Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

недеља, 11. децембар 2011.

Представник ЕУ у Приштини: Напредак Косова на путу ка Европској унији | Хроника

Представник ЕУ у Приштини: Напредак Косова на путу ка Европској унији | Хроника


Хроника

Представник ЕУ у Приштини: Напредак Косова на путу ка Европској унији

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 11. децембар 2011.

Специјални представник ЕУ на Косову Фернандо Ђентилини честитао је Косову, институцијама и људима, за напредак који је постигнут ове недеље на агенди Косово – ЕУ.

Закључци Савета усвојених 5. децембра, а које су у потпуности подржали челници држава чланица ЕУ 9. децембра, представљају важан корак напред. Сада је јасно да ће дијалог о визама почети и да ће Косово имати користи од либерализације визног режима када се испуне сви услови, истиче се у саопштењу достављеном КИМ радију из канцеларије специјалног представника.

Савет је, такође, одлучило да размотри трговински споразум са Косовом и да отворити ЕУ програме за Косово. ЕУ такође признаје да ће чланство у Европској банци за обнову и развој повећати друштвено-економски развој Косова, додаје се у саопштењу.

“Све ово представља врло позитиван и опипљив успех. Важно је да сада Косово удвостручи своје напоре, да се концентрише на решавање ових изазова и усмери напред ка реформским процесима”, наглашава Ђентилини у писаној изјави.

“За Косово је важно да настави да буде конструктивно у дијалогу са Србијом и у спровођењу договорених споразума”, напомиње он.

Ђентилини додаје да је као специјални представник ЕУ на Косову јако охрабрен оним што је видео у последњем раздобљу и на Косову и у Бриселу, када је у питању кретање Косова ка агенди Европске уније.

(КИМ радио)

Фејсбук Твитер

Представник ЕУ у Приштини: Напредак Косова на путу ка Европској унији

недеља, 11 децембар 2011 20:54
Konobar
Eto ipak je nas evropski put na odvojenom koloseku od koloseka Kosova. Jos cemo mi docekati da Jahjaga obeca Tadicu da nece praviti smetnje Srbiji za dobijanje kandidature dok je on predsednik( do 2013).
Препоручи коментар:
4
0
недеља, 11 децембар 2011 21:03
desnica
Ovo moze samo kod velikog briselskog brata.Laz je istina,ubice su partneri ,a bezakonje je vladavina prava.NAPREDAK JE OSTVAREN U PROIZVODNJI HEROINA,PROIZVODNJA JE POVECANA ZA 1OO POSTO.
Препоручи коментар:
5
0
Пошаљите коментар
[ Назад на текст]Нема коментара:

Постави коментар