Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

субота, 17. децембар 2011.

Риза Хаљими: Србија има тајни план за Косово и Прешевску долину | Хроника

Риза Хаљими: Србија има тајни план за Косово и Прешевску долину | ХроникаХроника

Риза Хаљими: Србија има тајни план за Косово и Прешевску долину

PDF Штампа Ел. пошта
субота, 17. децембар 2011.

Посланик Скупштине Србије Риза Хаљими је оценио да су изјаве заменика премијера Србије Ивице Дачића о границама "провокативне" и да "производе више рат, него стабилност".

У данас објављеном интервјуу за агенцију "Прешева јон" (Наше Прешево) Хаљими је рекао и да Србија има "тајни план за Косово и Прешевску долину" за који не знају ни сами српски посланици.

"Имамо програм Владе Србије који се односи на питање Косова, који никада није објављен и дан данас је то интерни и чак тајни документ и за Парламент. Има изгледа да је тај план актуелан", казао је Хаљими без прецизирања.

Посланик је рекао да је поздравио почетак преговора Косова и Србије у Бриселу о техничким питањима, а посебно то што се сада виде први резултати: споразуми о признању диплома и о слободи кретања.

Хаљими је био замољен и да прокоментарише наводне изјаве косовских политичара Азема Власија, Љутфи Хазирија и других о томе да "треба једном за свагда решити проблеме у албанско-српским односима". То и се учинило, како се тврди, ако је потребно и разменом територије.

Хаљими је казао да је чуо за такве идеје и предлоге, али да сматра да "свако треба да остане тамо где је".

Међутим, заложио се Хаљими, "треба да радимо на принципу реципроицитета" и навео: "Ми у Прешеву немамо породилиште, док се у Пасјану близу Гњилана отвара и породилиште и здраствена станица, или болница. Или наша локална власт тражи отварање Универзитета у Прешеву, а један већ постоји у Грачаници".

(Бета)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар