Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

среда, 14. децембар 2011.

Милорад Додик: Нећемо прихватити никаква наметнута решења за Савет министара БиХ | Хроника

Милорад Додик:


Нећемо прихватити никаква наметнута решења за Савет министара БиХ


Хроника


Хроника

Милорад Додик: Нећемо прихватити никаква наметнута решења за Савет министара БиХ

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 14. децембар 2011.

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је очигледно да су питања која су Бошњаци наметнули у Сарајеву доминантна у одлуци Савјета за спровођење мира (ПИК) да не затвори супервизију за Брчко дистрикт.

"То говори о самовољи одређених људи и неуважавању чињеница. Очигледно је да је атмосфера која се прави у Сарајеву доминантна и да је њима, од супервизора који је требало да предложи укидање супервизије па до самог ПИК-а, битно само шта кажу у Сарајеву, али мораће да се осврну и на оно што ми кажемо", рекао је Додик Срни.

Он је нагласио да су међународни представници углавном неозбиљни када долазе у РС и траже рјешења. "А када добију појашњења, опет се о томе не одлучује на начин на који је потребно - да се укине супервизија, него се на вјештачки начин одржава међународно присуство", рекао је предсједник РС.

Додик је нагласио да наметање рјешења за формирање Савјета министара БиХ не долази у обзир и да РС неће прихватити такво наметање, шта год то значило.

Коментаришући спекулације да би ПИК или ОХР могао наметнути рјешења за формирање Савјета министара, Додик је рекао да Савјет министара треба да буде изабран у складу са Уставом и да је то ствар парламентарних избора, а не високог представника.

"Мислим да нико озбиљан ни у ПИК-у ни у ОХР-у не би могао да се одлучи на такву одлуку", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Говорећи о могућностима да се интервенише и за Буџет БиХ, Додик је рекао да је ствар Парламентарне скупштине БиХ да доноси одлуку о томе и додао да РС има позитиван приступ том питању и жели да буџет буде усвојен.

"Не долази у обзир и нећемо пристати ни на какво наметање одлука високог представника. Уколико он то учини, онда је одговоран за многе мјере које ћемо предузети, а сигурно једна од мјера јесте да повучемо нашу сагласност са индиректних пореза и да формирамо службу која ће те послове обављати на простору РС", рекао је Додик.

(Срна)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар