Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

субота, 10. децембар 2011.

Бумеранг меци у НАТО арсеналу | Косово и Метохија

Бумеранг меци у НАТО арсеналу | Косово и Метохија

Косово и Метохија

Бумеранг меци у НАТО арсеналу

PDF Штампа Ел. пошта
Александар Б. Ђикић
петак, 30. септембар 2011.
По ко зна који пут газим часну пионирску реч да више не коментаришем којекакве глупости, које наше вођство прави, али на жалост има их толико да се не могу избећи, и поред најбоље намере.

Последња у низу, је захтев да УНМИК објективно (дакле непристрасно и истинито) истражи да ли су приликом пуцања по голоруком народу на Јарињу пре неки дан, КФОР (НАТО) и ЕУЛЕКС (ЕУ) употребили прекомерну силу, изашли из оквира мандата, и отворено деловали као оружана сила Велике Албаније (добро, не каже се баш дословце тако, али је де факто тако). Треба обратити пажњу на термин: да објективно истражи. Дакле, ми не верујемо да ће НАТО и ЕУ то објективно истражити (свакако с правом не верујемо), то јест да су лажови (па и ту се можемо сложити са нашом владом) па тражимо арбитражу УН, са чиме се такође можемо сложити.

У исто време, па и мало дуже, те исте власти под окриљем НАТО и ЕУ у Бриселу, обављају нешто што зову преговорима, а што је до сада резултирало врло мршавим резултатима по нас, али богами масним резултатима по Велику Албанију. Но, преговори су у току (барем до јуче били), па допуштам могућност погрешних закључака услед необавештености, а и ко зна, можда Борко забије неку „тројку“ у последњој секунди, тако рећи, уз звук сирена.

Е сад, ако је то тако, наше власти упадају у класичан contradictio in adiecto, јер: са једне стране (на Јарињу) ЕУи НАТО су лажови, а са друге стране (у Бриселу) ми се уздамо у њихово поштење и доброту, и то толико много да им препуштамо да арбитрирају у државним питањима. Не знам за вас који ово читате, али мени се већ мути у глави од ове комбинације, а знам и зашто. Зато што је наше упорно инсистирање на арбитражи ЕУ и НАТО, својеврстан политички мазохизам, а то здрав разум не може да схвати и прихвати.

Све ово развијам док ми над главом прелеће већ дванаести хеликоптерНАТО (а тек је подне), носећи позамашни терет нечега што вероватно нису чоколаде. Највероватниje „коњица“ прави неки балкански Форт Апачи (Fort Apache), Бондстил 2, или нешто слично. Но, то је њихов посао. Ко зна, можда једног дана, већ остарели Џорџ Клуни добије „Оскара“, за улогу у филму „Форт Јаринџе (Fort Jarinje)“.

Нашу делегацију у Бриселу, „коњица“ је „одувала“ констатацијом да за преговоре нисмо спремни, и да се јавимо када за то будемо спремни. Нешто ми се јавља асоцијација на Мадлен Олбрајт из марта 1999, и оно чувено: „Милошевић зна мој број телефона, па нек се јави“!

Ми кажемо да су ЕУ и НАТО пуцали по голоруком народу (а писац ових редова може и да посведочи да с правом то кажемо), а ЕУ и НАТО (ови косовски, а не они поштени - бриселски) кажу да су пуцали (дакле, признају да јесу), али у самоодбрани, и то искључиво гуменим мецима?! Квалитет гуме нису помињали јер је то војна тајна. Шесторо рањених Срба је довежено у косовско-митровачку болницу, па и једно изрешетано санитетско возило, што сведочи о јакој гуми у мецима. Све до овде верујем ЕУ и НАТО, али одавде...

Сви рањени Срби су погођени у леђа, потиљак, вилицу... Какав су они то напад на ЕУ и НАТО учинили, да би се ови уплашили толико да им у самоодбрани, пуцају у леђа?! Па може ли ико то у глави да реконструише??? Као, ми идемо „гузичке“ на НАТО и ЕУ, а они се толико препадну да нам у самоодбрани пуцају у леђа. Па срамота! Да сам нешто фактор у НАТО и ЕУлагао бих на вишем нивоу. На пример, појавио бих се у униформи са одликовањима (правим и лажним), пред мноштвом новинара у ГРАНД хотелу, под руку са Тачијем и изјавио да смо у Србе пуцали у самоодбрани, мецима направљеним у нашим лабораторијама у сарадњи са албанским стручњацима, по узору на древне абориџинске бумеранге, па док су Срби онако осокољени мислили да ми пуцамо без везе и промашујемо, ти меци су их с леђа обарали као снопље. Онда бих Хашима ухватио под руку и уз гласно: ха, ха, ха, позирао новинарима. На питање о изрешетаном санитетском возилу бих се још гласније насмејао уз коментар: „Немам коментара“!

Не треба бити необјективан, немачки војници јесу пуцали, али само у ваздух, колико се могло видети, а и колико су присутни посведочили. Американци, у чијим редовима је по сведочењу људи који су били ближе „жици“, било и Шиптара, пуцали су „у месо“. Из „меса“ су касније, у косовско-митровачкој болници, вађени бојеви меци, и то су „и коза и рог“. Народ је бежао, спашавао живу главу испредНАТО рафала, и то је истина коју УНМИК треба да саопшти након увиђаја, али...

Јучерашњи покушај полицајаца српске националности у саставу КПС-а, који је легални орган УН (за разлику од КП – Косовска Полиција, који је орган Велике Албаније), да прикупе чауре, и други доказни материјал, завршен је тако што их је „коњица“ отерала. Данашњи „грађевински радови“, којима је „коњица“, уклонила доказе и уклонила барикаде изван зоне одговорности, дакле у зони коју би требало да контролоше полиција републике Србије би, да је среће, добили громогласан публицитет у нашим медијима. Али нису. Наша полиција ваљда ових дана има важнија посла, него да чува народ и државу. Иначе би сигурно реаговала. Толико о објективној истрази.

Сигурно се неко може запитати, и то с правом: Па шта ми ту можемо, кад су јачи! Тачно, јачи су, али у чему? Ако су јачи у бруталности, нису јачи у истини.

Нисмо довољно јаки оружано? Нисмо. Сами кажемо да су нам војску растурили? Кажемо. Јел` цео свет на њиховој страни? Јесте, а и није! Зависи какви су вам видици. Али пита ли се ико, да ли ишта можемо урадити? Ако немамо бомбе; ако немамо генетски инжењеринг; ако немамо банке, имамо ли ишта? Имамо истину.

У конкретном случају, где су наши медији? Где су камере? Где су аналитичари? Да ли је могуће да се неће на сав глас борити против бумеранг метака? Зашто не олакшају истрагу коју УН треба да спроведе? Зашто својим извештавањем не приморају „коњицу“ да почне да се повлачи, или да бар са већом резервом приступа акцијама? На северном Косову има барем пола туцета телевизијских станица. Где су? Нека је ББЦ моћан, али у новинарству су у великој предности извештачи са лица места. То је „седма сила“. Корисници јавних фреквенција, из неког разлога то неће да раде, али локалне би морале.

Ако све до једне, у ово врло опасно време, у ове драматичне дане, емитују разне Шабане, Џеј Кеј и сличне садржаје који не доликују данашњем тренутку, а на другој страни, телевизија Косова из Приштине, изузетно озбиљно прати сваки корак свега што се миче од Вучитрна до Јариња, ставимо прст на чело. Преостало време се више не може мерити минутима, истичу већ и секунде. Зашто се једноставно од УН не затражи (барем и у саркастичном тону) тумачење, где се то још у свету у самоодбрани пуцало нападачу у леђа?

Какав маневарски простор би локална средства информисања оставила глобалним лажовима, када би са лица места извештавала 24 сата само о актуелним збивањима, што је иначе њихова привилегија и предност? Изузетно мали. Нека се Карлеуша керебечи на ТВ Жагубици, али тамо где је рат сви ресурси морају бити мобилисани. Ту нема много времена, простора и милости. Нико не каже да новинари треба да стављају главу у торбу, али присуство њихових камера на местима сукоба, у интервјуима са очевицима, би могло спасити чак и животе. Не би смели НАТО официри да командују нападе тек тако, када би на бојном пољу било извештача. „Другачије коза брсти, кад зна да је вук гледа“! Ваљда смо за ових 20 година научили да је информативни мрак, њихов терен.

Где је универзитет? Колико је порука студентским и универзитетским мрежама широм света о истини на Косову послато од 25. јула до данас? Верујем, мало.

Зашто се не затражи мишљење од Бан Ки Муна, лично, макар и само у гласилима, да јавно одговори да ли у плану од шест тачака пише да НАТО сме да пуца у народ.

Да се разумемо, нико не сме да се заварава да ће они који нам отимају Косово, признати кривицу, или дати неко објективно тумачење, али наше је да питамо, да тражимо да покрећемо, да се боримо. То нам не бране ни масони, ни педери, ни Ватикан ни Коминтерна. То је само наш избор. Да ли ће то уродити плодом? Вероватно неће, али наше је да покушамо. Ако не покушамо, онда сигурно неће.

А на северу Косова је рат. Остатак Косова и Метохија су окупирани, али на северу је рат! Ми у њега ући нећемо, што не значи да га нема. Ако београдска средства информисања то крију од народа, локална то не смеју. Из Приштине прете; у Бриселу се праве луди; НАТО би радо да већ у Бубањ Потоку организује здружену вежбу „Доњи Преказ 2011“, и да у Дому војске изврши доделу одликовања „Адем Јашари са сребрним крилцима“. Стање је много тешко. Још тежа је спознаја да поприлични мањак разумевања за овако тешко стање лежи у недостатку информација и праве слике стања, и на терену и у политици...

У овом тренутку, стање на северу је напето, пуно ишчекивања, тако да од тренутка док ово пишем, до тренутка кад будем читао, што шта може да се измени. Баш онако како се ствари мењају у ратном стању.

Фејсбук Твитер

Бумеранг меци у НАТО арсеналу

петак, 30 септембар 2011 11:28
увек може кад има ко
После Рачка, Маркала, Сребренице, после Чилеа, Ирака, Авганистана, са Хагом, Косметом ... очекивати објективну истрагу - ма,ајде!
Током бомбардовања Србије сам пратио СиЕнЕн и БиБиСи на интернету - то су биле голе лажи и најцрња пропаганда. Шта треба радити? Па, није тако тежак одговор на то питање, само пре њега треба знати - ко то да ради?
Препоруке:
78
1
петак, 30 септембар 2011 11:29
Marko Gay
Lepo sam vam rekao da nam je cilj da Beograd do 2025-e bude madarski grad a vi ste verovali da sam samo metaforican.

Poznato je da smatramo opasnim narode koji su patrijarhalni, kao i one koji su pro-ruski.

A vi ste uspeli da budete i jedno i drugo.

