Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

недеља, 04. децембар 2011.

KOSTA ČAVOŠKI: PET TADIĆEVIH RADNJI VELEIZDAJE ILI STRUČNO MIŠLJENJE...

KOSTA ČAVOŠKI: PET TADIĆEVIH RADNJI VELEIZDAJE ILI STRUČNO MIŠLJENJE...

KOSTA ČAVOŠKI: PET TADIĆEVIH RADNJI VELEIZDAJE ILI STRUČNO MIŠLJENJE...

kos25111a...o razlozima za pokretanje krivičnog postupka protiv Borisa Tadića, predsednika Republike Srbije, i Borislava Stefanovića, visokog diplomatskog službenika Ministarstva inostranih poslova
kosta cavoski kolPo mom sudu, Borisa Tadića, predsednika Republike Srbije, treba optužiti i osuditi za krivično delo ugrožavanja teritorijalne celine države, predviđeno članom 307 Krivičnog zakonika Republike Srbije, koji glasi:

„Ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi neki deo teritorije Srbije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.“

U svojstvu predsednika Republike Srbije Boris Tadić je usmeno naložio Borislavu Stefanoviću, svom diplomatskom službeniku, da vodi zvanične pregovore sa predstavnicima vlade samozvane države kosmetskih Arbanasa, koji su već sada doveli do de facto priznanja ove samozvane države na teritoriji i u okviru međunarodno priznatih granica Republike Srbije. Pored niza protivustavnih sporazuma, Borislav Stefanović je usmeno sa predstavnicima samozvane kosmetske države ugovorio naplatu carine na prelazima administrativne granice između Kosmeta i ostatka Srbije i prihvatio izgled carinskog pečata ove samozvane države. Istorijski i međunarodnopravno, carina je državni prihod koji se isključivo naplaćuje za prelazak robe preko državne granice. To znači da je prihvatanjem carinskog pečata samozvane kosmetske države i naplate carine u njenu korist, Boris Tadić na ovaj način priznao da je administrativna granica između Kosmeta i ostatka Srbije međudržavna granica, a da je samozvana kosmetska država prava država koja ima legitimno pravo da na svojim državnim granicama naplaćuje carinu. Inače, da je carina nešto što naš Ustav i važeći zakoni dopuštaju i u granicama Republike Srbije, carina bi se već uveliko naplaćivala na administrativnoj međi između Beograda i Pančeva na prilazu mostu preko Tamiša.

Druga Tadićeva radnja koja predstavlja ugrožavanje teritorijalne celine države jeste njegovo zvanično priznanje i prihvatanje da EULEX, kao ispostava jedne strane organizacije (Evropske unije), vrši pravosudnu i policijsku nadležnost na Kosovu i Metohiji kao integralnom delu Srbije. Čak je njegov ministar policije Ivica Dačić sklopio pismeni ugovor sa EULEX-om, koji sa stanovišta međunarodnog prava predstavlja međunarodni ugovor.

Treća Tadićeva radnja kojom se ugrožava teritorijalna celina države jeste njegov poverljiv nalog Statističkom zavodu Republike Srbije da na Kosovu i Metohiji uopšte ne vrši popis čak i onih stanovnika (naših sunarodnika u srpskim enklavama i na severu Kosova) koji bi na to rado pristali, čime je i javno stavio do znanja da Kosovo i Metohija nisu više integralni deo Republike Srbije.

Četvrta Tadićeva radnja koja je nagoveštena i već delimično izvedena jeste povlačenje i ukidanje i poslednjih državnih institucija na Kosovu i Metohiji tako što bi se sud u Kosovskoj Mitrovici integrisao u kosmetski i EULEX-ov pravosudni sistem i presuđivao ne po Ustavu i zakonima Republike Srbije nego po Ustavu i zakonima samozvane kosmetske države, a izbori u četiri opštine na severu Kosova obavljali ne po Ustavu i izbornim zakonima Republike Srbije, nego po Ustavu i zakonima samozvane kosmetske države, kako je to već učinjeno u gračaničkoj opštini.

Peta Tadićeva radnja je poverljiv nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova da na Kosovu i Metohiji ne vrši zamenu starih novim registarskim tablicama za motorna vozila, kako se to uveliko čini u ostatku Srbije da bi naše sunarodnike na Kosovu i Metohiji prisilio da prihvate registarske tablice samozvane kosmetske države.

Sve ove radnje predstavljaju biće dobro poznatog krivičnog dela veleizdaje, koje inkriminišu krivični zakoni skoro svih država sveta. No, kako tog dela više nema u našem Krivičnom zakoniku, pomenute radnje Borisa Tadića treba podvesti pod krivično delo ugrožavanja teritorijalne celine, inkriminisano članom 307 Krivičnog zakonika, pošto nema nikakve sumnje da je ovim radnjama Tadić već promenio međunarodno priznate južne granice Republike Srbije, tako da one više nisu na Prokletijama, nego na Brnjaku i kod Merdara, gde samozvane kosmetske vlasti već naplaćuju državnu carinu. To je očigledno i protivustavna i protivzakonita promena državnih granica Republike Srbije, pošto se one, shodno članu 8 stavu 2 Ustava Republike Srbije, mogu promeniti samo po postupku predviđenom za promenu Ustava, koji nije ni pokrenut, a kamoli sproveden.

Posebno upozoravam Tužilaštvo da je posredi izuzetno teško krivično delo te da bi trebalo zahtevati najstrožu kaznu. Ovo posebno zbog toga što se Boris Tadić, prilikom stupanja na dužnost Predsednika Republike, shodno članu 114, stavu 3 Ustava Republike Srbije, zakleo da će „sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i (...) poštovanju i odbrani Ustava i zakona“. Nadam se da će tužilaštvo i nadležni sud razabrati da je Tadić pogazio ovu svoju zakletvu da bi istorijski i sudbinski izuzetno važan deo naše državne teritorije stavio pod vlast naših državnih i nacionalnih neprijatelja.

Borislav Stefanović, poznat i pod pseudonimom Borko, izvršio je krivično delo špijunaže, tako što je 27. novembra i 5. decembra 2007. godine, prilikom privatnih razgovora sa političkim savetnikom ambasade SAD u Beogradu, učinio dostupnim toj stranoj državi pojedinosti akcionog plana Vlade Republike Srbije, kao odgovor na mogućno protivustavno proglašenje Kosova i Metohije kao samozvane države kosmetskih Arbanasa, koji je u tom trenutku bio najviša državna tajna. To je klasična špijunaža, koja se u doba rata isključivo kažnjava smrću, a u vreme mira vrlo strogim zatvorskim kaznama. Dokaz da je ovo krivično delo izvršeno predstavlja poverljiva depeša broj 07BELGRADE1632, koju je tadašnji američki ambasador u Beogradu Camerun Munter uputio Stejt departmentu. Ovu depešu je inače objavio Wikileaks na svom web site-u, i njena autentičnost nikad nije osporena.

Pored ovog teškog krivičnog dela, Borislava Stefanovića trebalo bi optužiti i osuditi zbog ozbiljnog kršenja Ustava, zakona i pravila na osnovu kojih se vode diplomatski pregovori i zaključuju međunarodni ugovori. Po međunarodnom pravu, državu mogu bez pismenog punomoćja predstavljati u inostranstvu i u njeno ime zaključivati međunarodne ugovore samo šef države i ministar inostranih poslova, dok svi ostali državni zvaničnici i diplomatski službenici to mogu činiti samo na osnovu pismenog ovlašćenja. Koliko je to meni poznato, Tadićev Borislav Stefanović, kao pregovarač u ime Republike Srbije u Briselu, nije se legitimisao nikakvim pismenim punomoćjem, a zaključuje nekakve usmene ugovore koji obavezuju Republiku Srbiju kao državu i uz to ne podležu potvrdi i ratifikaciji Narodne Skupštine, shodno članu 99 tački 4 Ustava.

U Beogradu, 17. novembra 2011. godine

Glava i zid( 139 ocena )

Poslednje ažurirano ( četvrtak, 01 decembar 2011 21:40 )

Dodaj novi komentar

Opciono: Prijavite se ispod.

