Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

петак, 16. децембар 2011.

Ерхард Бусек: Померити се са мртве тачке разменом Косовске Митровице за Прешево | Хроника

Ерхард Бусек:


Померити се са мртве тачке


разменом Косовске Митровице за Прешево


Хроника


Хроника

Ерхард Бусек:

Померити се са мртве тачке

разменом Косовске Митровице за Прешево

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 16. децембар 2011.


Београд – Ерхард Бусек, координатор Иницијативе за сарадњу у југоисточној Европи, каже да није тачно да је од Србије тражено да призна Косово да би добила кандидатуру.

Гостујући у емисији "Између две ватре", аустријски политичар са дугогодишњим ангажманом у региону је рекао да би подела Косова могла да буде прихватљива опција за решавање косовског питања, иако у овом тренутку такву опцију одбацују и Београд и Приштина и Запад.

"Мој предлог је да се померимо са мртве тачке по овом питању тако што ћемо да разменимо Митровицу са Прешевом или већ нечим," рекао је Бусек за Б92.

Према Бусековој процени гледано средњорочно "Влада Косова неће моћи сама да води земљу".

Он је подсетио да је својевремено Коштуници, док је био председник, о питању Косова рекао: "Ако желите да нашкодите Србији, е онда узмите Косово натраг. Јер ви нећете моћи да решавате проблеме на Косову, нећете знати шта ћете с њим, чак и ако вам се врати."

(Б92)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар