Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

уторак, 31. јануар 2012.

Џералд Селенте: Распад ЕУ у року од 90 дана, a затим рат?! | Србски ФБ Репортер

Џералд Селенте: Распад ЕУ у року од 90 дана, a затим рат?! | Србски ФБ Репортер


Gerald-Celente

Џералд Селенте: Распад ЕУ у року од 90 дана, a затим рат?!

4 Votes

Џералд Селенте: Распад ЕУ у року од 90 дана, a затим рат?!

Штампај Е-пошта
Monday, 30 January 2012
По речима оснивача Института за истраживање трендова Џералда Селентеа, двадесетдвомесечна хистерија о наступајућем европском финансијском краху, која је почела у марту 2010. године у Грчког, у 2012. добиће свој епилог.
„Рекао бих да у својој тридесетогодишњој радној каријери, у којој обављам овај посао, никад нисам био више забринут него сада“, рекао је аустралијском ABC Селенте.
У свој последњој прогнози, насловљеној „Први велики рат 21. века – припремите се, преживите, победите“, Селенте слика мрачну слику 2012. године, предвиђајући заоштравање класне борбе, која је већ погодила више од десет држава, од Туниса, Египта, Јемена, Сирије, Бахреина, Катара, Велике Британије, Грчке и Италије, која ће се неминовно проширити на Источну Европу, Централну Азији и још интензивније на САД.
Но, то што је свет до сада видео, само су економски и социјални симптоми привремених мера централних банака, које су крпиле рупе краткотрајним решењима, које су оне маштовито примењивале на финансијску кризу од самог почетка у САД, од пропасти банке Bear Stearns 2008. године.
Према Селентеу, када се Европска Унија саплете од превеликог дуга, који долази насупрот дугу и потребама за још кредита, eвропски домино ће се срушити на друге државе, проширујући још више глобалну кризу у коју ће упасти и веће глобалне економије.
„Ако живите у Грчкој, ви сте у кризи; ако живите у Шпанији, ви сте у кризи; ако живите у Португалији и Ирској – такође сте у кризи“, реако је Селенте. „Ако живите у Литванији, трчите у банку како бисте узели свој новац, док се наставља BANK RUN (повлачење новца из банака); То је криза. Мађарска, Румунија, Бугарска – већи део Источне Европе – такође је у кризи. Криза је тренутно захватила многе државе“.
По Селентеовим речима, у Кину се такође не треба уздати. Када Американци и Европљани престану да купују кинеско смеће, Кина ће смањити увоз сировина и енергије из земаља чије сировине су јој биле неопходне у време бума, што ће довести до зачараног круга растуће незапослености и пада економских активности.
„Све је повезано“, објашњава Селенте: „Кинези неће спасавати губитнике који ће тај новац прокоцкати на отплату старих дугова, да би, након тога, по својој лошој навици коцкања, поново тражили зајам да се коцкају… Кинези имају довољно својих проблема с којима се морају носити“.
Колико ће озбиљне бити следеће фазе стагнације светске економије? Селенте сматра да је поређење с 30-им – коректно. Он наставља: „…Послушајте бар Кристијан Лагард из ММФ-а, те ајкуле зеленашког бизниса последње инстанце – сада и она говори то што ми говоримо већ три године – о актуелности паралеле с колапсом 1929. године, Великом кризом, валутним и трговинским ратовима и светским ратом.
Историја показује да када економски ужаси разоре друштво, политички лидери траже средства за стварање шовинизма на националном нивоу, како би преусмерили гнев разјарене масе. Ово трагање за политичком безбедношћу, обично се претвара у рат.
„Погледајте трговинске ратове, о којима они данас говоре. Ако саберете све заједно, видећете убрзавање замајца великог рата, што се већ сада догађа“, – каже Селенте.
„Те психопате, које су узрок ових проблема, дају савете како се носити са истим, додајући још насиља старом насиљу и криминалној активности“.
Селенте каже да се ударац за глобални колапс и позив на рат могу очекивати „негде у првом кварталу 2012. године“, како се европска криза буде погоршавала до тачке пуцања. „Не постоји начин да се европске земље извуку“, емоционално каже он.
Американцима Селенте саветује да већ сада припреме план за бекство из земље: „Они су донели Закон о овлашћењима војске у ванредним ситуацијама (National Defense Authorization Act (NDAA) – прим. „Борба за веру“) – Закон који председнику даје право да сваку особу идентификује као терористу – на пример мене. По мене ће доћи војници (војници, дакле, а не полиција), развалиће врата, ухапсиће ме, навести измишљену кривицу, неће бити права habeas corpus, пороте, судија… Они могу да ме муче и убију, ако хоће, а могу ме чак послати у неки од тајних затвора, разбацаних по целом свету“.
По његовим речима, ефекти девалвације долара су нејасни, али усвајање таквог закона, постојање логора ФЕМА и планови за ширење на читавој територији САД контролних пунктова за скенирање тела, као на аеродромима, све ово говори да САД могу ући у кризу сличну оној која је довела до грађанског рата од 1861-1865. године.
По материјалу са „mixednews.ru“ приредило
Уредништво „Борбе за веру“

Оставите одговор

Нема коментара:

Постави коментар