Pokazano 47 od 100 komentara

 • Правда кад-тад 2 дана ago
  Ако се Борису&Борку из практичних разлога не може судити данас, моћи ће сутра.
 • Bravo gospodine Čavoški!
 • patriota 4 дана ago
  Braco i sestre srbi,sta je to sa vama,da li ce srbi biti nekad slozni...ugledajte se na srbe sa severa kosmeta,svi rade slozno
 • Slazem se i u nekom postupku protiv Tadica koji ce se sigurno voditi treba uhapsiti i javnog tuzioca za isto delo
 • И Снежану М. и седам патуљака.
 • Изгледа да то није све. Никола Турајлић је такође написао чланак о велеиздаји..

  http://www.vaseljenska.com/mis...
 • Боки 5 дана ago
  Најновији бисер овог болида је 'позив Србима на северу Косова и КФОР-у на уздржаност'!!!!!!!

  Да ли је он некакав 'мировњак' из Тунгузије када су му исто Срби и окупатори који су данас пуцали и на амбулантна кола?

  Пре ће бити да имамо посла са болесним човеком кога треба жалити и лечити и то доживотно а оне које држе на власти болесника и тако штете његовом здрављу а и здрављу целе државе и народа стрпати у затвор. Наравно то се неће десити све док опозиција глуми да је све нормално и да цар има мини сукњу када сви нормални виде да је и го и луд.

 • Gospodin Čavoški je bio i još je čovek kojeg poštujem jer se 'drži zakona k'o pijan plota'.U epohi suspenzije svih ljudskih,moralnih,etičkih normi na kojima se,valjda,zakoni i baziraju G-din Čavoški nam svojim ličnim primerom daje do znanja da nisu svi poklekli i da njegova struka ima i razloge zbog čega postoji a i dignitet/doduše personifikovan tek u nekolicini ljudi/.A dok je ijednog koji prenosi 'svetlo znanja' to će svetlo pokazivati ako ne put a ono pravac retkima koji su spremni da se upute putem/poštenja/kojim se ređe ide.
  Naravno da neće biti nikakvog hapšenja niti Borisa niti Borka,naravno da se u pravnim aktima koje G-din Čavoški navodi nalazi osnov za hapšenje ali krivično delo je počinjeno...i sad 'kud koji mili moji'.I ja bih,na primer,rado pozvao G-din Čavoškog ako ni na šta a ono na grdnju sa prekorom jer se potpisuje na anti gej peticije a da pritom sa vodom izbacuje i dete jer zadnji pasus u tom manifestu i nema veze sa gej pitanjem već sa izvesnim edipalnim ustrojstvom porodice.No,rećićemo svi/svi,svi,svi..../nije to važno s obzirom na težinu /ne/dela za koje se terete Predsednik i pomoćnik mu....pa i nije i jeste.Jer ako si uvek u oblasti vršenja prava kao svoje profesionalne i ljudske opredeljenosti i etički utemeljene odluke tada svako odstupanje od tog principa ruši celi princip.Dakle-ne može se biti malo kriv.Ili si kriv ili nisi.Ako jesi tada ti sledi kazna ako,pak,nisi tada si slobodan građanin.Naravno da će gospodin Čavoški znati da se odbrani time što kakva peticija i nije neki pravno obavezujući akt već izrečena želja,više jedan privatni fluks...Ali mi od takvih 'privatnih' flukseva imamo nemerljive štete jer neko ko se opredelio da bude javna ličnost *kao* daje potpisao ugovor sa javnošću da se od čina tog potpisivanja pa nadalje svaki njegov nastup,u svim medijima i javnom prostoru ima smatrati za čin javnog delovanja.Da li je bombardovanje Srbije ,može biti,krenulo od lične netrpeljivosti Madlen Olbrajt/na primer/?
  Kako,dakle,G-din Čavoški deli G-dina Čavoškog?Arbitrarno! Jer on je sklon da etiku posmatra kao nešto što se da ili ne da proveriti u članovima,paragrafima...šta sve ne umesto da na etiku gleda kao na bazično i nedeljivo utemeljenje čovečnog/humanističkog principa/ iz kojeg će proizići kakav pisani akt koji materiju reguliše ili pak neće.Ako ne tada je čovek,pravnik,paor,umetnik,učitelj,besposlen ili kafedžija kakav...tada su svi suočeni sa suštinskom arbitrarnošću svog delovanja glede normi etičkog.Zašto,dakle,očekivati da se kada i sam kršiš etičke norme ,zašto očekivati da to drugi ne čine?Ako su uradili to što što su uradili,ako im je bilo dozvoljeno da načine krivično delo a da su pri tome imali kao auditorijum celi svoj narod nije li odgovornost nečinjenja tada raspoređena na taj narod jer je morao da učini sve da spreči akte koji vode prema otcepljenju KiM od Srbije a ništa uradili nisu?Najzad:da li smo svi mi obuhvaćeni onom parabolom u kojoj Hrist kaže:''U oku druga svog vidiš trun a u svojem balvana ne vidiš!''
  Kako bilo:osnova za pobunu protiv protivpravnog činjenja je tu.Krivično delo je učinjeno i ne vidim zašto se ljudi koji imaju kapacitet da nešto urade to NEŠTO i ne urade?lako je posipati se pepelom i kukati...Mea culpa,mea maxima culpa...Treba delati a osnov za delovanje je TU.Ili G-din Čavoški misli da je svoj dug ispunio time što nas je obavestio da 'neko upravo pljačka banku,eto baš tu...'.Hvala Profesore!Jednom smo se umešali u pljačku pa dobili po glavi tj, završili u hitnoj pomoći.Ako već nemate ideju koji bi vam bio sledeći korak bolje ne zovite prvi broj na koji ste naišli u svom telefonu.Em je neetično,em neefikasno!Zadržite se na ispravljanju svojih grešaka.
  Jer,kako stvari stoje tu je osnov svih naših gubitaka-uvek je ONAJ tamo kriv.Obratite,dakle,pažnju na ono gde ste Vi lično napravili grešku.Ako je i iz ubeđenja...pa i to se sankcioniše?
  Valjda Vam je jasno da bi Vaš doprinos borbi za KiM bio neprocenjiv kada bi se uzdržali od davanja svoje saglasnosti tamo gde se to od vas ne očekuje i gde,najzad,niste dovoljno zreli i nemate potrebno znanje da bi reagovali,a posebno obavezujućim potpisom.
  Ukoliko se Vaši i potencijali slično mislećih a u vezi slučaja B&B ne procesuiraju na jednoj višoj ravni nego što je razmena tekstova...tada 'Poj'o vuk magarca'...Ili,da budemo do kraja jasni, već je potpuno jasno ko je pobednik na sledećim izborima i čime će ta pobeda biti plaćena!
  Uz odlično poštovanje
  haim

