Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

понедељак, 12. децембар 2011.

Прекршај и српска застава на свадби

Прекршај и српска застава на свадби


ЦРНА ГОРА ПОД НАЈЦРЊОМ ЧИЗМОМ ЗЕЛЕНАШКОМ
ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКОМ - ДУШЕ ПРОДАНЕ!!!!!!!!!!!!!


Прекршај и српска застава на свадби

Предлог Закона о јавном реду и миру који је предложила Влада, за посланике Покрета за промјене и Нове, Кочу Павловића и Емила Лабудовића, који су поднијели 11 амандмана на тај законски акт, урађен је непрецизно и неозбиљно. Он је, по њиховом мишљењу, пун недефинисаних формулација које дозвољавају полицији и прекршајним органима да га тумаче како хоће, а дискутабилан је и са становишта људских права која су гарантована Уставом.

Павловић је рекао „Вијестима" да „горег законског акта до сада није видио", сматрајући да је, прије свега, супротан идејама слободног информисања и слободног говора. Он је поднио три амандмана на тај правни акт, наводећи да треба из документа избрисати дио који се односи на то да су „прекршаји којима се нарушава јавни ред и мир и радње учињене посредством електронских комуникационих мрежа".

- Предлагач намјерава да на груб начин дисциплинује и по потреби стави ван закона читав спектар неформалних или алтернативних медија на интернету. Ради се о свим оним интернет порталима, фејсбук групама или блоговима које покрећу појединци или групе с циљем да подстакну дијалог о, по правилу, најзначајнијим друштвеним питањима - навео је Павловић.

Он је, такође, предложио да се и новинарске екипе на задатку третирају законом као службена лица у циљу повећања њихове заштите, те да се у дијелу који се односи на дистрибуцију забрањеног штампаног и драгог материјала, прво мора дефинисати који је то материјал забрањен од стране надлежних органа.

Лабудовић тражи да се укине као прекршај истицање националних симбола друге државе, сматрајући да је тај члан директно уперен против српске заставе и српског народа.

- То значи да је кажњиво носити заставу неке драге државе на свадбама. Тиме би, рецимо, српски сватови који долазе за младу у Црну Гора носећи српску заставу били кажњени са 200 до 1000 еура или затвором до два мјесеца -навео је Лабудовић.

Он сматра да из Закона треба избрисати и прекршај омаловажавања службеног лица, јер је такав вид вербалног деликта свуда избрисан као прекршај. Он тражи и веће казне за употребу ватреног оружја, да је кажњива и девастација државних обиљежја других држава, а не само Црне Горе, као и да се са 100 до 2000 еура казне „пророци" у емисијама, који путем медија дају људима савјете за живот.

- Не смије се дозволити манипулаторима да свакодневно злоупотребљавају личне и породичне несреће људи -сматра Лабудовић.

У Министарству унутрашњих послова нијесу жељели да коментаришу нови законски акт, наводећи да ће Одбор за уставна питања расправљати у понедјељак о предложеним амандманима на Предлог Закона о јавном реду и миру.

Казне и за продавање органа

Продаја или куповина дјелова људског тијела, употреба лажних података и коришћење услуга „најстаријег заната", су између осталих, прекршаји унијети у нови законски акт, а које Закон из 1994. није предвиђао. „Нови" прекршаји су и врачање, прорицање судбине, тумачење снова или слично обмањивање грађана, као и они које врши родитељ, усвојилац, хранитељ или старатељ подстичући дијете на вршење прекршаја, као и злоупотреба интернета. За употребу лажних података казна је од 100 до 400 еура. Од 200 до 1.000 еура или затворска казна до мјесец дана чека оне који буду ухваћени у прекршају одавања проституцији. За изнајмљивање или уступање просторија, као и било које посредовање у проституцији, предвиђене су казне од 300 до 5.000 еура или мјесец дана затвора. За узимање новца за врачање и слично обмањивање јавности предвиђена је казна од 300 до 1.500 еура. Родитељ, усвојилац, хранитељ или старатељ који подстиче дијете на вршење прекршаја одређених законом, казниће се за прекршај од 100 до 500 еура или казном затвора до 20 дана.

Comments

+8 # Одговор: Прекршај и српска застава на свадбиkombat1389 12-12-2011 10:26
Нек донесу тај закон, пашће на уставном суду. За неупућене Срби као мањински народ имају право да користе заставу државе матице- Србије, члан 79 тачка 2 :
право на избор, употребу и јавно истицање националних симбола и обиљежавање националних празника.

Дргуа ствар је то што Лабудовић обожава Црну Гору па му брак са држављанином/држављанком Србије дође као `лична и породична несрећа` .
Одговор | одговор са цитатом | цитат
+1 # Одговор: Одговор: Прекршај и српска застава на свадбиmomo-divlji 12-12-2011 15:04
gospodine upućeni Srbi nijesu manjinski narod u Crnoj Gori ,nego si ništa manje konstutivni narod od ,,crnogoraca" svakakve nacije ,boje i vjere.
To što neki žarko žele da smi MI SRBI manjina,za to mogu da mi ga popuše....
Одговор | одговор са цитатом | цитат
+5 # GRB NA MRTVACKIM PLAKATIMAMirko 12-12-2011 12:42
Interesantno je da nijesu propisali da se grb ne smije stavljati na mrtvacke plakate, ako vec zele da stite postojece simbole.
Ko ne vjeruje moze lako da se uvjeri da se grb Crne Gore stavlja na mrtvacke plakate i to bez razlike mladima i starima.
Vjerovali ili ne stavlja se i na plakati nekoj babi od 90 godina.
Ko stavlja grb na mrtvackoj plakati ?
Tacno je da ga u najvecem broju stavljaju simpatizeri SDP, Liberala i DPS !
Ko ne vjeruje neka provjeri !
Morbidno ali je tako, pristalice suverene Crne Gore sahranjuju zvanicni simbol Crne Gore ?!
Одговор | одговор са цитатом | цитат
+4 # Одговор: GRB NA MRTVACKIM PLAKATIMAmomo-divlji 12-12-2011 15:06
Mirko baš lijepo ja bih učinio napor i podsticao ih na to ,iz prostog razloga da bih bio informisan kome treba da pođem da se poklonim a kome ne.
Одговор | одговор са цитатом | цитат
+2 # Одговор: GRB NA MRTVACKIM PLAKATIMADB 12-12-2011 17:18
Ljudi iskredni, bolje nesto prevremena sahraniti, ionako nece zazivjet.
Одговор | одговор са цитатом | цитат

Додај коментар

2000 simboli na levoj straniИзронио потопљени пивски манастир

Ел. пошта Штампа ПДФ
Потопљени остаци Пивског манастира посвећеног Успењу пресвете Богородице изронили су ових дана из Пивског језера. Дуга суша учинила је да вода „побегне“ према кањону и поново открије трагове људског немара из 1979. године, када је ова светиња вољом политичара потопљена због изградње хидроелектране на реци Пиви. Део по део манастира је 13 година (од 1969. до 1982. године), премештан два километра изнад оригиналне локације, од Пивског ока до Сињца, а више од 1.250 квадратних метара фресака из 16. и 17. века постављено је на реконструисане зидове.
Ових дана, игуман манастира, јеромонах Јефтимије (Шкулетић) обилазећи са мештанима простор око Пивског ока, угледао је остатке старих конака, манастирске пекаре и друге објекте.

- Из воде су изронили и гробови из којих нису пренете људске кости! Са неколицином мештана успели смо из неких од њих да их извадимо и сакупимо и биће сахрањени у порти манастира, објашњава игуман. – Нисмо успели све да извадимо, јер је за тај посао потребно више људи. Из воде су изрониле и крстаче, а према траговима натписа на њима, претпостављам да су стари више од пола миленијума! На дну огромне вештачке акумулације површине од око 16 милиона квадратних метара остале су старе Плужине, велико историјско благо, на хиљаде гробова из разних периода. Појавили су се и остаци цркве Светих апостола Петра и Павла из 13. века!

Драматични догађаји који су пратили сеобу Пивског манастира постали су инспиративна тема писцима, посебно Кости М. Радовићу, сведоку тих дешавања, који је своју потресну лирску повест пренео између корица „Богородичина кућа“.

- Добро је само оно што Бог прима као жртву, а видљива жртва у мом времену беху Пивски манастир и Ловћен, капа Ловћенска без које је славна планина као болесник одбегао са клинике – каже Коста од Пиве. – Ова моја књига отвара књигу векова Успенског манастира у Пиви, књигу страдања православног народа, сеоба, потопа оног и овог моралног, савременог и има две златне везе са свети Василије Острошки и Пивом, тј Старом Херцеговином. Свети Василије је освештао онај красни иконостас у Успенију Пиве 1624. године. Он је савременик, сатрудник, сарадник и побратим са најчувенијим и најславнијим Пивљанином Бајом (Драгојлом Николићем). Данас, након 420 година православни верници љубе у Пиви подједнако и златни иконостас светог Василија и прибор за џефердфар Баја Пивљанина, који је бранио веру и острошког побратима. Пишући ову књигу, дуго, сазнајно, емотивно, исписао сам ламент над завичајем, над 5000 потопљених православних старохерцеговачких гробова. Суочио сам се са лудилом и суровом себичношћу и безбожништво савременог човечанства, нововарварског, новопаганског које хвале наше гакалице. Открио сам, а највише захваљујући јављањима Свете Богородице Пивске тамну будућност човека и човечанства због тиранске себичности и варварске безбожности.

Патријарх Саватије

Манастирска црква подигао је између 1573. и 1586. године Саватије Соколовић, митрополит херцеговачки и патријарх српски. Осим фресака, манастирска ризница садржи и вредне збирке старих рукописа, штампаних књига, икона, уметничких предмета и многих других драгоцености. Овај манастир је својевремено по жељи патријарха Саватија требало да буде стециште Пећке патријаршије, али га је у том остварењу спречила рана смрт.

Душа

На западу не станује душа! Знао је то и искусио големо свети Василије у борби са латинско-ватиканским мисионарима који су дукатима поткупљивали поједине наше примитивне кнежеве, сатрапе.

Comments

+6 # Одговор: Изронио потопљени пивски манастирMfromyu 12-12-2011 15:27
Zemlja potopnica!
Одговор | одговор са цитатом | цитат
+6 # Пива а и ЛовћенSovereign 12-12-2011 17:07
...па што се чудимо што је ово што се зове БЈРЦГ у оваквом стању...Ово што је урађено у Херцеговини (Пива) а и на Ловћену је довољно да бестрега и САД са све Аљаском. Потопили Пиву због КАПа , који је опљачкан у међувремену толико да би могли они направити 10 Мратиња...Пих, пучино.
Одговор | одговор са цитатом | цитат

Додај коментар

2000 simboli na levoj strani
Нема коментара:

Постави коментар