Prema tome, u ne tako dalekoj buducnosti, barikade ce verovatno biti postavljene negde izmedu Terazija i Studentskog trga.
Препоруке:
11
59
петак, 30 септембар 2011 11:43
slobodan 50
samo savez sa rusijom i kinom,
može da nas spasi katastrofe, koja nam je na pragu...
Препоруке:
69
1
петак, 30 септембар 2011 11:45
Горан Јевтовић
Браво мајсторе!
Препоруке:
51
1
петак, 30 септембар 2011 12:18
@Marko Gay
Ja se iskreno nadam da ti trolujes. Ako su ovo tvoje stvarne misli, vreme je da potrazis pomoc. Hitno.
Препоруке:
49
5
петак, 30 септембар 2011 12:20
Duška
Poražavajuće, Tijanićeva i Vedranova KAMARILA IZ ČASA U ČAS PRENOSI DEŠAVANJA SA ULICA BEOGRADA U TOKU PROŠLOGODIŠNJE GEJ PARADE, ANALITIČARI SE SMENJUJU U TUMAČENJU DEŠAVANJA U LIBIJI, DANIMA NAS MALTRETIRAJU EMISIJAMA O 11 SEPTEMBRU, A U VREME NAJTEŽIH TRENUTAKA PO SRBIJU GLEDAMO UTAKMICE RAZNIH LIGA, GRAND ČUDOVIŠTA, SVADBE, ŽENIDBE, RAZVODE, TURSKE SERIJE. ODLIČAN TEKST, NA ŽALOST SAMO SPORADIČNO MOŽEMO ČUTI GLAS ONIH KOJI NISU IZGUBILI SAMOPOŠTOVANJE.
Препоруке:
95
1
петак, 30 септембар 2011 12:28
TsarPlaninac
Bravo zemljace!Nastavi,nemoj da stajes.Pozdrav i puna podrska hrabrom narodu na severu Kosmeta!
Препоруке:
62
2
петак, 30 септембар 2011 13:12
ф-16
Е ово је Србин. Без трунке мржње, а моћно. Свака част.
Препоруке:
72
1
петак, 30 септембар 2011 16:26
Цоца
Поздрав Горану Јефтовићу. Дуго вас није било и драго ми је да се поново јављате!
Препоруке:
28
2
петак, 30 септембар 2011 17:18
Јовиша Видић од Рудина
Догађаји на северном делу Косовске Митровице су дошли као "кец на једанест" владајућем башибозлуку у Београду. Питате се како? Упућени знају, да је пост-петооткобарски министар спољних дела Србије, г. Свилановић, тражио од НАТО-а и Америке, да како је записано: "Ослободите нас тог Косова".
Његов истомишљеник В. Драшковић, самоиницијативно потписује уговор са НАТ-о пактом, који слободно може крстарити путевима Србије без икакве контроле и одговорности. Све што се дешавало имало је тихо сагласје садашње власти и председника г. Тадића. Да би се што лакше ратосиљали косовског проблема, а са себе скинули одговорност, актуелна власт - уз подршку "привезака" - доводи ЕУЛЕКС. Власт се нада, да ће народ "ушима мрдати" па неће схватити игру кад се буду правдали, како је учињено све што је било у њиховој моћи, али, као се није могло против "целог света". "Ми нећемо никад, али никад признати независно Косово", говориће, када се буде срдачно поздрављао са представницима власти Космета
Препоруке:
30
1
петак, 30 септембар 2011 17:32
Обсервантес
Ево и ја се придружујем @Цоци. Г. Ђикић је елементарно српско. Поздрав јунацима. Даће Бог да се Срби, укупно, отрезне!
Препоруке:
27
1
петак, 30 септембар 2011 18:41
Кувар Бродски
За Марка (без поноса)
Хвала на објективној дефиницији Срба и да кажем да нам је ЧАСТ бити непријатељ таквима.
Препоруке:
28
1
петак, 30 септембар 2011 19:16
folker
Manite se "Marka" (geja).

On je redovan na portalu, i bavi se sopstvenim problemom.
Препоруке:
34
0
петак, 30 септембар 2011 19:35
Какви црни 'српски' медији?
Смучи ми се кад чујем како водитељи говоре, а и да не помињем ШТА говоре. 'Осамн'ест' уместо 'осамнАест', а о акценту употребљеном у речи 'осамнаестогодишљак', да и не говорим. То је нешто досад незапажено у српској лингвистици (можда јој требамо захвалити на изуму новог акцента)...

БАРЕМ НА ДНЕВНИКУ хоћемо да видимо СТАНДАРДНИ СРПСКИ ЈЕЗИК, и водитеље ДОВОЉНО РАЗБОРИТЕ да им свака трећа реч не буде 'овај.. а... знаш'. И стварно ми није јасно зашто НИКОГА НЕ ПЕРСИРАЈУ! Ја нисам неки пензионер, већ имам 21 годину, али кад ме неко кога никада пре нисам срео ослови са ТИ, иако ја њих ословљавам са ВИ, мени дође да им опалим шамар.

Уђете у радњу, и дочека вас само 'добар дан, шта хоћеш?', и ваше 'хвала' пропраћено са минутом ћутања, као да их мама није научила ни 'хвала', ни 'молим', ни 'нема на чему', ни 'дођите нам опет' (очито НИЈЕ)! И није ствар у томе што сам млад, јер једнако 'фино' се обраћају и пензионерима!
Препоруке:
28
0
петак, 30 септембар 2011 19:52
Доротеј
Немојте тако оштро према јадном НАТО, па људи су се уплашили. Чуди ме само да се нису сетили да за сваког уплашеног стрељају 50 Срба, а ако се уплашени унередио онда 100. Тако би наставили светле традиције својих предака.
Препоруке:
29
0
петак, 30 септембар 2011 20:11
Горан Јевтовић
Обсервантес и Цоца

Отпоздрављам и захваљујем.
Дошло је време да се поново пише... А доћи ће ваљда и "оно" друго време! И хоће, то нам ови садашњи косовски јунаци јасно поручују и враћају храброст.

Поздрав свима на Космету! Иако следи "олуја", издржите!... Наравно, колико је то могуће.
Бог је са вама а ви у нашим срцима!
Препоруке:
24
0
петак, 30 септембар 2011 21:15
slobodan 50
pozdravljam bratsku rusiju i zovem da priteknu pomoć srbima na kosovu i metohiji, dok se ne desi zlo!!!najponiznije klečim i molim rusiju, da dože što hitnije i da nam oprosti grehe i gluposti.
Препоруке:
16
0
петак, 30 септембар 2011 21:15
Обсервантес
@Горан Јевтовић
Пустио сам сузу. Жив и здрав ти нама био! За српску метафизику не постоји контрасила, и то није нада, то је моћ. Е да би се она активирала потребна је овдашња обична, поштена и здрава воља. У њу верујем. Поздрав!
Препоруке:
23
0
петак, 30 септембар 2011 22:12
Ало,ало
Ово што ћу вам сада рећи,рећи ћу вам само једном,
у противном,мораћу да применим непопуларне мере.
Срби,без обзира на милостивост законодавца:купујте зимске гуме и учите под старе дане географију!
А ево и због чега.
Такозвана"административна линија"са такозваним "административним прелазом бр.1"н е п о с т о ј и!и то захвањујући механизацији кфор-а.
Ово говорим из личног искуства из једноставне чињенице да приликом последњег(а и претходног)"илегалног"боравка на Косову,никоме нисам имао обавезу да покажем никакав докуменат о свом изанђалом превозном средству нити(нешто мање изанђалој)мојој маленкости.
Политичке аналитичаре молим да као контрааргумент доставе податке о броју и количини евидентираног промета њуди,робе,превозних средстава и сл.на админ.прелазу 1.
Ову информацију чувајте као строгу тајну и пренесите дање.
Препоруке:
11
0
субота, 01 октобар 2011 01:32
Srecko
Kako se odupreti sili? Pa pametno. Evo jednog predloga. Sto vise Srba na Kosovu da na ruci nosi belu navlaku sa natpisom Srbin na isti nacin kao sto su Jevreji nosili za vreme II svetskog rata. Sa tim belim obelezjem sto vise se slikati ako je moguce sa vojnicima KFOR NATOa. Poruka ce biti ocigledna i jasna. Ono sto su nacisti u II svetskom ratu radili Jevrejima to ovi novi nacisti rade nama i to treba pokazati na ovaj ocigledan nacin
Препоруке:
9
0
субота, 01 октобар 2011 02:55
branko!
Kao neko ko živi na Kosovu složiću se sa svim izrečenim. Nije problem Srba na Kosovu da se održe, problem je što mi nemamo poverenja u vladu Srbije. Licemerna izjava premijera kako bi on, ako je to u interesu građana, došao na Kosovo. Pa neka dođe, neka nam da moralnu podršku, ovako ovaj narod se oseća usamqenim i prevarenim(!?). Uistinu gde postoje Kosovske institucije tamo nema srba i obrnuto tamo gde ima srba ima nema Kosovskih institucija. Kao član DS-a, odgovorno tvrdim da lično nisam osetio podršku zemlje za koju držim da je jos uvek moja! Evropu tek ne zanimaju Srbi!
P.S. Potreban je novi 5 oktobar!
Препоруке:
11
0
субота, 01 октобар 2011 10:55
Прокисо_Ђувеч
Алал вера Ђикићу.
Препоруке:
4
0
субота, 01 октобар 2011 10:58
toša
Kako mislite da "okupaciona vlast Srbije" na čelu sa Tadićem, zaštiti Srbe na Kosmetu ili bilo gdje?
Ova vlast ima hrabrosti samo sa Srbima da se obračunava na jeziv način.
Bolje da su nas bombardovali celo vreme, od 5. oktobra 2000. do danas, nego što su nam ove instalirali da vladaju Srbijom.
Manje bi nam naneli štete.
Препоруке:
7
0
субота, 01 октобар 2011 11:14
ф-16
@toša
Kako mislite da "okupaciona vlast Srbije" na čelu sa Tadićem, zaštiti Srbe...
Окупациона или не, ова власт је она коју имамо. Немамо друге, и у овом тренутку можемо само да је притискамо да прави што мање штете, као што аутор чини овим текстом. А кад дођу избори, народе прст на чело!
Препоруке:
7
1
субота, 01 октобар 2011 19:07
ја
- 21. септембра 2000. године 14 тадашњих челника западних земаља у одсуству осуђено на по 20 година затвора због бомбардовања наше земље, Вилијем Клинтон, Медлин Олбрајт, Хавијер Солана, Тони Блер, Вилијем Коен, Робин Кук, Џорџ Робертсон, Жак Ширак, Ибер Ведрин, Ален Ришар, Герхард Шредер, Јосеф Фишер, Рудолф Шарпинг и Весли Кларк

- 19. јуна 2001. Врховни суд Србије укинуо пресуду и вратио предмет Окружном у Београду

- 17. септембра Окружни суд у Београду обуставио кривични поступак против челника западних земаља и НАТО због агресије на Југославију 1999 а поступак је пребачен Војним судовима

- 31. децембра 2004 укинути су Војни судови а у складу са Законом о преузимању надлежности Војних судова предмет је требао да се врати на Окружни суд
Препоруке:
11
0
субота, 01 октобар 2011 19:08
За незаборав
Милица Ракић из Батајнице убијена 17 априла 1999.
Препоруке:
11
0
субота, 01 октобар 2011 19:09
За незаборав
Сања Миленковић рођена 30 новембра 1983. Убијена 30 маја 1999. у 11.30, у својој 15 години Бомбе су бацили Немачки ратни авиони.
Препоруке:
11
0
субота, 01 октобар 2011 19:10
Симке
Гледам данаске телевизију па лепо да пукнем од једа. Ја бре, човек такорећи неписмаен, сам осмољетку имам, а знао би боље уредити програм од ти силни уредници на РТС-у све скупа са Тијанићем. Кој га доведе мајеке му га блесаве...
Па да су нам сам кучиће убијали а не онолки народ, јавили би ко људи и рекли неку љуску о страдању и разбијању једне джаве. А разбили су нас ки туђе. Да ви не причам кад знате ко и ја, или се може бити правите блесави па се санћим не сећате. Знам ди ови што седу у Скупштину, све шунтави у мозак, па за паре продадоше и државу и част. Мислим, народну част. Они, посланици са све премијером, части нису ни имали па и дупе за паре дају.
Кој се не сећа данашњег дана и кој да га заборави? Ону писку и оно завијање из ноћи у ноћ, лепо бре и живина излудила. Стока се и сад чим загрми скупља у обор и сва поплашена, а о људи и да ви не причам. Кажу: убијено 2000 цивила и 1200 војника... А јел неко пребројо све побивене и кој то мож да утврди, кад се воду ко нестали толик
Препоруке:
6
0
субота, 01 октобар 2011 19:11
Симке-наставак
Кажу: убијено 2000 цивила и 1200 војника... А јел неко пребројо све побивене и кој то мож да утврди, кад се воду ко нестали толики људи све ове године?
Сад не још праве блесаве и кажу да смо ми то заслужили и да су нас требали бомбардовати како би неки кур од демократију дошо. Е паз да није... Ма ники и није са кићену чутуру звао са туј њину демократију. Таку демократију и слободу ни црном душману не желим.
Препоруке:
9
0
субота, 01 октобар 2011 19:12
''ре''
Србија је једина европска земља коју је НАТО бомбардовао. То бомбардовање било је нелегално, без одлуке Савета безбедности. Бацајући бомбе по Србији, НАТО је починио злочине над цивилним становништвом. Зато Србија не може тек тако да уђе у НАТО. То је могуће тек када Србија добије јасно извињење од челника НАТО макар за “колатералну штету” која јој је нанесена 1999.
Препоруке:
8
1
субота, 01 октобар 2011 19:14
???
Италијански недјељник Espreso, позивајући се на објављене документе на сајту Wikiliks-а, објавио је (на Велику Суботу) како су САД и њен тадашњи предсједник Б. Клинтон тражили од Ватикана подршку за бомбардовање Србије (СРЈ) 1999.
Препоруке:
7
0
субота, 01 октобар 2011 19:14
?????
Како преноси тај недјељник, САД су од Ватикана тражиле неку врсту „позитивне неутралности“ за вријеме војне интервенције на Србију (СРЈ) , тј. да се неће мијешати у америчке војне планове за вријеме бомбардовања Србије. Тадашња америчка политика настојала је да „регрутује папу Војтилу“, односно папу Јована Павла II, што су здушно и спремно дочекали католички (црквени) вјеродостојници, и објеручке подржали америчко-натовску војну интервенцију на Србију (СРЈ).
Препоруке:
7
0
субота, 01 октобар 2011 19:15
???
Espreso наводи запањујућу спремност кардинала, бискупа и осталих католичких свештеника, као и пренаглашену ватиканско-католичку (латинску) подршку, америчкој војној политици на Балкану и војној интервенцији према Србији, који су здушно одобравали политику нечасна бомбардовања и америчко-натовског интервенционизма према Србима и Србији (СРЈ) „замијењујући моралне и религијске вриједности прагматизмом“ додаје поменути недјељник.
Препоруке:
9
0
субота, 01 октобар 2011 23:24
Stevan Borakovic
Gospodine Jeftovicu, svaka vam cast na ovakvom tekstu.
Препоруке:
1
4
недеља, 02 октобар 2011 03:17
Светислав Костић
@ Marko Gay! Тако нешто написати, може да одскоћи само из мозга једног пакосног шаљивжије или напросто једног глупана.

На предавањима својдвремено из судске медицине и психијатрије на правном факултету у Сарајеву, улилису нас да није ни мало необично да се у једноој особи уједине интелект и глупост.
Препоруке:
4
0
недеља, 02 октобар 2011 08:08
@Stevan Borakovic
На каквом Јефтовићевом тексту?
Препоруке:
3
0
недеља, 02 октобар 2011 21:16
Solidarnost
Predlazem da odmah proglasimo Dekadu turizma na KIM-u i da umesto u Crnu Goru, Hrvatsku, Tursku, Grcku ili gde god idemo na Kosovo na odmor. (BLIZU I NASE) Mozemo da boravimo u porodicama nasih ljudi i njima ostavimo novac. Smestaj ne mora da nam bude osnovni motiv, vec druzenje, solidarnost, zajednicka radost, zajednicke noci hrabrenja. Red je i da budemo skromni u vremenu kada ti ljudi dole strepe za svoj zivot, za svoju decu, starce. Ljudi moji, delimo sa njima zimu kada im iskljuce grejanje, mrak kada im ukinu struju, tisinu kada im preseku telekomunikacije. Zar ce Peter Handke biti jedini covek na ovom svetu koji je razumeo sta znaci BITI SA, BITI UZ, BITI?
Препоруке:
8
0
понедељак, 03 октобар 2011 11:31
Боркан
Читам овај текст, а читао сам и друге од истог аутора, и никако да се начудим чуду: Како поред овако паметних људи, изаберемо да нас воде: Чеде, Чанци, Шапери, Лихтови....
Свака част аутору овог текста, али колико овакви апели допиру уопште до оних који одлучују о нашим судбинама, па и о Косову!?
Штета што не користимо сопствене људске ресурсе.
Препоруке:
6
0
Нема коментара:

Постави коментар