Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

среда, 14. децембар 2011.

Венсан Дежер: Еулекс не блокира руски хуманитарни конвој | Хроника

Венсан Дежер: Еулекс не блокира руски хуманитарни конвој | Хроника

Венсан Дежер: Еулекс не блокира руски хуманитарни конвој

среда, 14 децембар 2011 12:58
Dragan
Šro bi se kazlo, gleda te u oči i - laže!
Препоручи коментар:
7
0
среда, 14 децембар 2011 12:58
Jelena
Gospodine Dezer,koga to lazete.Rusija nije Srbija i prevrsili ste svaku meru sa tkz.standardnim procedurama.Da je pomoc za siptare sve bi islo kao po loju.
Препоручи коментар:
5
0
среда, 14 децембар 2011 13:17
veljkovic
Ne blokira se ali ne moze da prodje.
Ne moze da prodje zato sto EULEX ne da.
Taman toliko da se kvarljiva roba pokvari.
Препоручи коментар:
5
0
среда, 14 децембар 2011 13:19
Konobar
Gospodin Dežer jako dobro zna da je problem u tome što pomoć ide na distribuciju preko srpskih organa koji su po Rezoluciji Parlamenta Evrope od 19 januara "paraleleni " i Srbija mora da ih rasformira. Nije on kriv što je Tadićeva vlada prihvatila uslove iz te rezolucije jer EU nema alternativu. Ali evo Tadić se vraća na R1244 pa možda svi " tehnički razgovori" budu puj pike ne važi jer su totalno suprotni R1244 i ustavu Srbije.
Препоручи коментар:
5
0
среда, 14 децембар 2011 13:47
мачак гарфилд
Какви цинични лажови. Они (ЕУ) су покушали још на румунској граници да отежају или онемогуће пролаз конвоја из Русије! ИТАР-ТАСС је јавио, а то је пренела и “Российская Газета“, званични дневни лист Владе РФ: „Румунске пограничне власти су захтевале да се транзит [конвоја] преко румунске територије плати у износу од 150.000 Евра, као и да се као депозит уплати 1.000.000 Евра , а депозит би се вратио када конвој напусти Румунију“. .. Русија је одбила тај захтев, па је изгубљен цео дан у преговарањима и депозит није уплаћен.“ Пошто им није успела “акција“ на румунској граници, сада укључују ЕУЛЕКС у своју саботажу – а то све зато да допремање помоћи Русије Србима буде што више отежано (идеално: онемогућено, али т им неће успети).
Препоручи коментар:
0
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]

Хроника

Венсан Дежер: Еулекс не блокира руски хуманитарни конвој

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 14. децембар 2011.

Шеф Делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер изјавио је да није тачно да Еулекс блокира пролаз руског хуманитарног конвоја и истакао да је реч о стандардној процедури.

"Ми смо примили званично писмо амбасадора Русије Александра Конузина да се обезбеди пратња за овај конвој, постоји стандардна процедура када се тражи пратња за конвоје", рекао је Дежер новинарима у Центру Сава.

Дежер је указао да због ситуације на терену, нису у стању да обезбеде пратњу за конвој "али постоји могућност хитног поступка где се у року од једног дана обезбеди пратња која стигне на границу и преузме конвој", рекао је Дежер.

"Видећемо шта ће се ту предузети", закључио је Дежер.

Конвој руске помоћи чека већ 24 сата, на административном прелазу Јариње.

(Танјуг)

Нема коментара:

Постави коментар