Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

понедељак, 19. децембар 2011.

Марко Јакшић: Ако је услов укидање српских институција на КиМ – ЕУ треба рећи "довиђења" | Хроника

Марко Јакшић:


Ако је услов укидање српских институција на КиМ


ЕУ треба рећи "довиђења"


ХроникаХроника

Марко Јакшић: Ако је услов укидање српских институција на КиМ – ЕУ треба рећи "довиђења"

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 19. децембар 2011.

"Ако ће нам за улазак у ЕУ услов бити укидање српских институција и одрицање од простора који је вековима био наша држава, Европској унији можемо само да упутимо поздрав – довиђења", каже Марко Јакшић.

Коментаришући изјаву немачке канцеларке Ангеле Меркел да Србија уколико жели у ЕУ, мора најпре да укине паралелне институције на КиМ, потпредседник скупштине Заједница општина КиМ у изјави за КИМ радио је казао да српске институције јасно говоре да је Косово део Србије и да до њиховог укидања не сме доћи.

"То су институције српске државе, оне говоре да Србија има право на простор Косова и Метохије и према томе што се ЕУ тиче ми можемо да кажемо само – адиос. Ако требамо КиМ да дамо за ЕУ, она нам не треба. Те институције јасно и гласно говоре да је Косово наше", казао је Јакшић.

Јакшић сумња да тренутна власт у Србији има снаге да то саопшти представницима ЕУ али и додаје да актуелна власт такође није спремна ни да укине институције које Албанци и дипломате са запада називају паралелним, јер су од памтивека постојале.

(КИМ радио)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар