Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

субота, 24. децембар 2011.

Милорад Додик: Република Српска није привремени аранжман | Хроника

Милорад Додик: Република Српска није привремени аранжман | Хроника

Хроника

Милорад Додик: Република Српска није привремени аранжман

PDF Штампа Ел. пошта
субота, 24. децембар 2011.

Бањалука – Председник РС Милорад Додик каже да уважава чињеницу да је БиХ међународно призната и суверена државна заједница.

Међутим, он додаје да политичари у Сарајеву морају да уваже чињеницу да је према Дејтонском споразуму БиХ састављена од два равноправна ентитета и три конститутивна народа.

"Они морају прихватити чињеницу да је самим тим РС у Дејтону добила ту врсту међународног признања... Ако неко мисли да може рећи БиХ је трајна категорија, а РС привремена, онда може очекивати наш одговор да је Република Српска трајан, а БиХ привремен аранжман", казао је Додик у интервјуу за бањалучке Независне новине.

Коментаришући позив поглавара Исламске заједнице БиХ Мустафе Церића исламским земљама да га прогласе "персоном нон грата", Додик је оценио да Церић и део ИЗ "одавно излазе из оквира верских питања и баве се политичким темама које немају ништа са исламом и вером".

"Знам да он (Церић) лично има велике политичке амбиције и да је поприлично нервозан због приближавања избора у ИЗ, али то му не даје за право да усмерава политичке процесе по својој жељи, позива на доношење новог устава и одређује ко може, а ко не може говорити о будућности БиХ", казао је председник РС.

Он је позвао Церића да, ако не буде реизабран на функцију реиса, оснује политичку странку или се прикључи једној од постојећих у бошњачкој политичкој заједници и онда износи политичке ставове.

Додик сматра да се због тежњи бошњачких политичара да доминирају над Србима и Хрватима у БиХ, ова земља годинама налази у агонији.

"Ови политички процеси који се данас одвијају су процеси дезинтеграције БиХ. Али они су само реакција у српском и хрватском корпусу због политике која се годинама спроводила у Сарајеву и која за циљ има потпуно обесмишљавање ентитета и доминације једног народа над друга два", истакао је он.

Додик је поновио да треба да буде угашена Канцеларија високог представника (ОХР), оцењујући да ОХР данас представља "продужену полугу сарајевске политике, те да је директна сметња постизању кључних договора легитимних представника конститутивних народа".

"Ако је неком стало да БиХ држи у сталним тензијама нека остави ОХР, немам ништа против, али у таквим условима тешко је доћи до договора", поручио је он.

(Бета)

[ Почетна страна ]


Милорад Додик: Република Српска није привремени аранжман

субота, 24 децембар 2011 18:44
M P K S
Tako je,bit će to nova carevina,ha,ha,ha...kakve bajke...
Препоручи коментар:
0
17
субота, 24 децембар 2011 20:57
Danilo
@ MPKS,

Mozes se smijati,na svojih 25 % BiH,koliko god hoces,a Milorada,koji je Srpsku vec doveo do samostalnosti i to na polovini BiH,mozes samo mrziti.

Tuga je vasa prevelika i nesrazmjerna sa povrsinom koju zauzima vasa dzamahirija.

Sta bi vi dali da imate covjeka kao sto je Milorad Dodik?
Препоручи коментар:
0
0
субота, 24 децембар 2011 21:10
звонко
а што мучиш БОРИСА без земље зашто просто не укинете ту вашу српску па он после може МИРНО да каже залуд борба против америке мора се признати црна гора ,косово,санџак,војводина,прешево,...
Препоручи коментар:
0
1
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]


Нема коментара:

Постави коментар