Претражи овај блог

Основни подаци о мени

Моја слика

Campo Belo São Paulo, São Paulo, Brazil

...As you read about Bosnia and Kosovo in your daily newspapers I remind you of the words of Socrates spoken at his trial in his own defence: "I do not know what effect my accusers have had upon you gentlemen but for my own part I was almost carried away by them; their arguments were so convincing. On the other hand scarcely a word of what they said was true."....

понедељак, 02. јануар 2012.

Б92: Политичка онлајн кампања у току | Хроника

Б92: Политичка онлајн кампања у току | Хроника

Хроника

Б92: Политичка онлајн кампања у току

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 02. јануар 2012.

Београд - Српски политичари, по угледу на своје колеге на Западу веома су активни на друштвеним мрежама. Мало је оних који немају профил на твитеру и фејсбуку.

Иако избори још нису расписани на интернету се већ воде прави страначки ратови.

Оливер Дулић у твитер заједници познат је као "чистача". Идеја му је била да промовише рад Министарства за животну средину, ипак од политичких напада каже мора да се брани. За разлику од конвенционалних медија кампања на интернету одавно је почела.

"Готово све политичке странке су већ сад активне на мрежи , то раде њихови активисти. Верујем да ће и кључни политичари морати да буду укључени у друштвене мреже. Ја не верујем да ће конкретно она имати великог утицаја на твитеру, јер су твитераши људи који имаји формирано политичко мишљење и који то више користе ради дебате. Мислим да ће у будућности твитер бити изузетно важан. Онај ко хоће да се бави јавним послом у будућности мораће да буде активан на друштвеним мрежама", рекао је Драган Шутановац.

Влајко Сенић, посланик Уједињених региона, познат је и по томе што на његовом фејсбук профилу можете прочитати шта се заправо дешава у скупштинској сали да ли има кворума и зашто га нема. Он каже да се на интернету воде прави страначки ратови.

Радикали су можда мало касније кренули, али је у последњих неколико месеци већина посланика СРС отворила профиле на друштвеним мрежама. Ипак , на пример Александар Мартиновић није велики љубитељ друштвених мрежа.

Партија Уједињених пензионера препустиће подмлатку странке да води преизборну битку на интернету, шеф посланичке групе ПУПС Момо Чолаковић каже да је за њега касно.

"Ја нећу. Ја имам преко скупштине, немам намеру да отварам, мислим да је касно. Ја сам то препустио својој унучади, имам их четворо и својој деци", каже Чолаковић.

Подаци о томе колико људи у Србији користи друштвене мреже нису прецизни. Према неким подацима профил на фејсбуку има је око 2,5 милиона, а налог на твитеру 200.000 грађана.

(Б92)

Пристигли коментари (0)

Нема коментара:

Постави коментар