Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

недеља, 04. децембар 2011.

Додик: БиХ као СФРЈ

Додик: БиХ као СФРЈ

Додик: БиХ као СФРЈ

Ел. пошта Штампа ПДФ
Босна и Херцеговина може сама себе да уништи због немогућности да формира органе власти, оценио Милорад Додик и додао да је тако било и са бившом Југославијом. Председник Републике Српске и лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик изјавио је да Босна и Херцеговина може сама себе да уништи због немогућности да формира органе власти.

"Тако је било и са бившом Југославијом", казао је Додик пред почетак седнице Главног одбора СНСД-а у Лакташима. Председник РС је нагласио да је једини излаз за БиХ, када је реч о формирању власти, враћање на изворни Дејтон.

Према Додиковим речима, до немогућности функционисања државе и њеног распада може да доведе "превелика жеља Бошњака да доминирају у БиХ".

Додик је поручио да се при формирању власти на државном нивоу морају поштовати баланс и паритет, оптужујући бившег високог представника Педија Ешдауна да је кривац што БиХ сада не може да успостави нови Савет министара БиХ.

"Имамо ситуацију да су на сцени сви лоши рецидиви онога што су урадили високи представници у БиХ. Пре Педија Ешдауна није било траума када је реч о формирању Савета министара и то је био
технички процес, тако што су Срби, Бошњаци и Хрвати предлагали своје представнике", рекао је председник РС.

Додик је рекао да је Ешдаун прекинуо такву праксу и укинуо ротацију, као и успоставио седам нових министарстава, додајући да због тога БиХ сада "има проблем и не може да функционише".

Додај коментар

1 коментар:

  1. Pak job Ads and advertisements for Karachi,Lahore,Quetta,Peshawar,Multan,Hyderabad,Rawalpindi,Islamabad and http://allpkjobz.blogspot.com all cities of Pakistan.

    ОдговориИзбриши