Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

недеља, 11. децембар 2011.

Начелник Генералштаба САД: Грађански немири и распад ЕУ "изложили" би америчке трупе у Европи | Хроника

Начелник Генералштаба САД: Грађански немири и распад ЕУ "изложили" би америчке трупе у Европи | Хроника


Хроника

Начелник Генералштаба САД: Грађански немири и распад ЕУ "изложили" би америчке трупе у Европи

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 11. децембар 2011.

Генерал Мартин Демпси, шеф Здруженог штаба америчке војске, изјавио је јуче да верује да се еврозона налази под великим ризиком и упозорио да би њен распад могао да доведе до "грађанских немира" и има последице по Пентагон, па би чак могао да угрози његов програма наоружања.

Амерички генерал је рекао да је прошле недеље имао двочасовни састанак са Беном Бернанкијем, шефом Федералних резерви САД.

- Еврозона је под великим ризиком. Знам да су предузели неке мере за боље повезивање - претпостављам да је ово прави израз - монетарне и фискалне политике 17 чланица еврозоне. Али је нејасно, барем мени, да ли ће то бити лепак који би могао да то да све држи заједно - рекао је Демпси на скупу организације "Атлантски савет" у Вашингтону.

Генерал са четири звездице који има мастер из енглеског језика признао је да није експерт за економију, али је навео да га брине да би војска САД могла да буде изложена распаду еврозоне.

- Буквално мислим изложена, путем уговора и програма, али због потенцијала за грађанске немире и распад уније која је тамо успостављена - каже Демпси који није објаснио шта мисли под "грађанским немирима".

Сједињене државе у Европи имају 80.000 војника и 20.000 цивила ангажованих у војсци.

(Блиц)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар