Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

среда, 07. децембар 2011.

Александар Вучић: СНС спремна да подели одговорност о Косову | Хроника

Александар Вучић: СНС спремна да подели одговорност о Косову | Хроника


Хроника

Александар Вучић: СНС спремна да подели одговорност о Косову

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 07. децембар 2011.

Заменик председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да је та странка спремна да с владајућом коалицијом "подели одговорност" у одлучивању о питању Косова и Метохије, али је оптужио власт да то не прихвата.

"Спремни смо да поделимо одговорност на веома озбиљан начин и ту неће бити лаких решења", рекао је Вучић Радио-телевизији Србије одговарајући на оптужбе из Демократске странке да СНС не жели да саопшти свој став о том питању.

Упитан да каже више о евентуалној политици СНС према том проблему, Вучић је рекао да "не може да улази у детаље", јер није довољно упознат с преговорима српске и албанске стране у Бриселу.

Вучић је критиковао заменика председника Демократске странке Драгана Ђиласа због, како је навео, изјаве да би требало смањити издвајања за Србе на Косову и Метохији.

"Немојте да добијамо новац тако што ћемо да узимамо од уста Срба са Косова и Метохије", рекао је Вучић и истакао да би Србија могла да сачува од 500 милиона до милијарду евра ако би применила предлог закона о јавним набавкама који предлаже СНС.

Према његовим тврдњама, тај закон би сузбио корупцију и уштедео новац Србији.

Вучић је критиковао власт и због тога што је Србија, према подацима Транспаренси интерншенела, назадовала у борби против корупције.

"Србија је поново пала по индексу корупције. Степен корупције је све виши, а властодршци не примећују да је то тако", рекао је заменик председника СНС-а.

Вучић је поновио да се СНС нада да ће Србија добити статус кандидата за чланство у ЕУ.

(Бета)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар