручи коментар:
1
0
уторак, 13 децембар 2011 17:06
dragoslavic
Boze Dacicu pa zar to ne znas.
Препоручи коментар:
0
1
уторак, 13 децембар 2011 17:12
Зоран Михајловић
Добар ти сако.
Препоручи коментар:
2
0
уторак, 13 децембар 2011 17:27
Konačno
Zbog čega je Koštunica dao ostavku a ti prevario birače pa se priključio Tadiću, sad da se ne lažemo, vidi bogati ! Lažite i dalje !
Препоручи коментар:
1
0
уторак, 13 децембар 2011 17:40
Kan
Sta sada raditi kada ispade da je ''onaj'' ipak bio obaveten??!!!
Jesmo li se mi svi ovo salili ove cetiri godine?!
Препоручи коментар:
1
0
уторак, 13 децембар 2011 18:17
VASILIJE
Dacicu, ti i svi ti koji glumite nekakvu demokratiju,niste bili ni crno ispod noktiju SOBODANU MILOSEVICU.Jos neki zele da proglse 5. oktobar za drzavni praznik,tragicno.
Препоручи коментар:
4
0
уторак, 13 децембар 2011 18:57
Прокисо_Ђувеч
Е па министре мало ти је касно за овакву реторику. Или мислиш да су бирачи већ заборавили ским си био и шта сте радили?
Препоручи коментар:
2
0
уторак, 13 децембар 2011 19:28
stefan.borota@gmail.com
Пустите бре Дачићу нека избори одлуче о Тадићевим поступцима а у међувремену не правите се блесави. Знате ви добро кога треба сменити...[,]
Препоручи коментар:
0
0
уторак, 13 децембар 2011 19:42
alexss
Dalekosežna izjava potpredsednika Vlade. Dobro je da to kaže lider stranke koja je omogućila formiranje vlade pre tri i po godine.
Препоручи коментар:
0
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]Нема коментара:

Постави коментар