  Attached files

 • vi ste gospodine ocigledno izdasno i bogato rucali sudeci prema kolicini gluposti koje ste ovde izvalili, ako moze jos malo, ne bi bilo lose.
 • ..

  Attached files

 • Miie Sumadinac 6 дана ago
  Kad vidim OVA 2-A POGLEDA....Gledam-Gledam....I najzad shvatam....SRBIJU VODE LUDACI...JADNI mi koga smo Glasali...Seme vam PROKLETO------IZDAJNICKO...Jednog dana niko vas NECE hteti...Zapamtite....Osim-ZABELE....i Moravskih VRBA--Sumljam u MORAVCE...Oni vole VRBE...onda pod VOZ....Davnp rece NEKO....
 • A_zbodyworks 6 дана ago
  Ljudi u Srbiji pomaze samo govnjiva motka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • из одавле 6 дана ago
  Двери су једини прави излаз за Србство, а овима ће бити највећа казна да их господари ( они који су им импутирали наказне идеје на блицсеминарима где су делили памфлет дипломе, а све то зарад колонизације) оставе на цедилу тако да морају да живе од свог рада... е тада ће армада ЕУ ГМО еуродемо србских политичара да почну ради у своју корист, а то значи у и у општу, нашу, србску. Иначе почнимо прво са блокадаом и бојкотом свега оног ашто нам чини штету - произовда, услуга, медија, идеја и сл.
 • Гибаничар 1 недеља ago
  Одлична анализа професоре Чавошки мада је мени једна друга много ближа. Такође ваша анализа професоре са почетка деведесетих са једног опозиционог скупа у Дому Омладине када Вас је неко од присутних упитао ко може да реши веома компликовану ситуацију у земљи. Ваш одговор је тада био, парафразирам:"Србин бистрог ока и мирне руке". Шалу на страну, у борби против узурпатора на власти треба искористити сва могућа правна средства јер је основа тог њиховог деструктивног система који граде управо непоштовање закона и највиших законских аката једне земље. Њихов систем који граде, почива на свеопштем хаосу и својеврсном лудилу којим европски талибани просто зраче свим њиховим бићем. Но то није њихова специфичност. Погледајте у каквом је стању та лудница која нам је позната као Европа. Основа система владавине ЕУ је исто тако непоштовање закона. Сећате се како су вољу грађана Холандије, Ирске и Француске изражену на референдумима у тим земљама беспризорно уклонили. Да не говоримо о демократским инститицијама ЕУ које једноставно не постоје нити ће икада постојати. Не треба пуно ни да нас наравно чуди што су најгласнији заступници те идеје о Европи без алтернативе управо веома болесни људи са подебелим досијеима код психијатара и психолога. Што је лудило узело више маха то је њихово заступање тих идеја јаче и нападније. Оно што људи у Србији морају да схвате је да су управо ти људи представници и заступници онога што Европа данас јесте. Једна велика лудница. Много ме радује ово Ваше стручно мишљење јер сматрам да је подизање ових кривичних пријава против осведочених непријатеља Србије и српског народа само почетак једног дугог и веома болног процеса до кога мора кад тад доћи. Што пре до њега дође то боље, нарочито што ове кривичне пријаве представљају и веома велики вид подршке Србадији на Косову и Метохији и то у време када им је та подршка преко потребна. Треба свима заинтересованима омогућити да својим потписима подрже подношење ових кривичних пријава против зла које влада Србијом. Много је људи изразило спремност да подрже Господина Горана Петронијевића и велику групу адвоката које ће правно формулисати и уобличити ове кривичне пријаве. Кроз подршку адвокатском тиму даје се преко потребна и неопходна подршка Србима на Косову и Метохији. Треба организовати прикупљање потписа свих оних који ове кривичне пријаве имају намеру да подрже и у организовању и прикупљању тих потписа МОРАЈУ да учествују све патриотске организације, политичке странке, интернет портали и сви српски родољуби на свим могућим местима. То ће Господину Петронијевићу и његовом тиму додатно олакшати посао и Србима на Косову и Метохији показати да нису сами и без подршке. Без обзира на страначке и идеолошке боје сви се морају ангажовати тим поводом и од себе дати највећи могући максимум. Овде нема места политици јер је реч о најважнијем и најбитнијем националном и државном питању. А на крају крајева много ће људи добити прилику да коначно уради нешто конкретно за себе, своје сународнике и своју земљу. Да ставе потпис подршке и да тиме помогну борбу против зла и лудила које нам је окупирало отаџбину. Србија је вечна док су јој деца верна!!! Догодине у Призрену!
 • Dirljivo je kako ima puno potpisa podrške ali će biti otrežnjujuće kada*bistro oko i mirna ruka*posluže samo za potpisivanje,potpisivanje...buši...ha,ha...buši...ha,ha...

  Attached files

 • Изгледа неко и уме да напише кривичну пријаву против Борка..

  http://www.vaseljenska.com/ves...

  Од Коштунице, радикала, Двери и осталих се искрено нисам ни надао нечему сличном. Ипак је за тужбу потребан рад, а не само прича...
 • Da,na ovo je haim mislio...

  Attached files

 • Komentar uklonjen.
 • како изброја?
 • Sve dok je ovakvih heroja poput prof. Koste Cavoskog, srpski narod ima nadu i pored ovih mentalnih sklopova koji trenutno vode Srbiju. Zlocin ne zastareva, a kazna za zlocin mora biti adekvatna za nauk sledecim izdajnicima nase jedine domovine. Ovaj cirkus se moze zaustaviti sa pametnim,postenim i patriotskim ljudima, kojih Srbija ima u izobilju. Okvir svega su DSS,SRS,DVERI i RUSIJA kao garant naseg bioloskog opstanka.Svako drugo politikanstvo je mlacenje prazne slame.
  PS: Promena Ustava je nasusna potreba jer u njmu ocigledno nesto nedostaje sobzirom da ga i drugorazredni cinovnici vise ne postuju.Uvodjenje smrtne kazne za izdaju zemlje(kriminalna ekonomija, rasturena vojska i teritorija Srba Balkana) treba da stoji u prvom clanu velikim masnim slovima.
 • Gde je tužba koju je 'heroj' akademik,profesor,doktor Kosta Čavoški podneo protiv Predsednika i podređenog mu činovnika Borka?Kada mi to lepo vidimo pod brojem tim i tim ,a zavedeno u registar taj i taj/kako već ta procedura ide/...e tada ćemo uz gusle,rakiju i pečenje jareće slaviti našeg heroja...Bolje je slaviti posle nego pre...a i logičnije...

  Attached files

 • па јел ти стварно мислиш да може приватник да поднесе тужбу против шефа државе за велеиздају?????...мислиш лепо пресавије табак и оде на портирницу најближег суда :-))))))
  па човек се разуме у право и зна да је то што ти предлаже мало театрално да не кажем зајебанција

  он овде ради посао државног тужиоца ! .. док овај не проради..ако проради
  па тек она иде суд ...
 • kada ja budem baba sve ću da znam kao i ti što sada sve znaš i ko je to
  državni tužilac i ko to može da tuži Precednika...ako meni
  ovaj/precednik/npr.zvekne šljagvort ja tada treba da idem do drž.tuž.e
  da bi ovog tužio...ne znam baba...jesi baba ali mi tu nešto škripućeš sa
  znanjem...a jes' išla ti na pregled sine,tj,baba....mislim
  pretisak,bešiktaš,bubrezi ako ti je ost'o koji itd?...aj,zipa se...to
  što snega nema ništa ne znači:)

  /evo sam te malo špijunirao,nema ništa do Leonarda!/

  Attached files

 • ово не пипај или ако пипаш ..стави парицу под језик .. одма` прелазиш у легенду...лоша фармакологија

  Attached files

 • znam...jednom sam ih probo...pričinile su mi se koke u nepristojnim pozama...

  Attached files

 • зајбеваш м е..ово је ...превисоко..а и гледе пропорција .... просечно..врло просечно..мада изненађења су могућа..могућа
  а ове моје резервне делове што помињеш--тја..раде..раде ...бог да поживи Eli Lilly
 • Komentar uklonjen.
 • ...

  Attached files

 • Sto pre da se uvede smrtna kazna.Trebat ce ouna je Srbija izdajnika Masonerije i Satanista.
 • Овде недостаје прво кривично дело које је починио као министар 'одбране' а у ствари НАТО послушник за уништење српске војске када је са америчким амбасадором надгледао уништавање хиљада противавионских ракета. Ову работу је наставио касније свођењем војске на шаку јада за прање пелена. Само због овога је заслужио робију а камоли свега што је уследило.
  Осим тога као председник ДСа директно крши устав који забрањује да Председник републике врши друге функције.
  Неуставно је и његово директно мешање у рад владе и министарстава а најгори пример смо видели када је на његову директну иницијативу измењена резолуција у УН којом је де факто Србија одустала од борбе за Косово што је поступак директне издаје.

  Све у свему 5 доживотних робија је мало за овог манекена кога тако треба одрапити да више наредних 1000 година нико у Србији не помисли да се бави издајом као послом.
 • Iz krivicnog zakonika su i izbacili deo o veleizdaji jer su vec posle 2000ite imali plan sta ce da rade. Vecini ljudi ovde je sve ovo odavno jasno ali cu potsetiti i na Dacica koji svakakva izdajstva cini a patriotske price prica.
 • Шта чека Тужилаштво, не могу да кажем наше, јер га не осећам као наше, ничим то није доказало?!
 • Не стижу, синоћ су дежурали код Арене, бранећи Балију од (не)постојеће претње.
 • Komentar uklonjen.
 • Podneta je jedna tuzba, ustavnom sudu, za ocenu ustavnosti statuta Vojvodine. Drugu tuzbu ce podneti tim advokata na celu sa Goranom Patronijevicem, u ime zajednice opstina severnog Kosova.
 • Nema nista od toga. Kojim sudovima da podnesu tuzbu, koje sudije da rade na predmetu? Sudstvo je u potpunosti zavisno i ocisceno. Kostunica bi to mogao da izvede kada bi na izborima osvojio 50% glasova. Ako bi recimo osvojio 10% i usao u vladu i pokrenuo ovakvu tuzbu, koalicioni partneri bi zapretili padom vlade. Pogotovo ako bi u vladi bio SPS koji je saucesnik u zlocinu.
 • Eh sto se tice saucesnika, pa to je najbolje objasnio Gospodin koji se potpisuje kao Haim.Nije se moglo ziveti od serpi, lonaca i poklopaca, zapalili su i opljackali Skupstinu, kriminalci predvodjeni danasnjim udarnim politikantima hapsili politicke protivnike.Ne kazem da ste i vi bili u gomili ali neko jeste.Znao bi Kostunica ili neki drugi da "vozi"Srbiju ali kad vam probuse sve cetiri gume i za svaki slucaj i rezervoar ,ne pomaze tu guranje.Narod kaze da nema kajgane bez polupanih jaja.
 • Гордана, сада је све узалудно, али документи треба да остану записани, да се зна ко се побунио и када против издаје земље!!!!!!!
 • Nema trenutno ali ce biti. Vazno je podneti tuzbu, Zlocin izdaje ne zastareva.
 • A sta se dogadja u slucaju da sud presudi da nije bilo nikakvog krivicnog dela? Sta u tom slucaju? Da li je moguce ponovo traziti pokretanje postupka?
 • Lazar Kanacki 1 недеља ago
  Dveri Srpske imaju jos mnogo ovakvih rodoljuba hrabrih intelektualaca a Kosta Cavoski je samo jedan od njih ! Citajte i slusajte na sajtu "Dveri"sta oni govore njihov program i resenja ! Samo ako ih pomognemo u njihovom delovanju i podrzimo na izborima oni ce nas izvesti putem spasenja! Svi mi verujemo u opstanak Srbije i zato se moramo okupiti oko patriotskih snaga radi buducih Srpskih pokolenja!
 • Дверјанине, Србије, родољубе, ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ!!!!!! Ради будућности српских поколења, како сам кажеш!!!!
 • Ах да! Видим да је Коста Чавошки постао својина Двери! Па што он није написао и предао кривичну пријаву испред Двери када су Двери тако паметне? Иначе, за Вашу информацију, ову конкретну кривичну пријаву је покренуо један од редовних коментатора на овим страницама, Горан Петронијевић само довршава посао...
 • Smok toronto 1 недеља ago
  Само 22 коментара....Па Цвијановићу..То је успех.
  Ваших миљеника ...око 230.
  Сви узимају хонораре ако их плате.
  Исти аутори у круг.
  Је*е луд збуњеног а ми нормални..глава у сарми.
  Матори пишу,млади раде за хонораре,сви гладују на штету других.
  Срамота али нека је..беда свуда око нас.
 • Smore-uživaj u zimi koja te čeka sledećih deset/10/meseci tamo Kanadi a ti ćeš sanjati o ovom sranju ovde,ni tamo ,ni 'amo... i pokušaj da shvatiš da ovde ljudi nemaju hleba da jedu pre nego nastaviš sa savetima.Aj,pa Srećan ti Božić Bata i Seka...

  Attached files

 • Станимир Трифуновић 1 недеља ago odgovor na Smok toronto
  Није све у броју, нешто је у аксиому.
 • Па, чланку се не може много додати нити одузети, г. Чавошки је све образложио педантно.

  Пуно коментара има тамо где пишу људи који остављају простора за мишљење читалаца, ако се неко налупета (по мишљењу коментатора), или ако већина увиди велико зло и неправду у тексту.

  Него, откад "Смок", зар није било "Цмок" из Торонта? :)
 • Извини, можда сам и збуњена и ...ал` шта је стварни разлог оваквог коментара, не бих рекла да почињеш неко препуцавање, стало ми је да разумем поенту, поздрав.......
 • Поента је у сарми, носталгија, нема си кисо купус у Торонто или је лошег квалитета.
  Треба да тркне до Футога.
 • nebrini brrrate,obrali smo zelen bostan,,,,pardon kupus..hm,hm poslacemo *im ga*..

  http://www.e-novine.com/files....

  Attached files

Reactions

 • Gagnik 1 недеља ago
  From twitter One more retweet from StStrale
  RT @_Jellyfish__: http://t.co/jaonyHFM KOSTA ČAVOŠKI: PET TADIĆEVIH RADNJI VELEIZDAJE ILI STRUČNO MIŠLJENJE...
 • _Jellyfish__ 1 недеља ago
  http://t.co/jaonyHFM KOSTA ČAVOŠKI: PET TADIĆEVIH RADNJI VELEIZDAJE ILI STRUČNO MIŠLJENJE...
Povratni URL


Нема коментара:

Постави коментар